„Daugiau kasdienio maisto – būtent tokių žinučių dažniausiai sulaukiu iš skaitytojų. Spirgu iš džiaugsmo pranešdama, kad šį prašymą įgyvendinti mane paskatino „Rimi Basic“ linijos produktai, kurie yra ne tik puikios kokybės, bet ir labai patrauklios kainos. Perimu iššūkį iš žurnalistės Lauros Mazalienės ir dalinuosi pačiu populiariausiu troškiniu savo virtuvėje, –mėgstamą receptą pristato Kotryna Remeikaitė. – Gražus sutapimas, kad jis yra visiškai augalinis, tad puikiai tiks besilaikantiems „veganuary“ (angl. „augalinio sausio“) iššūkio.“
Kotrynos Remeikaitės (konorsskanaus) troškinio receptas
5-6 porcijoms Jums reikės:
- 250g „Rimi Basic” baltų pupelių (galite rinktis ir konservuotas);
- 2 skardinių “Rimi Basic” smulkintų pomidorų;
- skardinė „Rimi Basic” kukurūzų;
- pakuotė „Rimi Basic” žaliųjų alyvuogių;
- 2 svogūnai;
- 8 skiltelės česnako;
- 3 v.š. pomidorų pastos;
- 2 a.š. rūkytos paprikos miltelių;
- 1 a.š. čiobrelio;
- 1,5-2 a.š. druskos;
- 0,5 a.š. pipirų;
- 3 v.š. aliejaus kepimui;
- Brokolis, kalendra – patiekimui
Kaip pasigaminti:
- Išvirkite pupeles (mirkyti nebūtina, tiesiog virkite ant nedidelės kaitros apie valandą). Iškart nenusunkite, kad nesutrūkinėtų odelės, leiskite pravėsti.
- Giliame puode 3 minutes pakepinkite svogūną, suberkite česnaką.
- Dėkite prieskonius, pomidorų pastą ir išmaišykite.
- Pilkite smulkintus pomidorus ir vienos skardinės tūrį vandens, užvirkite.
- Berkite likusius ingredientus (alyvuoges galite kiek pasmulkinti). Jei norite, po saujelę kukurūzų ir alyvuogių pasilikite papuošimui.
- Troškinkite atidengtame puode valandą, kol sutirštės.
- Brokolio žiedynus apvirkite 2 minutes sūriame vandenyje.
- Patiekite iškart arba dėkite į pietų dėžutes.