Pranešama, kad visą rugsėjo mėnesį sostinės gyventojai maišelius ir specialias talpas galės nemokamai atsiimti 9-iose Vilniaus „Lidl“ parduotuvėse.

„Siekdami, kad rūšiavimui skirtus maišelius bei talpas gyventojams atsiimti būtų patogiau, kviečiame juos atsiimti „Lidl“ parduotuvėse spalio 2–30 dienomis. Atvėsus orams rūšiavimo priemonės bus dalijamos ne prie parduotuvių, o jų viduje“, – sako „Lidl Lietuva“ korporatyvinių reikalų ir komunikacijos vadovas Antanas Bubnelis.

Nurodoma, kad į specialius oranžinius maišelius gali būti metamos visos biologiškai skaidžios atliekos: vartoti nebetinkami išpakuoti maisto produktai, žievės, lupenos, graužtukai, kiaušinių lukštai, arbatos ir kavos tirščiai, kambariniai augalai ir jų dalys, popieriniai rankšluosčiai, servetėlės ir vartoti nebetinkami maisto papildai.

Į mišrių komunalinių atliekų konteinerius patekusios, oranžiniuose maišeliuose supakuotos atliekos keliauja į mechaninio biologinio apdorojimo įrenginius. Juose maišeliai nukreipiami perdirbimui, o maisto atliekos – kompostavimui.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją