Automobilis dažniausiai stovi nenaudojamas

„Automobilio savininkas gali įkelti savo automobilį į mūsų platformą ir nuomoti jį mūsų klientams. Dabar mes matome, kad visas mūsų turimas parkas yra išnuomotas. Rinkoje yra labai didelis automobilių trūkumas“, – teigia automobilių nuomos „ADC rent“ vadovas S. Krasaitis.

Ekonomistai sako, kad asmeninio automobilio nuoma – tai viena populiariausių dalinimosi ekonomikos krypčių.

„Skaičiuota, kiek gi tas automobilis iš tikrųjų yra naudojamas gyventojo. Skaičiai labai panašūs – nuo 90 iki 95 proc. (atvejų – Delfi) automobilis dažniausiai stovi nenaudojamas, – sako SEB mažmeninės bankininkystės tarnybos vadovė Eglė Dovbyšienė. – Tada kyla daug klausimų, kam man įsigyti, kas yra labai didelės išlaidos, kam man draudimas, nes reikia apdrausti, prižiūrėti, remontas, ir dar nepamirškime parkavimo išlaidų.“

Eglė Dovbyšienė

Užsidirbti daugiau nei 3000 eurų

S. Krasaitis atkreipia dėmesį, kad yra atliktas tyrimas, jog vienas į dalinimosi platformą patalpintas automobilis iš miesto pašalintų nuo 4 iki 20 automobilių.

Kasko ir civilinis draudimai, automobilio priežiūros išlaidos – per metus, pasak Simo, tam galite išleisti iki 5000 eurų.

„Ir tos sąnaudos vis dar didės. Dabar pas mus platformoje pigiausias automobilis parai kainuotų tarp 10 ir 14 eurų. Vasaros metu gali būti ir brangiau“, – sako automobilių nuomos įmonės vadovas.


Jo teigimu, automobilio nuoma ne tik mažina šeimos išlaidas, tačiau ir leidžia neblogai papildyti šeimos biudžetą. Simas pamena vieną vairuotoją, kuris vasaros metu tris savaites nuomavo savo automobilį ir taip uždirbo apie 700 eurų.

„Vidutiniškai per vasaros tris mėnesius tas žmogus uždirbtų virš 3000 eurų“, – skaičiuoja Simas.

„ADC rent“ įmonė turi 100 savo nuomojamų automobilių, kuriuos laiko netoli sostinės oro uosto esančioje aikštelėje. Mažiau nei per pusmetį žmonės užregistravo ir dabar palieka nuomai 100 savo asmeninių automobilių.

Laidą „Ateities karta“ žiūrėkite kiekvieną pirmadienį 20.00 val. per Delfi TV kanalą ir portale delfi.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)