Tvarus verslas – nebe ateities perspektyva, o dabarties būtinybė, – įsitikinę „Schneider Electric“ ekspertai.

Siekdami paspartinti skaitmeninę transformaciją į tvaresnį ir labiau elektrifikuotą pasaulį, jie kuria geriausius savo klasės produktus ir paslaugas, skirtus pramonės automatizavimui, pastatams, tinklams ir duomenų centrams.

„Schneider Electric“ ekspertai sako, kad norint būti tvaresniu, ne visuomet būtina viską kardinaliai keisti ir daug investuoti – tvarumo idėjas versle galima įgyvendinti žingsnis po žingsnio.

Tapti tvariu verslu – naudingiau

Tvarumo tikslus siekiančios įgyvendinti įmonės ne visada žino, kaip padidinti verslo efektyvumą mažinant sąnaudas. Juolab, kad ir pats žodžių junginys „tvarus verslas“ skamba prieštaringai: pramonei didinant pajėgumus ir apimtis, didėja ir jos sukelta žala mus supančiai aplinkai.

Kita vertus, tapti tvariu yra kur kas naudingiau: visuose verslo procesuose mažėja atliekų kiekis; gerėja prekės ženklo įvaizdis ir didėja konkurencinis pranašumas; pritraukiami sėkmingesni ir lojalesni darbuotojai; skatinamos inovacijos, mažėja kaštai ir auga produktyvumas.

Aiškiai komunikuokite ir įkvėpkite aktyviai įsitraukti

Pokyčiai versle prasideda nuo darbuotojų, todėl, visų pirma, tinkamai su jais komunikuokite apie įmonės tikslus.

Žinodami, kokius rodiklius įmonė yra užsibrėžusi, darbuotojai galės kurti geresnes strategijas ir siekti pamatuojamų rezultatų. Be to, svarbu užtikrinti, kad tvarumo tikslų siektų visi – nuo biuro administratorių iki vadovų.

Naudokite atsinaujinančius energijos išteklius

Vienas bene labiausiai paplitusių tvarumo tikslų siekimo būdų yra atsinaujinančių energijos išteklių naudojimas.

Gamtinės dujos, anglis, atominė energetika ir nafta – didžiausi aplinkos taršos kaltininkai. Keiskite juos gamtai draugiškomis alternatyvomis: vandens, saulės ir vėjo jėgainėmis. Tai gali pasirodyti kaip brangi pirminė investicija, tačiau ilgalaikėje perspektyvoje jų nauda ir atsiperkamumas yra neabejotini.

Konsultuokitės

Finansų, administracijos, rinkodaros ar žmogiškųjų išteklių skyriai ko gero, yra kiekvienoje įmonėje. O štai tvariam verslo vystymui dėmesio dažniausiai skiriama per mažai.

Sutaupyti laiko ir pinigų padės tvarumo konsultantai: įvertinę įmonės veiklos procesus, jie parinks tinkamiausią tvarumo strategiją ir padės suplanuoti bei įgyvendinti efektyvų anglies dioksido kompensavimo planą.

Išnaudokite automatizaciją

Kiekviena įmonė siekia samdyti produktyvius ir patikimus darbuotojus: turinčius reikiamų įgūdžių ir leidžiančių pasiekti rezultatus naudojant minimalius išteklius. Visgi tai, kaip veikia verslai, drastiškai pakeitė procesų automatizavimas ir skaitmenizavimas.

Daiktų internetas ir kitos skaitmeninės ir automatizavimo paslaugos yra vienos iš protingiausių tvarumo praktikų, į kurias organizacija gali investuoti. Jos mažina išlaidas, pagreitina verslo produktyvumą, sumažina švaistymą ir taupo energiją.

Bendradarbiaukite su atliekų tvarkymo įmonėmis

Plastiko ir popieriaus perdirbimas šiandien nėra jokia naujiena – šiuo keliu žengia vis daugiau verslų. Teigiamą praktiką galima išplėsti papildomai perdirbant stiklą ir metalą. Tai dar paprasčiau įgyvendinama bendradarbiaujant su įvairiomis atliekų tvarkymo įmonėmis.