Prizas – visų trokštamoje kategorijoje

Tik prieš pusę metų pakeitęs pavadinimą, „Grand Hotel Vilnius“ išlaiko vietą lyderiaujančių viešbučių pozicijoje.

Tai tik patvirtina Danijos sostinėje Kopenhagoje šių metų spalio 18-osios vakarą surengta prestižinė „European Hotel Awards 2024“ ceremonija.

Prabangiame „Radisson Collection Royal Copenhagen“ vykusiame renginyje „Grand Hotel Vilnius“ apdovanotas 2024-ųjų istorinio viešbučio titulu. Šis išskirtinis pripažinimas žymi unikalią jo dedikaciją istorinio ir architektūrinio šalies palikimo išsaugojimui. O kartu – prabangiausios apgyvendinimo patirties užtikrinimą savo svečiams.

Apdovanojimą visos komandos vardu atsiėmusi viešbučio generalinė direktorė Sigita Rudzevičienė sako – laimėtas prizas yra svarbus „Grand Hotel Vilnius“ įvertinimas. Ir tokį pripažinimą lėmė istorinis jo žavesys, šiandien sklandžiai derantis su šiuolaikine prabanga.

„Grand Hotel Vilnius“ laimėjo prestižinį „Istorinio 2024-ųjų viešbučio“

„Šis apdovanojimas atspindi mūsų sunkų darbą ir aistrą, kuriuos visa komanda sutelkia į kiekvieną detalę. „Grand Hotel Vilnius“ savo reikšme prilygsta Gedimino piliai, Katedrai ar Onos bažnyčiai, nes pastatas, kuriame esame įsikūrę, yra svarbus Vilniaus kultūros paminklas. Ir labai didžiuojamės, galėdami tęsti jo palikimą. O kartu – suteikti pasaulinio lygio svetingumo patirtį savo svečiams. Joks kitas viešbutis Lietuvoje dar nėra laimėjęs šio apdovanojimo, todėl mums didelė garbė būti pirmiesiems ir įsitvirtinti šalia pasaulio lyderių“, – pabrėžia S. Rudzevičienė.

Kuria ypatingas patirtis

„Istorinio 2024-ųjų viešbučio“ titulą lėmė ir aukščiausio lygio svetingumas, ir pastatas, kuriame 2024-ųjų gegužės 17 dieną duris atvėrė „Grand Hotel Vilnius“. Čia XIX a. sostinės grafienės rengdavo prabangias puotas, ore sklandė poezija, muzika bei gandai. Pastate, šiandien menančiame istorines paslaptis, virė ir Vilniaus turtingųjų gyvenimas bei intrigos, keitėsi epochos. Jis patyrė ne vieną stebinantį pokytį.

Grand Hotel Vilnius

„Solidus paveldas mus įpareigoja puoselėti istorinį bei kultūrinį šios vietos palikimą. Todėl kiekviena čia esanti detalė svečiams primena – kokia unikali tai yra vieta. Pavyzdžiui, mūsų restorane „Telegrafas“ atsiveria išsaugotas Vilniaus gynybinės sienos fragmentas. Jie išlikę ir viešbučio SPA. O pats restoranas pavadintas pastate veikusio telegrafo vardu. Esame įtraukti į UNESCO paveldo sąrašą, privalome saugoti bei prižiūrėti tiek archeologinius radinius, tiek pačią architektūrą. Šiuo metu ruošiamės pastato renovacijai, atsakingai renkamės darbų vykdytojus, kurie turi patirties su tokiais saugomais objektais“, – pasakoja S. Rudzevičienė.

„Pokyčiai, – tęsia ji, – suplanuoti ne tik viešbučio išorei. Saugodami šios vietos palikimą, toliau puoselėsime aukščiausio lygio svetingumą ir aptarnavimą. Mūsų lankytojus pasitinka geltonu kaspinu pasipuošusi VIP svečių priėmėja-administratorė, kuri jau puikiai atpažįstama „Ikonistės“ vardu. Ji kuria įsimintinas viešnagės patirtis, svečius supažindina su viešbučio istorija, įteikia personalizuotą telegramą, primenančią apie nepaprastas čia praleistas akimirkas“.

Grand Hotel Vilnius

Šios telegramos – dalis brandžios istorijos, kurią mena šio viešbučio pastatas. Jame 1946-aisiais veikė Vilniaus centrinis telegrafas ir tokia šios vietos paskirtis – tik fragmentas stebėtino čia saugomo paveldo.

Istorija gniaužia kvapą

Nuo 1929-ųjų iki 1939-ųjų šiame pastate dabartinėje Vilniaus Universiteto gatvėje įsikūrė pirmieji prabangieji sostinės viešbučiai „Niujorkas“ ir „Ermitažas“. Baigiantis XX a. ir Lietuvai atkūrus nepriklausomybę, ši vieta įtraukta į valstybės saugomo paveldo sąrašą. Po dvidešimties metų čia atidarytas garsus sostinės viešbutis, kurį prieš pusmetį pakeitė „Grand Hotel Vilnius“.

Grand Hotel Vilnius

Tokia turtinga istorija ir jos paveldas laukia kiekvieno viešbučio lankytojo. Viešbutis, priklausantis „Curio Collection by Hilton“ kolekcijai, garsėja elegancija, paveldu bei pasaulinio lygio aptarnavimu. Čia turtinga istorija sutinka šiuolaikišką komfortą, todėl svečiams siūloma išties išskirtinė viešnagė.

„Curio Collection by Hilton“ yra pasaulinis 5 žvaigždučių viešbučių, įsikūrusių išskirtiniuose pastatuose ar miestų dalyse, tinklas, jungiantis 160 viešbučių visame pasaulyje. Skirtingai nuo tradicinių tinklinių viešbučių, kurių kiekvienas yra panašios išvaizdos, visi „Curio Collection“ pasižymi moderniu dizainu, atspindi vietos kultūrą, istoriją ar architektūrą, kuria išskirtines patirtis ir yra patrauklūs keliautojams, ieškantiems autentikos bei įsimintinų įspūdžių.

Nuo 2023 metų pabaigos viešbutį valdo tarptautinė viešbučių valdymo kompanija „Apex Alliance Hotel Mangement“, šiuo metu savo portfelyje turinti 15 viešbučių šešiose Europos šalyse.