Būtent šis opus klausimas paskatino Delfi kūrybinę komandą sukurti naują TV laidą „Ateities karta“. Nors problemos rimtos ir sudėtingos – laidoje vietos atsiranda ir pajuokavimams, ir labai praktiniams, buitiniams klausimams. Ši laida – naujos Delfi iniciatyvos „Tvari Lietuva“ dalis.

„Gali atrodyti, kad Lietuva yra per maža padaryti pokytį globaliuose procesuose. Vis dėlto, niekas mums netrukdo tapti tvarios šalies pavyzdžiu kitoms valstybėms. Delfi portalas taip pat dažnai tampa vėliavnešiu vienoje ar kitoje srityje ir šįkart nusprendėme, kad laikas dėmesį sutelkti į tvarumo temą, pažiūrėti į ją naujai, kitokiais kampais ir parodyti, kad ji ne tik aktuali, svarbi, bet dar ir labai įdomi. Juolab, kad matome augantį susidomėjimą šia tema“, – sako laikinasis „Delfi“ vyr. redaktorius Kęstutis Cemnolonskis.

Tuo tarpu laidos prodiuserė Rimantė Zarembaitė juokiasi, kad net ir jai pačiai pirminė TV šou mintis pasirodė nuobodoka.

„Pačiai teko gerai pasukti galvą, kas slepiasi po ta tvarumo sąvoka ir, nemeluosiu, kūrybinis procesas nebuvo labai lengva užduotis, teko pasikankinti. Visgi, čia labai padėjo ir nesibaigiančios žurnalistų idėjos. Tikiuosi, kad žiūrovai taip pat pajus ir supras, jog tvarumas nėra kaimyno ar kito kiemo problema“, – mintimis dalijasi R. Zarembaitė.

Laidos prodiuserė džiaugiasi, kad prie „Ateities kartos“ komandos prisijungė ir vedėjų kėdes užėmė aktoriai Emilija Latėnaitė ir Juozas Gaižauskas.

Iniciatyvos „Tvari Lietuva“ vadovė Gintarė Bakūnaitė džiaugiasi, kad į tvarumo temą laidos kūrėjų komanda pasižiūrėjo labai plačiai ir kūrybiškai.

„Vertingiausia tai, kad laidos žiūrovai galės gauti labai paprastų praktinių patarimų ir, nujaučiu, atidžiau pradės sekti savo kasdienius veiksmus buityje. Ar įmanoma atsisakyti masinės gamybos parduotuvių, kiek galima sutaupyti važiuojant elektra varomu automobiliu, kaip susitvarkyti šaldytuvą, kad ten neliktų maisto likučių? Atsakymai į šiuos klausimus bus laidoje ir tai tikrai pravers. Apie tvarumą mes kartais kalbame labai abstrakčiai, su įvairiais lozungais, bet iš esmės po visu tuo slypi labai paprasti, buitiniai klausimai“, – teigia G. Bakūnaitė.

Gintarė Bakūnaitė

Ji priduria, kad laidos žiūrovai turės galimybę akies krašteliu žvilgtelėti ir į žinomų Lietuvos žmonių gyvenimo užkulisius – o kaip gi jie sprendžia šiuos klausimus? Žinoma, laidoje netruks ir karštų, aktualių bei gilių diskusijų rimtomis bei sudėtingomis tvarumo, klimato kaitos, lygybės temomis.


Laidą „Ateities karta“ per Delfi Tv kanalą žiūrėkite kiekvieną pirmadienį 20.00 val., o portale delfi.lt kiekvieną sekmadienį 10.00 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)