Savaitgalį sostinėje, po tris dienas parodos „Taste Vilnius Horeca“ metu Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos organizuotų nacionalinių konkursų paskelbti geriausi šalies virtuvės profesionalai. Konkursą „Geriausias Lietuvos konditeris 2024“ laimėjo Miglė Galvydytė, konkursą „Geriaus...
virtuvės šefas
127 straipsnių
Virtuvės šefas (pranc. Chef de Cuisine) – virėjas, pasiekęs aukšto profesinio meistriškumo lygį, paprastai atsakantis už visą maisto gamybos procesą virtuvėje, vadovaujantis virėjų kolektyvui. Išradingas, norintis eksperimentuoti ir improvizuoti virtuvėje šefas gali parašyti sukurtų kulinarinių receptų knygą, atidaryti savo kulinarinę mokyklą skleisti profesinėms žinioms. Pasaulyje žinomos prestižinės „Le Cordon Bleu“ mokyklos.
Virtuvės šefas: pradėjęs dirbti viešbučio restorane buvau šokiruotas, kiek daug maisto išmetama, – trys didžiuliai konteineriai per dieną
Ukrainietis virtuvės šefas svajoja apie „Michelin“ žvaigždutes, bet džiaugiasi ir galėdamas pamaitinti karius
Virtuvės šefas atskleidžia, kaip pagaminti restorano vertus šaltibarščius: svarbiausias čia – vienas ingredientas
NATO susitikimo dalyviams vakarienę rengęs virtuvės šefas Samavičius: nemiegojau visą parą
Iš Vilniaus į Klaipėdą persikėlęs ir ten restoraną atidaręs indas Chandanas: čia radau viską ir čia pasiliksiu
Naująja virtuvės žvaigžde vadinamas Kupčinskas apie iššūkių troškimą: plytas kraudamas ramiau gyvensi, bet aš nenoriu būti vidutinybe
Virtuvės šefas Airis sulaukė ypatingo įvertinimo – restoranas apdovanotas „Michelin“ žvaigždute: maniau, širdis iššoks iš krūtinės
Virtuvės šefas Meschino dalijasi 3 klasikiniais itališkais receptais: reikės vos kelių ingredientų, o skonis jus nukels tiesiai į Romą
Planavo tęsti profesionalaus lengvaatlečio karjerą, bet patirta trauma apvertė gyvenimą aukštyn kojomis. Dabar restorano „Flow“ virtuvės šefas Lukas Gaudutis ruošia įmantrius patiekalus ir džiaugiasi gyvenimu Plungėje.
Iš Anglijos į Lazdijus sugrįžęs virtuvės šefas: ši vasara buvo kažkas ypatingo – aš apakęs, kaip buvo gerai (9)
Gurmanų pamėgtą vietą toli nuo didžiųjų miestų ir pajūrio, Dievo užmirštuose Lazdijuose sukūręs virtuvės šefas Justinas Raugala dabar užsimojo užkariauti Druskininkų kurortą.
Šiandien nebus vieno restorano apžvalgos, tik paaiškinimas apie stebuklą, kurį ne visi dar suprato.
Nors atrodo, kad „Michelin“ įvertinimas garantuoja restorano sėkmę ir ilgaamžiškumą, ne viena prestižinė vieta buvo priversta užsidaryti dėl nekontroliuojamo kainų augimo ar negailestingos darbo aplinkos. „Delfi“ pažvelgė, kokie „Michelin“ žvaigždžių sulaukę restoranai užsienyje susidūrė su sunkumai...
„Michelin“ žvaigždę gavusių restoranų rezervavimo sistemos jau lūžta: atsakė, ką darys dėl kainų (20)
Penktadienį Lietuva pabudo turėdama keturis prestižinėmis „Michelin“ žvaigždėmis įvertintus restoranus. Jų vadovai ir šefai „Delfi“ komentavo, kad rezervacijų augimą išties pajuto, kai kur net susidurta su rezervavimo sistemų trikdžiais. Jie taip pat atsakė į klausimus, ar gavę apdovanojimą planuoja...
Ketvirtadienį paaiškėjo, kad Lietuvoje po vieną „Michelin“ žvaigždę gavo net keturi restoranai „Demo“, „Džiaugsmas“, „Nineteen18“ ir „Pas mus“. „Žaliąja“ žvaigžde buvo įvertintas „Red Brick“. „Delfi“ patyrinėjo, kiek vakarienė čia kainuoja šiuo metu bei paklausė ekspertų, ko galime tikėtis ateityje....
Michelin žvaigždę gavęs šefas Airis papasakojo, ko reikia norint pelnyti tokį įvertinimą: atsakymas labai paprastas ir trumpas (1)
Daugiau nei prieš 12 metų profesinio žingeidumo paviliotas į Norvegiją virtuvės šefas Airis Zapašnikas neišdavė meilės japonų virtuvei. Pradėjęs nuo sušių restorano Kaune šiandien Airis yra restorano „Sabi Omakase Oslo“ virtuvės šefas ir bendrasavininkis. Praėjusiais metais, praėjus vos 8 mėnesiams ...
Šis pesto padažas – kitoks nei mums įprastas. Tai virtuvės šefo Vytauto Samavičiaus receptas. Pesto padažas praturtintas riešutais, parmezano sūriu ir kitais priedais, tad imkite ir bandykite.
Iššūkių, ypač, kai jie susiję su maistu, nebijantis virtuvės šefas Gian Luca Demarco vilniečius kviečia į naują kavinę. Ji įsikūrusi ugdymo įstaigai priklausančiose patalpose, bet yra atvira visiems miestiečiams, kas tik keliauja pro šalį. Itališki maisto akcentai ir Italijoje skrudinta kava – tok...
Virtuvės šefai pataria, kaip laikyti nuskustas daržoves – išliks kaip šviežios net iki dviejų savaičių (1)
Būna, kad nuskutate daržovių daugiau, nei reikia patiekalui. Neskubėkite išmesti. Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks pataria, kaip nuskustas daržoves išlaikyti šviežias ir traškias ilgą laiką.
Vilniuje duris atvėrė išskirtinė vieta – čia pavalgys ne tik žmonės: specialų meniu paruošė ir šunims (3)
Vasario 14-ąją, Įsimylėjėlių dieną, Vilniuje duris atvėrė nauja vieta, kurioje skanių patiekalų galite paragauti ne tik jūs, bet ir jūsų augintinis. Gastrobare „The House“ virtuvės šefas Linas Jablonskas šunims ruošia net tartarus. Tiesa, to paties vardo gastrobaras jau 12 metų veikia Druskininkuose...
Savamokslis. Vos vieną kartą dalyvavęs vietiniame Lietuvos virėjų konkurse, virtuvės šefas Edgaras Rutkauskas antru bandymu pasirinko didžiausią ir seniausią kulinarijos konkursą pasaulyje – „IKA Culinary Olympics“. Norėjo įgyvendinti savo svajonę – išbandyti jėgas, sudalyvauti aukščiausio lygio var...
Panevėžyje globos namuose maistas tiekiamas lyg aukšto lygio restorane – išskirtinius patiekalus čia ruošia žinomas virtuvės šefas (1)
Itališka lazanija, troškinta jautiena, kepta kalakuto filė, įvairūs padažai, bulvių košė su natūraliu pienu ir sviestu, špinatų sriuba, salotos, cepelinai, naminė gira – štai tokiais ir kitais patiekalais maitinami Panevėžyje esančių Šv. Juozapo globos namų gyventojai. Negana to, kad valgiaraštyje į...
Profesionalus virtuvės šefas Dovydas Vaisovas, Kauno centre atisaręs kepyklėlę ir pusryčių restoraną „Habits Bakery“, maisto gamyba susidomėjo dar vaikystėje ir svajojo atidaryti kepyklėlę. Gyvenime jis maisto meno mokėsi ir Anglijoje, ir Lietuvoje, daug laiko praleido jūros gėrybių, itališko, aziji...
Apie Klaipėdą – gerai arba nieko (beveik). Ne veltui miesto valdžia, nepatvirtintais duomenimis, ruošiasi man mokėti mėnesinę rentą (nepavydėkite, tik apie 6000 EUR per mėnesį, bet grynais, kad nebūtų reikalų su čekučiais ir viskas būtų teisėta), už tai, kad aš vis giriu tą miestą.
Jei kas iki šiol nebuvo girdėjęs apie virtuvės šefą Vytautą Samavičių, po Vilniuje vykusio NATO viršūnių susitikimo sužinojo, kad tai yra tas profesionalas, kuriam kartu su komanda buvo patikėta surengti vakarienę prezidentūroje. Keturių restoranų Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje įkūrėjas neslepia: išš...
Virtuvės šefas Airis sulaukė ypatingo įvertinimo – restoranas apdovanotas „Michelin“ žvaigždute: maniau, širdis iššoks iš krūtinės (2)
Meilė virtuvei Airis Zapašnikas jautė nuo mažumės – dar mokydamasis mokykloje dirbo viename Kauno restorane. Ir nors įstojo mokytis medicinos specialybės, virtuvės trauka nugalėjo – pakviestas dirbti į japoniškos virtuvės restoraną Norvegijoje, ilgai ir nesvarstė – prieš 13 metų išvyko į svečią šalį...
Jis turėjo labai didelę svajonę. Tokią didelę, kad vargiai kas galėjo patikėti smalsumu degančiomis vaikino iš provincijos akimis. Ir vis dėlto virtuvės šefas Dominykas Kupčinskas pasiekė savo. Karjerą pradėjęs picų restorane visiškai niekam nežinomas picų kepėjas nukeliavo iki žinomiausių šalies re...
Maistas mylintiesiems gyvenimą. Taip apie save sako restorano Palangoje „Vila Komoda“ įkūrėjai. „Mes nenorime stebinti, nepriverčiame aikčioti, norime, kad valgytojai prisimintų jausmą, emociją ir dalį jos paliktų mums“, – kalba rekonstruotos XIX amžiaus vilos restorane dirbantis virtuvės šefas Mart...