„Inbank Rent“ siūloma įrenginių nuomos paslauga suteikia klientams galimybę naudotis nauju ir inovatyviu daiktų turėjimo būdu. Lygiai taip pat, kaip vartotojai moka tam tikrą sumą per mėnesį už „Netflix“ ar „Spotify“ paslaugas, taip ir elektronikos įrenginiai, paspirtukai ir net elektromobilių įkrovikliai gali būti naudojami tokiu pat būdu. Nuomos paslauga leidžia vartotojams naudotis naujausiomis technologijomis nebrangiai, patogiai ir be rūpesčių. Pasibaigus nuomos laikotarpiui, galima pasikeisti įrenginį į naujesnį jo modelį arba tiesiog grąžinti jį pardavėjui.

„Inbank“ jau dešimt metų specializuojasi finansavimo sprendimų srityje ir matome, kad klientų susidomėjimas panašiomis paslaugomis tik auga. Palyginti su tradiciniais finansavimo sprendimais, įrenginių nuomos paslauga yra vienu žingsniu priekyje, nes, be nedidelės mėnesinės įmokos, ji apima ir draudimą. Pasibaigus nuomos laikotarpiui, įrenginys yra perduodamas naujam naudotojui arba perdirbamas, todėl tai puikus sprendimas tiems vartotojams, kurie nori prisidėti prie žiedinės ekonomikos skatinimo“, – teigia Piret Paulus, „Inbank“ augimo ir verslo plėtros skyriaus vadovė.

P. Paulus teigimu, akivaizdu, kad prenumeratos verslo modelis visame pasaulyje populiarėja. „Ši paslauga tampa vis populiaresnė tarp vartotojų, o „Inbank“ turi daug patirties kurdama ir siūlydama inovatyvius sprendimus, tad tikimės sėkmingai plėtoti šią verslo kryptį. Mūsų, kaip finansų platformos, ambicija – išplėsti šios paslaugos mastą naujose Europos rinkose.“

Šiuo metu naujausius „Apple“ įrenginius galima išsinuomoti pasinaudojant „Smart Deal“ paslauga „iDeal“ parduotuvėse.

„iDeal“ mažmeninės prekybos vadovas Andrius Mažetis sako, kad elektronikos įrenginių nuomos modelis yra akivaizdžiai populiarėjanti pasaulinė tendencija, o entuziastingas lietuvių požiūris į technologijas ir noras turėti naujausius įrenginius ją neabejotinai atneš ir į Lietuvą.

„Šiemet atliktas rinkos tyrimas parodė, kad lietuviai, palyginti su kitų Baltijos šalių gyventojais, dažniau atsinaujina savo įrenginius, nelaukdami, kol jie technologiškai pasens. Dėl šios priežasties, įrenginių nuomos modelis jiems turėtų būti itin patrauklus. Be to, ši paslauga yra patogi ir prieinama – mėnesinės įmokos yra iki 30 proc. mažesnės nei naudojantis kitais finansavimo sprendimais“, – pažymi A. Mažetis.

„Inbank Rent“ atstovės Neringos Dulkinaitės teigimu, nauja paslauga, leidžiančia turėti naujausius įrenginius už patrauklią kainą, yra siekiama prisitaikyti prie vartotojų poreikių.

„Gyvename pasaulyje, kuriame technologijos nuolat tobulėja, o vartotojai nori žengti koja kojon su jų tendencijomis ir visada džiaugtis naujausiais įrenginiais. Savo prekybos partneriams nuo šiol galime pasiūlyti „Smart rent“ įrenginių nuomos paslaugą, atliepiančią vyraujančias vartojimo tendencijas, – teigia N. Dulkinaitė. – Naudojantis šia paslauga, klientai ne tik galės džiaugtis naujausiais elektronikos įrenginiais už patrauklią mėnesinę įmoką, bet tokiu būdu prisidėti prie tvarios ekonomikos ir elektronikos atliekų mažinimo, suteikiant galimybę telefonams ir kitiems elektronikos prietaisams atgimti naujam gyvenimui. Džiaugiamės, kad startuojame su rinkos lyderiais „iDeal“, kurie, tikime, sėkmingai prisidės prie šio sumanaus būdo, leidžiančio džiaugtis naujausiais įrenginiais tuo pačiu tausojant gamtą, populiarinimo.”