„Pienas ir jo produktai itin jautrūs bakterinei ir mikrobiologinei taršai, todėl nekokybiški gaminiai gali kelti pavojų sveikatai – nuo lengvų virškinimo sutrikimų iki rimtų apsinuodijimų. Dėl šios priežasties pieno ir jo produktų kokybei skiriame itin didelį dėmesį – „Lidl“ asortimente esantys privataus prekės ženklo „Pilos“ pieno produktai yra vieninteliai Lietuvoje, turintys pasaulinių kokybės tyrimų lyderių „Eurofins“ suteikiamą kokybės ženklą“, – sako K. Lebednikas.

„Eurofins“ ženklas – kokybės garantas

Ankstesni „Lidl“ atlikti tyrimai rodo, kad pieno produktų linija „Pilos“ – populiariausias „Lidl“ privatus prekės ženklas Lietuvoje. Šio gamintojo produktus žino 8 iš 10 apklaustųjų, daugiau nei 70 proc. yra ragavę bent vieną jos gaminį. Tokią sėkmę lėmė išskirtinis dėmesys, skiriamas produktų kokybės užtikrinimui.

Lidl Pilos grietinė

„Kiekvienam „Eurofins“ spaudu žymimam produktui yra sudaromi specialūs tik tam gaminiui skirti išsamūs tyrimų planai. Šių analizių metu yra tikrinami gaminių mikrobiologiniai saugos ir kokybės parametrai, jų rūgštingumas, atliekami maistinių verčių tyrimai ir sensorinis vertinimas, stebimas sunkiųjų metalų ir toksinų kiekis, taip pat stebimi ir kiti kokybiniai fizikocheminiai parametrai, atsižvelgiant į produkto specifiką“, – tvirtina „Lidl Lietuva“ kokybės užtikrinimo departamento vadovas.

Jis priduria, jog užtikrinant geriausią kainos ir kokybės santykį, „Lidl“ rūpinasi, kad pirkėjai būtų informuoti apie siūlomų produktų kokybę. Ant privataus „Lidl“ prekės ženklu pažymėtų pieno gaminių pakuočių esantis spaudas – įrodymas, kad šie produktai reguliariai tikrinami nepriklausomoje „Eurofins“ laboratorijoje. Tai savanoriškas ir papildomas žingsnis kokybės kontrolės grandinėje, kurio ėmėsi „Lidl Lietuva“, taip suteikdama pridėtinę vertę vartotojams.

Kokybės kontrolė kiekviename etape

Pasak K. Lebedniko, „Lidl“ pieno produktų kokybės užtikrinimo sistema veikia įvairiomis priemonėmis – nuo derybų su tiekėjais iki tinkamo transportavimo.

„Iš partnerių reikalaujame ne tik reguliariai tirti produkciją, bet ir patys inicijuojame papildomus laboratorinius produktų tyrimus. Nemaža dalis privataus prekės ženklo „Pilos“ pieno produktų yra lietuviški, o tai padeda lengviau kontroliuoti produktų logistiką – gamyklos bei ūkiai yra arčiau, todėl transportavimas užtrunka trumpiau. Nuolat tobuliname transportavimo procesus – palaikome tinkamą temperatūrą transporto priemonėse bei tobuliname šaldymo įrenginius logistikos centruose“, – pasakoja „Lidl Lietuva“ kokybės užtikrinimo departamento vadovas.

Lidl pieno produktai

Patarimai, kurie namuose padės ilgiau išlaikyti šviežius pieno produktus

Kokybės specialistas atkreipia dėmesį, jog pieno produktus laikyti tinkamai svarbu ir namuose, kad jie kuo ilgiau išliktų švieži bei tinkami vartoti.

„Daugelis iš mūsų pieną mėgsta laikyti šaldytuvo durelėse esančiame skyriuje, tačiau tai nėra tinkama vieta šiam produktui. Pieno produktams reikalinga pastovi temperatūra, o kai šaldytuvo durelės nuolat atidaromos ir uždaromos, temperatūra keičiasi. Būtent todėl rekomenduojama pieną laikyti vidurinėje šaldytuvo lentynoje, kur temperatūra būtų pastovi“, – pataria ekspertas.

Tokius produktus kaip pieną ar grietinėlę, grįžus iš parduotuvės, reikėtų kuo greičiau įdėti į šaldytuvą. Kambario temperatūroje šių pieno produktų nerekomenduojama laikyti ilgiau nei dešimt minučių. Specialistas taip pat dalinasi rekomendacija, kuri bus ypatingai aktuali šiltuoju metų laiku. Įsigijus pieno produktų esant šiltesniam orui ir žinant, kad juos reikės transportuoti automobiliu ilgesnį laiką, „Lidl Lietuva“ kokybės departamento vadovas siūlo juos gabenti specialiame termo maiše ar šaltkrepšyje. Taip rekomenduojama transportuoti ne tik pieno produktus, bet ir šviežią mėsą ar žuvį.

Lidl Lietuva

Šviežių ir kokybiškų pieno produktų galima rasti 75-iose Lietuvoje veikiančiose „Lidl“ parduotuvėse 28 šalies miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje, Kaišiadoryse, Nemenčinėje, Gargžduose ir Molėtuose.