Bene laukiamiausias konferencijos pranešėjas žymus aplinkosaugininkas ir knygų tvarumo tema autorius – Jonathon Porritt, Dar 1996 m. J. Porritt padėjo įsteigti tvarumo siekiančią nevyriausybinę organizaciją „Forum for the Future“, jis taip pat dirbo organizacijos „Friends of the Earth“ direktoriumi. Konferencijoje ekspertas įkvėps verslo atstovus siekti ambicingų tvarumo tikslų ir padės suprasti, kaip atsakinga verslo plėtra gali atnešti ilgalaikę naudą.

Konferencijoje savo mintimis pranešimo bei diskusijos metu dalinsis ir „European Women on Boards“ pirmininkė Hedwige Nuyens. Patyrusi vadovė, daugiau nei 37-erius metus dirbanti tarptautinių bankų srityje, užimanti tiek valdybos, tiek vadovaujančias pareigas H. Nuyens siekia suteikti moterims daugiau galimybių verslo pasaulyje bei lyčių lygybės sprendimų priėmimo procese.

„Norėdamos pakeisti sistemą, moterys turi ją suprasti“, – sako ji.

Pernai H. Nuyens buvo paskirta G7 lyčių lygybės tarybos nare. Ji yra novatorė, kuri formuoja tarptautinės bankininkystės kraštovaizdį ir kartu yra už lyčių įvairovę bei siekia labiau įtraukiančio ir lygiaverčio verslo pasaulio.

Itin laukiama ir vadovų diskusija apie tvarumo prioritetus. Patirtimis apie tai, kaip juose nepasiklysti, kokią vietą organizacijų strategijoje užima tvarumas, dalinsis „Ignitis grupės“ valdybos narė, Grupės organizacinio vystymo vadovė Živilė Skibarkienė, SEB banko vadovė Sonata Gutauskaitė-Bubnelienė bei „Telia Lietuva“ vadovė Giedrė Kaminskaitė-Salters.

Konferencijoje – aktualiausios šių dienų temos

Konferencijoje bus paliečiamos trys pagrindinės sritys: aplinka, žmonės ir finansai. Lietuvos ir užsienio ekspertai pasidalins patirtimi bei aptars tokias temas, kaip tvari valdysena, investicijos, lygybė ir įvairovė, gera savijauta bei, žinoma, klimato kaita, tvarumas verslo strategijoje ir dirbtinis intelektas.

„Šiandien įmonės sėkmę matuojame ne tik finansiniais rezultatais, tačiau ir indėliu į švarios bei darnios aplinkos kūrimą, žmonių gerovę“, – sako viena iš konferencijos organizatorių, „Sustain Academy“ bendraįkūrėja Austė Valikonytė.

Jai antrina „Ignitis grupės“ žmonių gerovės, įvairovės bei įtraukties vadovas Donatas Paulauskas: „Jei norime nuoširdžiai laikytis tvarumo darbotvarkės – požiūris į žmogų ir gerų darbo sąlygų kūrimas darbuotojams yra esminis dalykas“.

Žmonių gerovės, įvairovės temoms konferencijoje bus skirta išties daug dėmesio.

„Laukiame karštos diskusijos apie kvotų įvedimą listinguojamų įmonių valdybose. Svarbi tema, kaip į darbo rinką aktyviau integruoti žmones su negalia – Lietuvoje yra apie 147 tūkst. darbingo amžiaus žmonių su negalia, tačiau dirba tik trečdalis. Tai tema, kuria tiesiog privalome kalbėti“, – įsitikinusi viena iš konferencijos organizatorių, „Go Forward“ vadovė Jurga Varanavičė.

Apie tai, kaip negalią paversti stiprybę diskutuos Seimo narė Monika Ošmianskienė, socialinės apsaugos ir darbo viceministrė Justina Jakštienė, „Rimi Lietuva“ vidinės komunikacijos vadovė Eglė Valčiukaitė bei „LAVA“ valdybos narė Beatričė Skardžė.

Daug dėmesio konferencijoje bus skiriama ir klimato kaitos temai, scenoje ekspertinėmis žiniomis dalinsis Vilniaus Universiteto, VILNIUS TECH, ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto, Vytauto Didžiojo universiteto mokslininkai.

Renginyje taip pat bus galima pasisemti ir praktinių žinių: tvarumo ataskaitų dirbtuves surengs „Sustain Advisory“ ekspertė Ieva Vilkė, o darniųjų pirkimų ABC išdėstys Darniųjų pirkimų skyriaus vyresnioji patarėja Sonata Štabokienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją