Ar dideles vestuves tikrai galima vadinti išeinančia mada, kuri nebėra aktuali jaunųjų pasirinkimuose?

Tikrai ne, todėl didelių vestuvių nereiktų nuvertinti. Jos vis dar išlieka patrauklios ir populiarios, svarbios tiems, kurie nori paminėti savo santuoką su daugybe artimųjų ir draugų. Didelės vestuvės suteikia galimybę sukurti patrauklų renginį, įgyvendinti dideles svajones, įtraukiant tradicijas, iškilmingą ceremoniją, įvairius žaidimus, gyvo garso grupių pasirodymus ir kitas pramogas. Tad kyla natūralus klausimas, kodėl vestuvių tendencijos rodo, kad vyksta pokytis ir populiarėja mažos šventės?

Jaukios vestuvės mieste

Mikrovestuvės – jaukios, asmeniškos ir unikalios

Nors mikrosvestuvės išpopuliarėjo per „COVID-19“ pandemiją dėl ribojamo svečių skaičiaus ir saugumo priemonių, šis formatas išliko itin populiarus ir pasibaigus griežtiems apribojimams. Jaunieji teigia, kad mažos šventės organizavimas leidžia daugiau dėmesio skirti asmeniškumui, detalėms, prasmingai šventei, nesukelia chaoso dėl jų organizavimo. Mikrovestuves galima daryti bet kurioje patogioje vietoje, taip suteikiant joms unikalumo ir sumažinant įvairius, pavyzdžiui, transportavimo kaštus.

Jaukios vestuvės mieste

Remiantis įvairiais internetiniais šaltiniais, vestuvių vlogais, tiekėjais iš Lietuvos ar užsienio, 2025-ųjų metų vestuvėse dominuos tendencijos, kuriose atsižvelgiama į jaunavedžių asmenybę, tvarumą, patogumą ir jaukumą, todėl vieta tampa itin svarbiu aspektu. Nors anksčiau tarp jaunavedžių pasirinkimų dominavo sodybos užmiesčiuose, dabar vis dažniau atkreipiamas dėmesys į jaukias miesto vestuves – pasirenkami restoranai, kurie yra įsikūrę strategiškai patogiose vietose (netoli ceremonijos vietos), turi gražią aplinką, tiekia skanų ir šviežią maistą bei sukuria gerą aurą. Vienas tokių Kaune – Laisvės alėjos širdyje įsikūręs restoranas „Miesto sodas“.

Miesto vestuvių pasirinkimas: kas, kaip ir kodėl?

„Miesto sodo“ renginių koordinatorė pastebi, kad mažų miesto vestuvių populiarėjimo tendencija tikrai jaučiama. „Miesto sodas“ gana didelis restoranas, kur anksčiau svečiai labiau būdavo linkę švęsti krištynas ar gimtadienius, tačiau pastarieji keli metai parodė, kad jaukios miesto vestuvės vasaros sezono metu užima dominuojančią poziciją. Jaunavedžiai teigia, kad mažas miesto vestuves renkasi todėl, nes „Miesto sodas“ yra įsikūręs vienoje gražiausių Kauno vietų, restoranas žavi žalia aplinka ir nuostabiais pro langą atsiveriančiais vaizdais – tai šventę padaro ypatinga. Žiūrint iš praktiškesnės pusės, į restoraną atvykti patogu tiek nuosavu, tiek viešuoju transportu, nereikia svečiams ieškoti apgyvendimo paslaugų, o atvykus iš kitur – gausus netoliese esančių apgyvendinimo įstaigų pasirinkimas. Didelis privalumas yra ir tai, kad restorane yra tiekiamas šviežias ir kokybiškas maistas, aptarnauja profesionalus personalas, galima derinti daugybę detalių, kurios, esant didelei šventei, būtų per daug smulkmeniškos, nors jaunavedžiams ir labai svarbios.

Jaukios vestuvės mieste

Renginių koordinatorė teigia, kad dėl panašių priežasčių, mieste jaunavedžiai nusprendžia rengti ir dideles vestuves. Bent kelis vakarus per sezoną yra išnuomojamas visas restoranas, kad vestuvės galėtų vykti privačiai, pritaikant norimą konceptą ir pramogas. Be to, itin populiariomis tampa ne tik vidaus, bet ir lauko erdvės. Ir tai nekelia nuostabos, nes atsigręžiant į 2025-ųjų metų tendencijas žalios kiemo vestuvės taps viena populiariausių šventės formų. „Parinkus minimalistinį dekorą gražiame lauko fone, priderinus išsiilgtų skonių gausą, apjungiant viską šypsena, emocijomis ir artimiausių žmonių draugija – tikrai turėsite nepamirštamą šventę“, – priduria restorano renginių koordinatorė.

Jaukios vestuvės mieste

Kartu su vestuvių tendencijomis keičiasi ir šventės meniu. Restorano personalas pastebi, kad vis dažniau jaunavedžiai pageidauja mažiau, bet skanaus ir kokybiško maisto – jiems norisi investuoti į įspūdžius, o ne į maisto kiekį, kurio, įparastose vestuvėse, neįmanoma suvalgyti. Išgirdusi užsakovų lūkesčius, restorano komanda pradėjo siūlyti degustacinį maisto ir gėrimų meniu, kurio dėka svečiai atsiduria skonių kelionėje, mėgaujasi bei dalinasi įspūdžiais. Tai dar viena itin greit populiarėjanti vestuvių tendencija, nes maisto bei gėrimų kiekis bei jo asortimentas paskaičiuojamas ir derinamas kiekvienai šventei individualiai.

Jaukios vestuvės mieste

Po skanios ir įsimintinos vakarienės bei gerai praleisto laiko, svečiai ir jaunieji keliauja poilsio, tačiau neretai į restoraną grįžta vėlyjųjų pusryčių, kur aptarinėjamos šventės detalės ir minčiai vejant mintį, prisimenamos gražiausios tos dienos akimirkos.

Tai yra mažos, bet jaukios ir įsimintinos 2025-ųjų metų vestuvės. Tad galbūt laikas rezervuoti vietą ir savo ateities šventei?