Atsakinga, skaidri ir etiška organizacija

Pasak konferencijos vadovo Tomo Stasiukevičiaus, nors pastarąjį penkmetį planeta nesustodama kalba apie tvarumą, kol kas akivaizdu, kad didelė dalis populiacijos tai vis dar tapatina su ekologija: „Šiemet nusprendėme daryti šią konferenciją nemokamą ir pasiekiamą visiems iki vieno, kuriems svarbu ne tik šiandienos pelnas, bet ir planetos rytojus. Kuomet žmonės tvarumą tapatina tik su ekologija, iš vienos pusės atveriamas kelias nesusikalbėjimams, manipuliacijoms ir vadinamam žaliajam smegenų plovimui, kai pirkėjai, paslaugų vartotojai priviliojami butaforine tvarumo idėja ir įsivaizduoja, jog remia sąžiningą verslą. Iš kitos pusės, kartais juk ir pačiam verslui norisi pokyčio, tačiau kaip pajudėti iš vieno ar kito taško, kas gali padėti, kokios praktikos pasaulyje pasiteisino, o kokios ne ir kuria kryptimi eiti – pasimesti išties paprasta.

Tomas Stasiukevičius

Taigi, šia konferencija siekiame padėti dideliems ir labai mažiems verslams susigaudyti ir per itin trumpą laiką gauti maksimaliai naudingų žinių koncentraciją. Kad nesvarbu, kokio dydžio, pelningumo ar amžiaus verslas yra – jis turėtų prieigą prie kokybiškiausios ir naujausios informacijos. O informacija ir yra įrankis kurti pokytį. Belieka turėti noro“, – kalba T. Stasiukevičius.

Nemokamoje „Tvarumo kurso“ konferencijoje spalio 29 d. ekspertai ir pranešėjai aptars temą #Governance, kuri yra esminė siekiant užtikrinti, kad organizacijos ir institucijos veiktų atsakingai, skaidriai ir etiškai. Tarp pranešėjų šiemet – tvarumo bei komunikacijos ekspertas Donatas Kuras, Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Vidmantas Janulevičius, „Nescafé“ kavos verslo vadovė Baltijos šalyse, tvarumo ambasadorė Milda Žemaitienė, „Ignitis grupės“ tvarumo vadovas Valentas Neviera, WALLESS bendraįkūrėja ir vadovaujančioji partnerė, viena iš asociacijos „Lyderė“ įkūrėjų Dovilė Burgienė.

Valentas Neviera

Tausoti aplinką ir elgtis socialiai teisingai

„Tvarumo kurso“ konferencijoje pranešėjai dalinsis savo įžvalgomis ir dar viena, nuo tvarios visuomenės neatsiejama, tema – #Environmental. Tai – esminė tvarumo koncepcijos dalis, orientuota į gamtos išteklių išsaugojimą ir aplinkos apsaugą. Kaip pasiekti, kad ekonominė plėtra nekenktų mūsų planetai ir kokios praktikos pačios tinkamiausios skirtingiems verslams dalinsis Elektronikos platintojų asociacijos EPA vadovas Linas Ivanauskas, „Planet Positive“ įkūrėja, tvaraus verslo konsultantė Miglė Makuškaitė-Survilė, SEB banko tvarumo skyriaus vadovas Audrius Rutkauskas ir advokatų kontoros „Bajorienė, Čelkis ir partneriai“ partneris, advokatas Dr. Paulius Čelkis.

Miglė Makuškaitė - Survilė

Trečioji šių metų tvarumo konferencijos tema – #Social, apimanti procesus ir praktiką, kurie prisideda prie socialinės gerovės, teisingumo ir bendruomenių stiprinimo. Socialinis tvarumas yra esminis uždavinys, siekiant sukurti harmoniją tarp ekonominių, aplinkosauginių ir socialinių veiksnių įmonei. Apie socialinį tvarumą šiemet kalbės „Ignitis grupės“ Žmonių gerovės, įvairovės ir įtraukties vadovas Donatas Paulauskas bei Denis Gacicha, „Schneider Electric“ Baltijos šalių vadovas.

„Tvarumo kursas“ konferencija jau spalio 29 dieną bus transliuojama Delfi.lt portale ir Delfi TV. Daugiau informacijos apie renginį ir pranešėjai čia.