Pagrindinis įmonės „Eleving Group“ tikslas vykdant IPO – pritraukti papildomo kapitalo išplatinant naujas paprastąsias akcijas su galimybe padidinti platinimo dydį pridedant esamų akcijų pardavimą (angl. „upsize“), jei investuotojai parodys didesnį susidomėjimą nei buvo tikėtasi. Akcijas viešojo siūlymo metu bus galima įsigyti Lietuvos, Latvijos, Estijos bei Vokietijos mažmeniniams investuotojams bei kvalifikuotiems instituciniams investuotojams visoje Europoje privataus platinimo metu.

Ruošdamasi IPO, „Eleving Group“ pasitelkė daugelį vietos bei tarptautinių bankų ir finansų tarpininkų. Pagrindiniu organizatoriumi bei finansų tarpininku Grupė pasirinko „AS LHV Pank“, o „Auerbach Grayson & CO LLC“, „Signet Bank AS“ ir „M.M. Warburg & CO (AG & Co.) KGaA“ buvo pasirinkti papildomais IPO finansų tarpininkais.

Pardavimo agentais paskirti „Bankhaus Scheich Wertpapierspezialist AG“, „UAB FMI Orion Securities“ ir „Redgate Capital AS“. Teisines konsultacijas įmonei bei jos akcininkams teikia „GSK Stockmann“, finansiniais klausimais konsultuoja „Aalto Capital“ (Miunchenas).

„Per 12 veiklos metų „Eleving Group“ kapitalo rinkose įsitvirtino kaip sėkminga ir patikima įmonė: išleidome apie 400 mln. eurų vertės obligacijų ir aptarnavome daugiau nei 1,3 mln. klientų visame pasaulyje. Per daugiau nei dešimtmetį tapome vienu iš pirmaujančių ir konkurencingiausių finansinių technologijų paslaugų eksportuotojų, veiklą pradėjusių Baltijos šalyse. Tad atėjo laikas leisti prie mūsų augimo prisidėti didesnei visuomenės daliai. Pirminiu viešu siūlymu ne tik suteikiame investuotojams iš Baltijos šalių ir Vokietijos galimybę tapti ambicingo, į tarptautines rinkas orientuoto verslo dalimi, bet ir patys įgyjame resursų, užtikrinančių tolesnį spartų įmonės augimą. „Eleving Group“ akcijos – tai investicija į gerai valdomą, pelningą ir besiplečiančią įmonę, kuri moka dividendus dukart per metus su planuojamu 50 proc. išmokėjimo koeficientu“, – sako „Eleving Group” generalinis direktorius Modestas Sudnius.

Grupės vadovybės teigimu, IPO metu pritrauktas kapitalas bus skirtas tolesniam verslo vystymui kuriant ir pristatant naujus produktus, plėtrai į naujas rinkas bei turimų pozicijų stiprinimui rinkose, kuriose Grupė jau veikia. Trumpuoju laikotarpiu pritrauktas kapitalas gali būti skirtas ir įmonės finansinių kaštų mažinimui: esamai skolai padengti ir kitiems bendriems įmonės tikslams.

Įgyvendinusi IPO, „Eleving Group” planuoja investuotojams du kartus per metus mokėti dividendus. Tam, kad investuotojams būtų išmokėti dividendai su 50 proc. išmokėjimo koeficientu, nuosavo kapitalo santykis (po dividendų išmokėjimo) turi būti didesnis nei 20 proc.

Tikslų IPO laiką, struktūrą ir siūlymo detales „Eleving Group” planuoja paskelbti artimiausiomis dienomis.