Jau nuo pat šeštadienio ryto Klaipėdos rajone esančiame „National Golf Resort“ golfo klube aidėjo žaidėjų pokalbiai, juokas ir mušamų kamuoliukų garsai. Čia rinkosi geriausi nacionalinių „MercedesTrophy 2024“ etapų žaidėjai iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos. Nuo XX a. dešimto dešimtmečio pradžios organizuojamas pasaulinis mėgėjų golfo turnyras vienija išskirtinai „Mercedes-Benz“ savininkus, kurie kovoja dėl pasaulinių „MercedesTrophy“ taurių.  

„Mercedes-Benz“ automobiliai ir golfas panašūs ne vienu aspektu, pirmiausia tai – dėmesys tobulumui ir tikslumui, tad nekeista, kad tarp „Mercedes-Benz“ savininkų yra tiek daug golfo mėgėjų. Džiaugiuosi, kad „MercedesTrophy“ turnyras leidžia mūsų klientams suderinti abi šias aistras. Šiemetinis renginys išskirtinis ir tuo, kad Baltijos šalių etapas pirmą kartą vyko Lietuvoje – svečiams iš Latvijos ir Estijos tai buvo puiki proga iš arčiau pažinti mūsų šalį, neformaliai pabendrauti“, – sakė „Mercedes-Benz“ atstovaujančios bendrovės „Veho Lietuva“ direktorius Donatas Stanionis. 

Paaiškėjo, kas atstovaus Baltijos šalims

Iš Baltijos šalių susirinkę žaidėjai iš pradžių apšildami išbandė savo taiklumą ir smūgio jėgą, o vėliau stojo į įnirtingą kovą, kurios pagrindinis prizas – galimybė atstovauti Baltijos šalims pasauliniame „MercedesTrophy 2024“ turnyre. Žaidėjų buvo beveik penkios dešimtys, o vietų kitame etape – vos trys. Į Štutgartą išvažiuos trijų kategorijų (A, B ir C) – Stableford 0-14.5, Stableford 14.6-24.0 ir Stableford 24.1-36.0 – nugalėtojai.  

„MercedesTrophy 2024“ Baltijos šalių finalo etapas

Žiūrovams palaikant šūksniais, lydint atodūsiams ir ovacijoms, po azartiškos ir daugiau nei šešias valandas trukusios kovos sėkmė šypsojosi šeimininkams – visų trijų kategorijų laimėtojais tapo lietuviai. Ant nugalėtojų pakylos A kategorijoje užlipo pirmą vietą iškovojusi Augustė Skolskytė bei antrą ir trečią vietas pasidaliję Paulius Vasiliauskas ir Diana Jackūnė. B kategorijos nugalėtojais tapo Valdas Butvilas, Heigo Soppe ir Martin Aruja. Paskutinėje, C kategorijoje, laimėjo Laimutis Kaselis, Kadi Sepp ir Valentinas Gumbaragis. Kategorijų laimėtojai pelnė teisę atstovauti Baltijos šalims Vokietijoje vykstančiame finaliniame etape.  

Neliko nuošalyje ir žaidėjai, demonstravę geriausius techninius įgūdžius. Už geriausius tolimus smūgius buvo apdovanoti Paulius Vasiliauskas ir Augustė Skolskytė, o Daiga Tuna pelnė prizą už tikslumą smūgiuojant.

„MercedesTrophy 2024“ Baltijos šalių finalo etapas

„Turnyro dalyvių gausa, sportinės aistros ir vis gerėjantys sportiniai rezultatai įpareigoja kelti turnyro organizavimo kartelę vis aukščiau. Jau pats patekimas į finalą yra didelis laimėjimas, bet maža to, linkiu kelialapius į Štutgartą iškovojusiems mūsų klientams tinkamai atstovauti Baltijos šalims – kas žino, gal baltiškas veržlumas leis pakovoti ir dėl aukščiausių apdovanojimų. Matydami tokį susidomėjimą bei įsitraukimą, ir toliau stengsimės, kad turnyras būtų vis įdomesnis, praaugantis įprastų golfo turnyrų patirtį“, – sakė„Veho Lietuva“ vadovas D. Stanionis.

Sporto šventė nebūtų tokia turininga be partnerių ir rėmėjų indėlio. Turnyro laimėtojai buvo apdovanoti premium kategorijos nealkoholiniais gėrimais „ACALA“, aukščiausios rūšies „Rūtos“ skanėstais, organiniais desertais „EPBAR“, AB „Žemaitijos pienas“ sūrių asorti „Džiugas“. Turnyro vandens partneris tapo „Evian“ natūralus mineralinis vanduo, o šventę prisiminti dalyviams padės prabangių automobilių ir namų kvapų gamintojos „89 aromatic“.   Turnyro metu dalyviai mėgavosi garsaus šefo Roko Galvono ruoštais patiekalais.

„MercedesTrophy“ – daugiau 30 metų besitęsianti tradicija 

Tarptautinis golfo turnyras „MercedesTrophy“ automobilių gamintojo „Mercedes-Benz“ pirmą kartą surengtas dar 1991 m. pirmiesiems žaidėjams su golfo lazdomis stojus prie duobučių Štutgarte. Laikui bėgant turnyras plėtėsi ir augo, kol tapo vienu laukiamiausių mėgėjų turnyru pasaulyje. Turnyras iš kitų išskiria tuo, jog jame dalyvauja tik „Mercedes-Benz“ klientai, aistrą automobiliams derinantys su aistra golfui.  

„MercedesTrophy 2024“ Baltijos šalių finalo etapas

Turnyre kasmet jėgas išbando net 60 000 „Mercedes-Benz“ klientų iš daugiau nei 60 šalių, jie varžosi 600 kvalifikacinių etapų visame pasaulyje. Geriausi žaidėjai iš viso pasaulio skirtingose kategorijose susigrumia finaliniame etape. Šiemet finalas vyks rugsėjo 29 - spalio 3 d. išpuoselėtame ir laukinės gamtos apsuptame prabangiame „Der Öschberghof“ golfo klube Štutgarte, kur žaidėjai iš viso pasaulio varžysis dėl turnyro nugalėtojų vardo ir prizų.