Bendrovė „Veho Lietuva“ jau antrus metus iš eilės „Mercedes-Benz“ savininkus iš Lietuvos pakvietė į „Europos Centro Golfo klubo“ aikštyną – čia vyko turnyro „MercedesTrophy“ Lietuvos etapas. Ilgametes tradicijas turinčiame pasauliniame turnyre šiemet 80 sporto entuziastų iš Lietuvos varžėsi dėl penkiolikos vietų Baltijos šalių etape. Kaip pasakoja „Veho Lietuva“ Rinkodaros ir klientų patirčių skyriaus vadovas Marius Žielys, praėjusiais metais pirmą kartą Lietuvoje organizuotas pasaulinis turnyras sulaukė didelio susidomėjimo ir palaikymo, tad šiemet pirmą kartą sudaryta galimybė Baltijos šalių žaidėjams varžytis tarpusavyje.

„MercedesTrophy 2024“: golfo turnyras

Golfas – sportinis lauko žaidimas ir labai populiarus tarp mūsų klientų laisvalaikio leidimo būdas. Džiaugiamės prisidėdami prie jo aktyvaus populiarinimo. Iš dalyvių gausos matosi, kad „Mercedes-Benz“ savininkams aistros ir azarto netrūksta. Šiemet mums pirmą kartą atiteko didelė garbė būtent Lietuvoje organizuoti ir Baltijos šalių turnyrą, kur geriausi žaidėjai iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos varžysis dėl patekimo į pasaulinį etapą. Tad kelionė tik prasideda!“, – teigė M. Žielys.

„MercedesTrophy 2024“: golfo turnyras

Nacionalinio turnyro nugalėtojais tapo ir Lietuvai Baltijos šalių etape atstovaus šie žaidėjai: Stableford 8.0-15.0 kategorijoje Diana Jackūnė, Vilius Žitkauskas, Rolandas Gaidys, Edgaras Butrimas, Antanas Sereičikas; Stableford 15.1-23.0 kategorijoje Robertas Neimontas, Roma Kozelienė, Nerijus Andraitis, Audrius Stropus, Remigijus Majauskas; Stableford 23.1-36.0 kategorijoje Igor Leontjev, Laimutis Kaselis, Vaidas Žagūnis, Evelina Butrimienė, Paulius Zinkus.

„MercedesTrophy 2024“: golfo turnyras

Golfas garsėja ne tik kantrybe ir nuoseklumu pasiektais rezultatais, tačiau ir gražiais epizodiniais pasirodymais, kurie sulaukia publikos ovacijų bei palaikymo. Šiemet turnyre buvo įvertinti ir šie momentai. Už tolimiausią smūgį vyrų kategorijoje buvo apdovanotas Edvinas Ruzgas, o už analogišką moterų kategorijoje – Rugile Pauliukonytė. Už artimiausią smūgį prizas atiteko Antanui Sereičikui.

„MercedesTrophy 2024“: golfo turnyras

Galimybė laimėti visiškai elektrinį „Mercedes-Benz“

Turnyro dalyviai neslėpė jaudulio, o azartą didino prieš startą paskelbta „Hole in one“ rungtis – pirmasis golfo žaidėjas, kuris vienu smūgiu pataikys į duobutę, turėjo galimybę laimėti visiškai atnaujintą „Mercedes-Benz EQA“ modelį. Išskirtinės išvaizdos elektra varomas miesto visureigis, perrištas raudonu kaspinu, traukė akį harmoningomis proporcijomis bei sportiniu modernumu. Nors niekam nepasisekė įmušti kamuoliuką vienu lietimu į duobutę, tačiau visi norintys galėjo čia pat išbandyti naujausius „Mercedes-Benz“ automobilių modelius.

„MercedesTrophy 2024“: golfo turnyras

Dalyviai ir žiūrovai turėjo išskirtinę galimybę sėsti prie prabangaus ir futuristinio dizaino EQS SUV elektromobilio, galingo visureigio GLE, o klasikos mėgėjų laukė atnaujintas E klasės modelis. Ieškantys patikimo verslo klasės palydovo galėjo išbandyti ir naująjį V klasės atstovą. Ikoniškas jo priekinės dalies dizainas verčia atsisukti, o visi, vairuojantys V klasės automobilius įvertins aukštos klasės salonus, pažangiausias technologijas, patogumą, unikalų dizainą bei prabangų interjerą.

„MercedesTrophy 2024“: golfo turnyras

Turnyras virto švente

Golfas yra draugiškas šeimai sportas – juo užsiimti gali visi, nepriklausomai nuo amžiaus ar lyties, todėl organizuojant „MercedesTrophy“ daug dėmesio skirta ir pramogoms. Kol žaidėjai varžėsi pagrindiniame turnyre, šeimos nariai dalyvavo pažintinėje golfo pamokoje. Jos metu maži ir dideli mokėsi smūgiuoti bei ridenti kamuoliukus į duobutes. „Tikimės, kad išbandę ir pažinę golfą iš arčiau, kitąmet pamokos dalyviai prisijungs ir prie „Mercedes-Benz“ automobilių savininkų klubo, ir prie pagrindinio golfo turnyro“, – teigė „Europos Centro Golfo klubo“ vadovė Irma Markevičienė.

„MercedesTrophy 2024“: golfo turnyras

Po turnyro šventės dalyviai azartiškai dalyvavo renginio partnerių rungtyse. Rėmėjų prizais apdovanoti specialių rungčių nugalėtojai – ridenimo rungties „Factory by Ribas“ laimėtoju tapo Algimantas Blažys, chip smūgių „Let’s invest“ rungties – Nerijus Andraitis. Turnyras greitai peraugo į vakarėlį: svečiai vaišinosi grilio eksperto Vyliaus Blauzdavičiaus paruoštais gardžiais kepsniais, taip pat vyko „Plantation rum“ romo degustacija. Afro būgnų šou visus subūrė į energingą pasirodymą, kuriame turnyro dalyviai kartu su svečiais drauge grojo būgnais ir barškučiais bei nusikėlė į nuotaikingą afrikietiškų ritmų kelionę. Lydint afro būgnų ritmams visi pajudėjo į šokių aikštelę, kur vakarą pratęsė muzikinės grupės „Old City Band“ koncertas. Dalyviai per apdovanojimų ceremonija dėkojo organizatoriams už puikių renginį – pasak jų, tai geriausias metų turnyras.

„MercedesTrophy 2024“: golfo turnyras

Lietuvoje vykęs nacionalinis golfo turnyras yra pasaulinių „MercedesTrophy“ varžybų, kurios organizuojamos nuo 1991 m., dalis. Jame gali dalyvauti visi „Mercedes-Benz“ automobilių savininkai, per pastaruosius penkerius metus įsigiję savo transporto priemones iš „Veho Lietuva“, „Mercedes-Benz“ įgaliotųjų atstovų. 15 geriausių žaidėjų iš Lietuvos rugpjūčio 17 d. „National Golf Resort“ golfo klube (Klaipėdos r.) varžysis Baltijos šalių turnyre. Trys geriausi turnyro dalyviai keliaus į „MercedesTrophy“ pasaulio finalą, kuris vyks „Der Öschberghof“ golfo klube (Štutgarte, Vokietijoje). Iš viso kasmet jame dalyvauja per 60 tūkst. žaidėjų iš daugiau nei 60 valstybių.

„MercedesTrophy 2024“: golfo turnyras