Viena tokių vietų, naujai įsikūrė pačiame miestelio centre. Daugiau nei 200 žiūrovų talpinanti „Uostas13“ terasa, medžių apsuptyje šią vasarą savo svečiams siūlo per 70 skirtingų renginių. Čia jau spėjo pasirodyti tokie atlikėjai ir grupės, kaip Antikvariniai Kašpirovskio dantys, Baltasis Kiras, Gabrielius Vagelis, Baltos Varnos, svečiai iš užsienio šalių, poilsiautojai taip pat itin pamėgo stand-up žanro renginius, kurių šioje vietoje galima rasti beveik kas antrą savaitę. Patys atlikėjai ir jų vadybininkai pasakoja, jog anksčiau neatrado tinkamos vietos pasirodymams šiame kurorte, tad džiaugiasi naujomis organizatorių iniciatyvomis ir pirma šiuolaikine, kultūrine erdve pačiame miestelio centre.

Savaitgalis Šventojoje: laukia Humoro klubo, Marko Palubenkos ir Biplan pasirodymai

Šią savaitę, jau nuo trečiadienio „Uostas13“ scenoje pasirodo ir „Humoro klubo“ komikai Paulius Ambrazevičius, Vaidotas Šiožinis ir Mantas Bartuševičius. Dar vakar „Humoro klubo“ 16-tąjį gimtadienį paminėję Vilniuje, jau šiandien vakare vyrukai pasirodymą surengs Šventojoje.

Savaitgalis Šventojoje: laukia Humoro klubo, Marko Palubenkos ir Biplan pasirodymai

„Nieko audringo vakar nebuvo, suvalgėm tortą, užpūtėm žvakę ir išsiskirstėm, nes jau esame tokio amžiaus, kad jeigu gerai pašvęstume, kitos dienos pasirodymas būtų prastesnis, o šito labai nenorime. Šventoji man visada vaikystėje buvo tolima mistika, niekad nebuvau buvęs, nes mūsų mašina nuo Liepalotų ne visada iki Palangos sugebėdavo nuriedėti, tai Šventoji – dar sudėtingiau. Tik pamenu kaip kiti vaikai pasakodavo apie kabantį tiltą. Šventoji taip pat yra susijusi ir su „Humoro klubu“, 2020 metais, ten šventėme Manto Bartuševičiaus bernvakario, vieną iš dalių. Pirmą kartą čia pasirodėme tik 2022 metais, bet buvo labai smagu, patiko ir džiaugiamės, kad galime grįžti.“ - pasakojo „Humoro klubą“ atstovaujantis Paulius Ambrazevičius.

Savaitgalis Šventojoje: laukia Humoro klubo, Marko Palubenkos ir Biplan pasirodymai

Rugpūčio 8-ąją, „Uostas13“ scenoje ir vienas išskirtinių šios vasaros koncertų. Akustinį pasirodymą surengs iš Graikijos specialiai atvykęs, melomanams puikiai pažįstamas atlikėjas Markas Palubenka. Savo pirmąjį albumą „no fun in 101“ pristatantis kūrėjas žada visas jėgas atiduoti savo pasirodymui Šventojoje.

Savaitgalis Šventojoje: laukia Humoro klubo, Marko Palubenkos ir Biplan pasirodymai

Rugpjūčio 9-tąją, terasos svečius jau ne pirmą kartą džiugins kylanti scenos žvaigždė – Adrijus Alminas. Vytauto Kernagio dainas atliekantis jaunuolis suklusti priverčia kiekvieną, lygiai taip pat kaip sušokti bei padainuoti kartu. Rugpjūčio 10-tąją poilsiautojus linksmins Šarūnas Mačiulis. „Poliarizuoti Stiklai“ grupės lyderis ir vokalistas niekada nepalieka abejingų ir pradžiugina visus savo sceniniu įvaizdžiu, istorijomis iš grupės gyvenimo ir puikiai visiems žinomais hitais. Savaitės renginių maratoną „Uostas13“ scenoje vainikuos, rugpjūčio 11 dieną, rengiamas grupės „Biplan“ koncertas.

Savaitgalis Šventojoje: laukia Humoro klubo, Marko Palubenkos ir Biplan pasirodymai

„Džiaugiamės savo pristatomais renginiais ir pagaliau pirma tokia vieta Šventojoje kur iš tiesų galima pasijusti tarsi namuose ir pabuvoti jaukiuose renginiuose. 20 metų praleidžiu šiame kurorte, tad visą tą laiką svajojau apie tokią vietą, kurioje susipintų geri draugai, žmonių šurmulys, teisinga muzika, nuostabus kolektyvas ir vietos šeimininkai. Kas dar neapsilankė - visus nuoširdžiai kviečiame.“ - pasakojo „Uostas13“ atstovaujantis Rytis Mazūras.

Daugiau informacijos apie „Uostas13“ vykstančius renginius rasite čia.