Šiuos įrenginius „Apple“ pasauliniu mastu pristatė rugsėjo 9 d., o nuo šiol juos galima įsigyti ir visuose „iDeal“ salonuose visoje Lietuvoje, taip pat elektroninėje „iDeal“ parduotuvėje.

Penktadienio rytą ištikimiausi „Apple“ gerbėjai būriavosi sostinės PLC „Panoramos“ „iDeal“ salone, kuriame 8 valandą ryto oficialiai pradėta naujųjų flagmanų prekyba. Prekybos pradžios renginį vedė knygų autorė ir laidų vedėja Beata Nicholson, komikas Mantas Bartuševičius ir vaizdo tinklaraštininkas Paulius Mikolaitis, socialiniuose tinkluose geriau žinomas Paul de Miko slapyvardžiu.

Andriaus Mežečio, „iDeal“ mažmeninės prekybos vadovo, teigimu, Lietuva – viena pirmųjų rinkų, kurioje buvo pirmąkart išpakuoti naujieji „Apple“ įrenginiai. „Bendrovės „Apple“ įrenginiai mūsų šalyje turi daug gerbėjų, todėl džiaugiamės, kad mūsų šalis pateko tarp pirmųjų, kurių parduotuvių lentynas pasiekė šios naujienos. Neabejoju, kad naujieji įrenginiai tikrai patenkins išrankiausių naudotojų lūkesčius“, – teigia „iDeal“ atstovas.

iDeal renginys, kuriame pristatyti naujieji Apple įrenginiai

Jis pažymi, kad „iPhone“ ir „iPad“ populiarumą Lietuvoje dar labiau išaugins neseniai pristatyta naujausia operacinės sistemos versija „iOS 18“ ir „iPadOS18“, kurią įsidiegus įrenginius bus galima valdyti lietuvių kalba. Tokią lokalizaciją lietuviai gavo pirmieji Baltijos šalyse.

„iPhone 16“ telefonų serija

Naujųjų „iPhone“ seriją sudaro „iPhone 16“, „iPhone 16 Plus“, „iPhone 16 Pro“ ir „iPhone 16 Pro Max“. Visi šie įrenginiai pasižymi atnaujintu dizainu, ypač efektyviais naujais procesoriais, ilgesniu baterijos veikimo laiku, patobulintu kameros valdymu bei naujomis funkcijomis, leidžiančiomis personalizuoti įrenginio valdymą ir pritaikyti jį savo poreikiams.

iDeal renginys, kuriame pristatyti naujieji Apple įrenginiai

Naudotojai galės mėgautis dar didesniais ekranais nei ankstesnės kartos „Pro“ modeliuose. „iPhone 16 Pro“ ir „iPhone 16 Pro Max“ turi tvirtą ir lengvą titano korpusą ir itin ryškų „Super Retina XDR“ ekraną, kurio dydis išaugo nuo 6,1 iki 6,3 colio („iPhone 16 Pro“), „iPhone 16 Pro Max“ – nuo 6,7 iki 6,9 colio. Tačiau svarbu pabrėžti, kad nors ekrano dydis ir pastebimai išaugo, telefonai dėl susiaurinto rėmelio iš esmės nepadidėjo.

Abu „iPhone 16 Pro“ modeliai turi aukštesnės raiškos, 48 megapikselių „Ultra Wide“ kamerą, naują 48 megapikselių „Fusion“ kamerą ir 5x optinio priartinimo galimybę siūlantį teleobjektyvą. „iPhone 16 Pro“ ir „iPhone 16 Pro Max“ geba fiksuoti ypač detalius 4K raiškos vaizdo įrašus su 120 kadrų per sekundę sparta. Taip pat telefonuose integruoti keturi studijos kokybės mikrofonai, užtikrinantys aukščiausios kokybės garso įrašymą.

„A18 Pro“ lustas leidžia ne tik palaikyti pažangias nuotraukų ir vaizdo įrašų funkcijas, bet ir sklandžiau atlikti kasdienes užduotis, žaisti sudėtingos grafikos žaidimus ir apdoroti sudėtingesnes, dirbtinį intelektą naudojančias užduotis su mažesnėmis energijos sąnaudomis.

„iPhone 16 Pro“ baterijos veikimo laikas, priklausomai nuo įrenginio naudojimo įpročių, dabar siekia iki 27 valandų, o „iPhone 16 Pro Max“ – iki 33 valandų. Tai – ilgiausias iki šiol „iPhone“ baterijos veikimo laikas.

Be to, patogesniam kameros valdymui dešinėje pusėje įdiegtas „Camera Control“ mygtukas, kurį nuspaudus iki pusės, objektas kadre bus sufokusuojamas, o spustelėjus iki galo – nufotografuojamas. Lietimui jautriu mygtuku taip pat galima priartinti ir nutolinti vaizdą, pakeisti fotografavimo režimą į filmavimo ir valdyti kitus nustatymus. Beje, šis atnaujinimas įdiegtas ir „iPhone 16“ ir „iPhone 16 Plus“ modeliuose.

iDeal renginys, kuriame pristatyti naujieji Apple įrenginiai

Patvaraus aliuminio korpuso „iPhone 16“ ir „iPhone 16 Plus“ turi atitinkamai 6,1 ir 6,7 colio įstrižainės „Super Retina XDR“ ekranus, 48 megapikselių „Fusion“ kamerą ir 12 megapikselių „Ultra Wide“ kamerą. „iPhone 16“ ir „iPhone 16 Plus“ modelius pirkėjai gali rinktis iš penkių spalvų: juodos, baltos, rožinės, žalsvos ir ultramarino mėlynos.

„A18“ lustas užtikrina 30 proc. spartesnį veikimą ir pažangų energijos valdymą. Priklausomai nuo įrenginio naudojimo įpročių, „iPhone 16“ baterijos veikimo laikas siekia iki 22 valandų, o „iPhone 16 Plus“ – iki 27 valandų.

Dar viena „iPhone 16“ ir „iPhone 16 Plus“ naujovė – „Action“ mygtukas, kuris pirmą kartą pasirodė „iPhone 15 Pro“ modeliuose. Jis gali būti nustatytas atlikti įvairias funkcijas, pavyzdžiui, įsijungti telefono kamerą, žibintuvėlį ar atsidaryti kalendoriaus programėlę.

Ploniausias ir tvirčiausias laikrodžiai

Penktadienio rytą prasidėjo oficiali prekyba ne tik naujaisiais „iPhone 16“ serijos įrenginiais, bet ir naujaisiais „Apple Watch Series 10“ ir „Apple Watch Ultra 2“ išmaniaisiais laikrodžiais.

„Apple Watch Series 10“ yra iki šiol ploniausias „Apple Watch“ laikrodis ir sveria dar mažiau nei ankstesnis modelis. Nepaisant to, „Apple Watch Series 10“ turi iki šiol didžiausią ir pažangiausią ekraną, leidžiantį patogiau skaityti žinutes, elektroninius laiškus ar naujienas.

„Apple Watch Series 10“, žymintis šio laikrodžio modelio dešimtmečio jubiliejų, gavo naujas sveikatos ir fizinės būklės stebėjimo funkcijas, pavyzdžiui, įspėjimus apie įtariamą miego sutrikimą – miego apnėją.

Taip pat asortimentą papildė naujos – juodo titano – spalvos sporto entuziastų pamėgtas „Apple Watch Ultra 2“ laikrodis.

iDeal renginys, kuriame pristatyti naujieji Apple įrenginiai

Pažangiausios ir patogiausios ausinės

Naujos kartos „AirPods 4“ ausinėse integruotas „Apple H2“ lustas, kuris užtikrina geresnę garso kokybę, neprilygstamą trimatį garsą ir ilgesnį baterijos veikimo laiką. Jis, priklausomai nuo įrenginio naudojimo įpročių, siekia iki 30 valandų.

Dabar norintys galės įsigyti ir „AirPods 4“ su aktyvaus triukšmo slopinimo funkcija. Ausinės papildytos ir kitomis funkcijomis, pavyzdžiui, skaidrumo režimu, leidžiančiu naudotojams girdėti aplinkos garsus, taip pat adaptyviuoju garsu, kuris triukšmo slopinimą pritaiko taip, kad būtų užtikrinta geriausia klausymosi patirtis skirtingose aplinkose ir atliekant įvairius veiksmus.

Naudotojų patogumui, naujosios „AirPods 4“ turi mažiausią rinkoje įkrovimo dėklą. Jį įkrauti galima naudojant USB-C jungtį arba belaidį kroviklį. Ausinių dizainas sukurtas išanalizavus tūkstančius ausų formų ir nuskaičius daugiau nei 50 mln. duomenų taškų. Dėl to tai yra patogiausios „Apple“ sukurtos ausinės.

Rugsėjo 9 d. vykusiame pasauliniame naujųjų „Apple“ įrenginių pristatyme taip pat buvo pranešta apie reikšmingą „AirPods Pro 2“ ausinių atnaujinimą. Po būsimo programinės įrangos atnaujinimo „AirPods Pro 2“, naudojamos su „iPhone“ arba „iPad“, galės tikrinti klausą ir būti naudojamos kaip pagalbinė priemonė asmenims su klausos sutrikimais.