Veiksmas vyks ir Kauno Nepriklausomybės aikštėje, ir viešajame transporte

Kaunas

Istorinė laikinoji sostinė rugsėjo 20 d. kviečia į Darnaus judumo šventę, kuri įdienojus prasidės Nepriklausomybės aikštėje. Joje vyks moksleivių techninės kūrybos centro dirbtuvės, figūrinio važiavimo užsiėmimai vaikams, atšvaitų klijavimo akcija ant gyventojų atsineštų daiktų, edukacija autobuse, policijos pareigūnų bei jų keturkojų draugų parodomoji programa ir interaktyvus žaidimas Kauno gyventojams ir miesto svečiams darnaus judumo tema. Vakarop visi, turintys riedučius, kviečiami į kokybiško riedėjimo pamoką, o vakarą Nepriklausomybės aikštėje užbaigs... lauko diskoteka su riedučiais. Renginio metu bus galima apžiūrėti Kauno klinikų parodą apie nelaimingų atsitikimų pasekmes, neatsakingai važiuojant su paspirtukais.

Kauniečiai ruošiasi lauko diskotekai su riedučiais

Rugsėjo 22-ąją Kaune vyks orientacinis žaidimas viešuoju transportu ir pėsčiomis „Judėkime darniai Kaune“. Šiame žaidime ne tik keliausite viešuoju transportu (kuris visą dieną bus nemokamas) ir pėsčiomis, bet ir komandiškai spręsite įvairias užduotis, aplankysite įdomias lokacijas bei sužinosite naujų dalykų.

Panevėžys: nuo puošnaus moterų važiavimo dviračiais – iki EV lenktynių

Penktas pagal dydį Lietuvos miestas Panevėžys šiemet Europos judumo savaitėje dalyvauja 22-ąjį kartą ir žeria nemažai dėmesio vertų renginių.

Šįkart panevėžiečiai užsimojo pakeliauti dviračiais – jus turėtų sudominti rugsėjo 21 d. numatytas naktinis dviratinėjimas, dar kitaip vadinamas „kritine mase“. Pasak renginio organizatorių, visame pasaulyje kartą į savaitę vakare arba naktį žmonės renkasi drauge pasivažinėti dviračiais, o Panevėžyje šios tradicijos ištakos siekia 2010 m. Šeštadienį vyksiančiame renginyje panevėžiečiai vyks žiediniu maršrutu nuo Aleksandro paminklo per bemaž 15 šio miesto gatvių ir palei kitus miesto istorijai, kultūrai ir kraštovaizdžiui svarbius objektus.

Pasipuošusių moterų važiavimas Panevėžyje

Rugsėjo 22 d. Panevėžį papuoš tradiciniu tampantis Pasipuošusių moterų važiavimas. Renginyje kviečiamos dalyvauti moterys, pasidabinusios elegantiškais drabužiais ir gėlėmis ar kita atributika puoštais dviračiais. Šia akcija siekiama pademonstruoti, kad padabintais dviračiais galima ir pačioms važiuoti šventiškai pasipuošus, demonstruojant moteriškumo galią.

Veiklos Panevėžyje artėjantį savaitgalį turės ir elektromobilių fanai, nes rugsėjo 20–21 d. šiame mieste vyks „Enefit 24H elektromobilių lenktynės“. Jų dalyviai per 24 val. turės įveikti kuo didesnį trasos ratų skaičių, kartu įvertinant įkrovimo trukmę, automobilio efektyvumą ir kitus veiksnius.

Artima pažintis su Marijampole – lietuviškąja gatvės meno Meka

Marijampolės gatvės menas

Marijampoliečiai ir miesto svečiai kviečiami aktyviai paminėti Europos judumo savaitę žygiuojant. Pėsčiųjų žygis rugsėjo 20 d. prasidės prie Draugystės bibliotekos, toliau ves link Marijampolės profesinio rengimo centro, galiausiai pėsčiųjų takais prieš Šešupės srovę judės miesto centro pusėn. 7 km ilgio maršrute žygeiviai gėrėsis Marijampolės gamtos oazėmis ir daugiau sužinos apie maršrute esančius gatvės meno kūrinius, o trumpų pertaukėlių metu žygeivių lauks viktorina ir prizai.

Jonava meta iššūkį: Paryžius ir Londonas – vos per pusdienį

Jonavos kaimynystėje įsikūrusių gyvenviečių vardų žaismas

Ar žinote, kad Paryžius ir Londonas mums tiesiog ranka pasiekiami? Ir ne todėl, kad Lietuvą su šiomis sostinėmis jungia tiesioginiai lėktuvų skrydžiai. Pasirodo, kad Jonavos rajone yra gyvenvietės skambiais Paryžiaus ir Londono pavadinimais. Europos judumo savaitės proga, rugsėjo 21 d., organizuojamas žygis „Pėsčiomis per Europą: Jonava–Paryžius–Londonas–Jonava“. 22 km ilgio trasa Jonavos apylinkėmis ves per miškingas vietas, karjerą bei per išskirtinius pavadinimus turinčias vietoves Paryžių, Londoną ir netgi... Japonų kaimą! Jonavos apylinkėse taip pat yra Šveicarija ir Venecija – tiesa, šįkart žygeiviai ten neužsuks.

Kėdainių „Weekend warrior“: nersime į fizinio aktyvumo rūšių įvairovę

Kėdainių arenoje išbandykite 5 skirtingas fizinio aktyvumo rūšis

Kėdainių mieste organizuojamas renginys, kurio metu galėsite ieškoti, atrasti ir iš naujo pamilti net 5 skirtingas fizinio aktyvumo rūšis. Vienoje vietoje galėsite išbandyti Hatha jogą, pilateso, „Leg Sculp“ ir aukšto intensyvumo intervalines treniruotes bei sušokti salsą. Renginys Kėdainių arenoje vyks rugsėjo 22 d.

Birštono keleivinis keltukas jungia aukštesnę pavarą: sekmadienį kursuos nemokamai

Pripažinkite: retas esate girdėjęs apie keleivinį keltuką „Birštonas“, kuris sujungia du Nemuno upės krantus. Tiesiai iš Birštono miesto centro keltuku galima patekti į valstybinės reikšmės Druskų mišką ir grįžti atgal. Tai – puiki pramoga savaitgalį norintiems prasijudinti, pasivaikščioti vaizdingomis apylinkėmis ir pakvėpuoti grynu oru.

Keleivinis keltukas „Birštonas“

Rugsėjo 22-ąją, Tarptautinę dieną be automobilio, keltukas visus norinčius birštoniečius ir miesto lankytojus per Nemuno upę kels nemokamai. Plaukimo iš vieno į kitą Nemuno krantą trukmė – apie 10 minučių.

Rokiškėnai nesismulkina: jeigu jau eiti su gide, tai 10 km!

Rokiškėnai kviečia į jogą ir į žygį

Du jaukūs renginiai numatomi Rokiškyje besiartinant Europos judumo savaitės šventiniam savaitgaliui. Liongino Šepkos parke rugsėjo 20 d. rajono gyventojams organizuojama jogos treniruotė, o rugsėjo 21 d. – 10 km žygis su gide „Pėsčiomis aplink Rokiškį“. Be to, Europos judumo savaitė Rokiškyje šįkart dubliuojasi su ypatinga sukaktimi – savaitgalį Rokiškis švęs 525-ąjį gimtadienį.

3 in 1 Trakuose: mankšta, linijiniai šokiai ir dviračių žygis

Trakų įžymybė - Varnikų pažintinis pėsčiųjų takas

Viename gražiausių Lietuvos miestų Trakuose rugsėjo 20 d. nusimato nemažai įdomios ir prasmingos veiklos. Čia organizuojama darnaus judumo šventė „Judame kartu“. Renginys miesto centre prasidės nuo mankštos senjorams, kurią vėliau pakeis linijinių šokių pamoka, o galiausiai – ir dviračių žygis Trakų apylinkėmis. Maršrutas nusidrieks 25–28 km per Užutrakį, Raudonę II, Kariotiškes, Žydiškes, Matiškes, Rubežių ir Varnikus atgal į Trakus.

Nepamirškite atlikti namų darbų

Europos judumo savaitės iniciatyvą Lietuvoje kuruoja Susisiekimo ministerija

Dėmesio: absoliuti dauguma Europos judumo savaitės renginių yra nemokami ir atviri visuomenei, tačiau beveik visais atvejais dėl riboto dalyvių skaičiaus būtina išankstinė registracija. Taip pat, prieš renkantis fizinio aktyvumo reikalaujančius iššūkius, rekomenduojame įsivertinti savo sveikatos būklę.

Informaciją apie aukščiau minimų renginių laikus, lokacijas ir organizatorius, kurie vykdo registraciją, rasite čia.