„Pasiruošimo mokyklai bei studijoms laikotarpis įsibėgėja, mūsų parduotuvių tinklo konsultantai vis dažniau sulaukia klausimų dėl mokslams bei studijoms reikalingos kompiuterinės technikos. „MacBook“ kompiuteriai yra populiarus pasirinkimas tarp vyresnių klasių mokinių ir ypač studentų, populiariausias modelis - 13 colių įstrižainės ekrano „MacBook Air“. Tokia tendencija nestebina, Lietuvoje yra daug „iPhone“ vartotojų, o visi „Apple“ įrenginiai puikiai veikia kartu vienoje ekosistemoje ir turi daug funkcijų, naudingų studijoms“, - sako „Topo centro“ rinkodaros direktorius Morkus Matkevičius.

Topo Centre parduodama Apple produkcija

„MacBook“ įrenginių dizainas, procesoriai ir programinė įranga sukurti taip, kad geriausiai tenkintų mokslams reikalingus poreikius. O šių kompiuterių patvarumas ir mažiausiai penkerius metus nemokamai palaikoma naujausia programinė įranga užtikrina puikų kainos ir kokybės santykį.

„Apple“ ekspertai išskiria septynias esmines priežastis, kodėl būtent „MacBook“ yra geriausias pasirinkimas kiekvienam studentui.

Topo Centre parduodama Apple produkcija

Patvarūs, lengvi ir stilingi

Iš aliuminio pagaminti „MacBook“ korpusai užtikrina įrenginių ilgaamžiškumą ir atsparumą kasdieniam dėvėjimuisi. Tokie korpusai žymiai prailgina kompiuterių naudojimo laiką, todėl tuo pačiu įrenginiu galima džiaugtis visus studijų metus.

Be to, „MacBook“ kompiuteriai yra ypač ploni ir lengvi, todėl juos paprasta visuomet turėti su savimi, nepaisant to, kiek vietos turite kuprinėje ir kiek sveria kiti joje sukrauti daiktai. Studentams, nuolat visur keliaujantiems su krūva knygų ir užrašų, tai yra itin aktuali savybė. „MacBook Air“ sveria vos 1,29 kg, „MacBook Pro“ – 1,4 kilogramo.

Šie „Apple“ įrenginiai taip pat suteikia galimybę išreikšti savo stilių ir charakterį, pasirinkus vienos iš keturių spalvų korpusą. Taip pat galima rinktis tokius priedus kaip „Magic Keyboard“, „Magic Mouse“ ar „Magic Trackpad“, kurie padidins darbo kompiuteriu patogumą.

Topo Centre parduodama Apple produkcija

Ilgas baterijos veikimo laikas

Mokytis ir ruoštis paskaitoms su „MacBook“ kompiuteriais galima bet kur, nes jų baterijos leidžia įvairiausias užduotis atlikti be dažnų įrenginio prijungimo prie elektros tinklo. Šių įrenginių baterijos, priklausomai nuo naudojimo įpročių, nepertraukiamai gali veikti iki 20 valandų, o tai neabejotinai pravers ilgą paskaitų dieną ar tuomet, kai prieiga prie elektros šaltinio yra ribota. Ne paslaptis, kad didelėse studentų grupėse kyla ir konkurencija dėl auditorijose įrengtų elektros lizdų.

Nepritrūks galios ir greičio

„MacBook“ kompiuteriai apginkluoti M2 ir M3 serijų lustais, kurių galia leidžia greitai ir be jokių strigimų atlikti įvairias intensyvias užduotis. Įrenginys tikrai „nepakibs“, net jei vienu metu bus naršoma šimtuose interneto naršyklės skirtukų, tvarkomos didelės „Excel“ skaičiuoklės ir klausomasi muzikos.

Ir su visu šiuo krūviu įrenginiai susitvarkys neskleisdami beveik jokio garso, kadangi „MacBook Air“ su M2 ir M3 lustais neturi ventiliatoriaus.

Topo Centre parduodama Apple produkcija

Paprasta bendradarbiauti

Tokios „macOS“ operacinės sistemos bendradarbiavimo funkcijos kaip „Keynote“ ir sklandi integracija su kitais „Apple“ įrenginiais leidžia efektyviai atlikti grupines užduotis ir dalytis informacija su studijų draugais. Bendradarbiavimą palengvins ir „Keynote“, „Numbers“, „Pages“ ar „Notes“ programų funkcija, leidžianti tą patį dokumentą vienu metu redaguoti keliems žmonėms, prisijungusiems iš skirtingų įrenginių.

Atlikdami grupines užduotis ar dalyvaudami nuotolinėse paskaitose taip pat galėsite džiaugtis aukščiausia vaizdo skambučiams skirtų kamerų ir mikrofonų kokybę ir nieko nepraleisite, nes „MacBook Pro“ išsiskiria keturiais garsiakalbiais ir jų perduodamu erdviniu garsu.

Paprasta prisiderinti prie aplinkybių

„MacBook“ siūlo gausybę įvairiausių programų, kurios bus naudingos studijuojant ir žymiai palengvins daugelį procesų. Pavyzdžiui, „Pages“ leidžia kurti ir redaguoti dokumentus, „Numbers“ pravers skaičiuojant ir sudarinėjant diagramas, o „Keynote“ – kuriant prezentacijas. Be to, tūkstančius produktyvumą, kūrybiškumą ir mokymosi kokybę didinančių aplikacijų galima rasti „App Store” programėlių parduotuvėje.

Operacinė sistema „macOS“ taip pat palaiko daugelį kitų šalių programų, kurių gali prireikti studijose, įskaitant „Microsoft“, „Google“, „Adobe“ ir kitas.

Topo Centre parduodama Apple produkcija

Saugumas ir privatumas

„macOS“ pasižymi itin pažangiomis saugumo ir privatumo funkcijomis, kurios apsaugos konfidencialius duomenis. Integruotas šifravimas ar apsauga nuo kenkėjiškų programų leis susitelkti į studijas, nesirūpinant dėl galimų kibernetinių grėsmių.

Be to, „Find My Mac“ funkcija padės surasti įrenginį ir apsaugoti jame esančius duomenis, jei kompiuteris bus pamestas arba pavogtas.

Patogi „Apple“ ekosistema

Sklandi „MacBook“, „iPhone“ ir „iPad“ integracija „Apple“ ekosistemoje leidžia lengvai pasiekti ir sinchronizuoti įvairius dokumentus naudojantis skirtingais įrenginiais. Redaguoti prezentacijas, siųsti nuotraukas ar žinutes galima iš to įrenginio, kuris tuo metu yra rankose, nesvarbu, ar tai „MacBook“, „iPhone“ ar „iPad“.