Puikus saulėtas žiemiškas oras, minios kaimiškų gėrybių mylėtojų bei pakili susirinkusiųjų nuotaika. Praėjusį penktadienį sostinės prekybos ir laisvalaikio centre „Ogmios miestas“ startavęs pirmasis ūkininkų turgus praūžė išties įspūdingai.

Renginys, planuotas kaip labai bendruomeniška, geriausių tradicijų lydima šventė, viršijo visus lūkesčius. Todėl apie tai kalbantis „Ogmios miesto“ rinkodaros vadovas Edgaras Valickas tikina – ūkininkų turgus čia vyks ir toliau.

„Labai džiugu, kad viskas pavyko taip, kaip planavome. Netgi dar daugiau – Vilniuje švietė saulė, oras buvo nuostabus, kaip ir pirkėjų bei prekybininkų nuotaikos. Susirinkusiuosius kvietėme ragauti turgaus dienai specialiai pagamintų vaišių, drąsiai derėtis su ūkininkais ir mėgautis visais papročiais, kuriais pasižymi tokie tradiciniai renginiai. Be galo smagu, kad žmonės tai priėmė labai šiltai bei nuoširdžiai. Iš turgaus jie iškeliavo pilnais pirkinių krepšiais ir rado, kuo papuošti tiek šventinį stalą, tiek nudžiuginti Kalėdoms artimuosius“, – šypsosi E. Valickas.

O asortimento, jo teigimu, daugiau nei 30 ūkininkų bei gamintojų iš visos Lietuvos čia atvežė gausaus ir įvairaus. „Ogmios miesto“ turgus pasiūlė ekologiškų šviežių, raugintų bei marinuotų daržovių, skaniausių vaisių, šimtalapių, įvairiausių bandelių ir sausainių, šilauogių bei kitokių uogienių, sulčių, rūkytos mėsos, ožkų pieno sūrių.

Čia taip pat buvo galima įsigyti medaus, rankų darbo pagardų, įvairiausių mielų smulkmenų šventėms ir dar daug, daug visko. Tačiau ne tik pirkiniais, bet ir vaišėmis turgus pasitiko pirkėjus bei prekybininkus. O jomis čia rūpinosi Lietuvos Barbekiu kepėjų asociacijos vadovas Aurelijus Bagočiūnas.

„Visiems turguje prekiaujantiems ūkininkams ir čia atvykusiems pirkėjams surengėme tikrą puotą. Kepėme bulvinius blynus, „bulvytes spyruoklytes“, virėme čiobrelių arbatą. Taip pat turguje kvietėme aplankyti mūsų bičiulius – „Palūšės piratus“. Jie vietoje natūraliai rūkė įvairiausią šviežią žuvį – šamus, ungurius, karšius ir daugelį kitų“, – pasakoja A. Bagočiūnas.

Po sėkmingo ūkininkų turgaus starto, E. Valickas neabejoja – ši „Ogmios miesto“ naujovė taps ilga bei gražia tradicija.

„Planuojame didinti prekybininkų skaičių, auginti asortimentą ir pritraukti dar daugiau pirkėjų. O dabar kviečiame pas mus atvykti kitą penktadienį, gruodžio 20-ąją. Artėjantis ūkininkų turgus bus ne mažiau smagus ir pasiūlys šviežių, kokybiškų bei natūralių gėrybių iš Lietuvos ūkių“, – teigia E. Valickas.

„Ogmios miesto“ ūkininkų turgus lankytojų lauks kiekvieną penktadienį, Verkių g. 29, Vilniuje, centrinėje šio prekybos ir laisvalaikio centro automobilių stovėjimo aikštėje, šalia restorano „Jurgis ir Drakonas“. Turgaus darbo laikas – nuo 10 iki 16 val.