Iš restorano – su šypsenomis

Ne tik saldūs, bet ir sotūs, gaminami su mėsa ar žuvimi, vafliai vilniečiams bei miesto svečiams pristatyti dar 2016-aisiais. Šio kepinių restorano duris sostinės prekybos ir laisvalaikio centre „Ogmios miestas“ atvėręs Š. Mazalas šiandien prisimena – tuomet startuota su unikaliu veiklos konceptu. Prieš beveik dešimtmetį „Vaflių namai“ smaližius bei gurmanus nustebino neįprastu meniu ir kepiniais, kurie lėkštėse iki šiol puikuojasi skirtingais skoniais, įdarais, pagardais bei formomis.

Vafliai

„Restoranui pradėjus veiklą, mūsų pasiūlyta naujovė buvo priimta labai pozityviai. Pakvietėme ragauti išskirtinių patiekalų su vafliais, kurių ir šiandien turime mėgstantiems pavalgyti tiek saldžiai, tiek ir sočiai. „Vaflių namuose“ galima mėgautis šiais kepiniais su įvairiausiais priedais, mėsos ar žuvies įdarais, taip pat atvykti vėlyvųjų pusryčių, užsukti desertų. Tačiau mūsų stiprybė yra ne tik vaflių įvairovė, bet ir ypatingas požiūris į šeimas“, – kalba restorano vadovas.

Jo teigimu, „Vaflių namai“ siekia čia sukurti namų aurą. Todėl restorane labai svetingai laukiami mažieji lankytojai, kuriems sukurta didelė žaidimų erdvė, vaikai taip pat turi atskirą meniu.

„Norime, kad restorane šeimos jaustųsi it namie. Tam sukūrėme jaukų interjerą, pasirūpinome vaikų saugumu ir laisvalaikiu, žinoma, nepamiršome ir skanaus maisto. Visa tai „Vaflių namuose“ ir kuria ta namų atmosferą, užtikrina artimesnį šeimų tarpusavio ryšį, galimybes džiaugtis laiką leidžiant mūsų restorane kartu. O kai tokią svetingą aplinką praturtina draugiškas bei nuolatos besišypsantis personalas, lankytojai iš restorano išeina pakylėti ir nori sugrįžti“, – įsitikinęs Š. Mazalas.

Restorano statistika – iškalbinga

Nors „Vaflių namai“ išskirtinį dėmesį skiria lankytojų emocijoms, restoranas, be kruopštaus dėmesio maistui, pabrėžia Š. Mazalas, egzistuoti negalėtų. O ši vieta, anot jo, gyvuoja jau beveik dešimtmetį, todėl akivaizdu – savo meniu puoselėja atsakingai.

Vafliai

„Kiekvienas mūsų patiekalas gaminamas tik iš šviežių, atrinktų ingredientų, taigi lankytojai visada gali tikėtis maisto, pagaminto kokybiškai, su dėmesiu. Kitaip ir būti negalėtų. Per beveik aštuonerius veiklos metus „Vaflių namai“ patyrė daug pokyčių, leidusių mums tobulėti ir atrasti tai, ką lankytojai mėgsta labiausiai. Iki pat šios dienos, kurdami savo meniu, daug dėmesio skiriame sveikesniems ingredientams, taip pat siūlome veganiškų patiekalų, alternatyvų be glitimo. Nuo pat pirmos dienos žinojome – mums labai svarbūs jauniausių lankytojų ir restoraną aplankančių šeimų įspūdžiai, o juos, pirmiausia, kuria maistas“, – akcentuoja pašnekovas.

Tačiau „Vaflių namų“ virtuvė pasigirti gali ne tik kokybe, bet ir kiekybiniais rodikliais. Kasmet čia patiekalams sunaudojama dvi tonos miltų, apie pusantros – šviežių vaisių, ir daugiau kaip 700 kilogramų šokolado. Jei šiuos produktus sudėtume ir padaugintume iš aštuonerių restorano veiklos metų, gautume beveik dviejų maksimaliu kroviniu pakrautų vilkikų su puspriekabe svorį.

Vafliai

„Įspūdinga ir tai, kad „Vaflių namuose“ nuo 2016-ųjų iškepta beveik pusė milijono vaflių, kurių užtektų kone kiekvienam Vilniaus gyventojui. Tačiau ne tik kepinių kiekis pas mus turėtų suvilioti lankytojus, iki šiol galbūt neaplankiusius restorano. „Vaflių namai“ nuo pat įkūrimo svečiams siūlė patiekalus, kurių dalies iki šiol neturi joks kitas restoranas Lietuvoje. Todėl esame išties unikalūs“, – pabrėžia pašnekovas.

Įvardijo simpatijų priežastį

Tačiau verta pripažinti – smaližių ir gurmanų, kurie iki šiol nebuvo „Vaflių namuose“, bent jau sostinėje rasti – sudėtinga. „Ogmios mieste“ įsikūręs restoranas turi nemažą ištikimų gerbėjų ratą, kurie čia užsuka itin dažnai.

Vafliai

„Savo meniu atnaujiname reguliariai. Nuolatos stengiamės nustebinti svečius. Tradiciškai rudenį keičiame meniu, jį atnaujindami pagal šviežiausius sezono ingredientus, taip pat žvalgomės po pasaulyje vyraujančias tendencijas. Norime būti šiuolaikiški, inovatyvūs, mylimi“, – teigia restorano vadovas.

„O tai daryti, – tęsia jis, – galime tik neužmigdami ant laurų. Todėl savo svečiams ruošiame naujienas, dar daugiau dėmesio skirsime vaikų erdvei. Norime, kad kiekvienas apsilankymas pas mus taptų nepamirštamu, siekiame lankytojus stebinti ne tik skaniu maistu, bet ir atmosfera, primenančia namus“.

Tuo įsitikinti ir užsukti į „Vaflių namus“ jis kviečia „Ogmios mieste“, Verkių g. 29A, Vilniuje. Restorano telefonas: +370 655 14785 el. paštas: restoranas@vafliunamai.lt, svetainė: https://vafliunamai.lt. „Vaflių namai“ dirba I–IV ir VII nuo 10 iki 20 val., V–VI – nuo 10 iki 21 val.