virtuvės šefas

127 straipsnių

Virtuvės šefas (pranc. Chef de Cuisine) – virėjas, pasiekęs aukšto profesinio meistriškumo lygį, paprastai atsakantis už visą maisto gamybos procesą virtuvėje, vadovaujantis virėjų kolektyvui. Išradingas, norintis eksperimentuoti ir improvizuoti virtuvėje šefas gali parašyti sukurtų kulinarinių receptų knygą, atidaryti savo kulinarinę mokyklą skleisti profesinėms žinioms. Pasaulyje žinomos prestižinės „Le Cordon Bleu“ mokyklos.

Michelin žvaigždę gavęs šefas Airis papasakojo, ko reikia norint gauti tokį įvertinimą: atsakymas labai paprastas ir trumpas

Netyčia virtuvėje atsidūręs Edgaras tapo savamoksliu šefu, kuris pasaulio didžiausiame ir seniausiame kulinarijos konkurse pelnė sidabro medalį

Virtuvės šefas: pradėjęs dirbti viešbučio restorane buvau šokiruotas, kiek daug maisto išmetama, – trys didžiuliai konteineriai per dieną

Ukrainietis virtuvės šefas svajoja apie „Michelin“ žvaigždutes, bet džiaugiasi ir galėdamas pamaitinti karius

Virtuvės šefas atskleidžia, kaip pagaminti restorano vertus šaltibarščius: svarbiausias čia – vienas ingredientas

NATO susitikimo dalyviams vakarienę rengęs virtuvės šefas Samavičius: nemiegojau visą parą

Iš Vilniaus į Klaipėdą persikėlęs ir ten restoraną atidaręs indas Chandanas: čia radau viską ir čia pasiliksiu

Naująja virtuvės žvaigžde vadinamas Kupčinskas apie iššūkių troškimą: plytas kraudamas ramiau gyvensi, bet aš nenoriu būti vidutinybe

Virtuvės šefas Airis sulaukė ypatingo įvertinimo – restoranas apdovanotas „Michelin“ žvaigždute: maniau, širdis iššoks iš krūtinės

Virtuvės šefas Meschino dalijasi 3 klasikiniais itališkais receptais: reikės vos kelių ingredientų, o skonis jus nukels tiesiai į Romą

Nesėkmė profesionaliame sporte Luką atvedė į virtuvę – Plungėje restorane dirbantis šefas pildo įnoringiausius žemaičių pageidavimus

Dovilė Barvičiūtė

Itališka lazanija, troškinta jautiena, kepta kalakuto filė, įvairūs padažai, bulvių košė su natūraliu pienu ir sviestu, špinatų sriuba, salotos, cepelinai, naminė gira – štai tokiais ir kitais patiekalais maitinami Panevėžyje esančių Šv. Juozapo globos namų gyventojai. Negana to, kad valgiaraštyje į...

Andrius Užkalnis

Apie Klaipėdą – gerai arba nieko (beveik). Ne veltui miesto valdžia, nepatvirtintais duomenimis, ruošiasi man mokėti mėnesinę rentą (nepavydėkite, tik apie 6000 EUR per mėnesį, bet grynais, kad nebūtų reikalų su čekučiais ir viskas būtų teisėta), už tai, kad aš vis giriu tą miestą.

Roma Macijauskaitė

Meilė virtuvei Airis Zapašnikas jautė nuo mažumės – dar mokydamasis mokykloje dirbo viename Kauno restorane. Ir nors įstojo mokytis medicinos specialybės, virtuvės trauka nugalėjo – pakviestas dirbti į japoniškos virtuvės restoraną Norvegijoje, ilgai ir nesvarstė – prieš 13 metų išvyko į svečią šalį...