Nuo ekologiškos, natūralaus raugo naminės duonos – iki rankų darbo šimtalapių, sausainių, pyragų ir kitų konditerinių gardėsių. „Ogmios mieste“ įsibėgėjantis ūkininkų turgus šviežių kepinių mėgėjams turi išties gausaus bei kokybiško asortimento.
Jo pasižvalgyti pirkėjai kviečiami jau rytoj, sausio 3-ąją, penktadienį. Pasibaigus šventėms, šiomis savaitės dienomis nuo šiol „Ogmios miesto“ ūkininkų turgaus pardavėjai lauks visų, kurie skaniai, sočiai ir natūraliai valgyti nori kasdien.
O bene pagrindinis kiekvienos dienos kulinarinis palydovas – ekologiška, iš natūralių produktų iškepta duona, į „Ogmios miesto“ ūkininkų turgų atkeliaujanti iš Druskininkų. Čia veikia „Editos kepyklėlė“, kurioje jau porą metų kepinius gamina sutuoktiniai Edita ir Modestas Kavaliauskai. Įkūrę nedidelį šeimos verslą, kepėjai savo produkciją daugiausiai pristato sostinės gyventojams, šiandien jau ypač pamėgusiems šią duoną.
„Džiaugiamės, kad dabar turime galimybę atvykti ir į „Ogmios miesto“ turgų. Jo pirkėjams siūlome skirtingos duonos – kvietinės su grūdais, juodos, iškeptos iš grikių miltų be glitimo. Kepinius gaminame patys, savo rankomis. Miltus perkame iš Lietuvos ūkininkų, raugą darome savo kepyklėlėje. Vilniuje mus jau pažįsta, turime nuolatinių pirkėjų, todėl labai tikimės, kad žmonės mūsų kepinius pamėgs ir šiame turguje“, – sako E. Kavaliauskienė.
Jos teigimu, ne tik geri produktai lemia, ar duona bus skani. „Man labai svarbu, kai žmonės pagiria mūsų keptą duonelę. Tai dar labiau motyvuoja, nes, gamindami savo kepinius, tikrai į juos įdedame ir dalelę širdies. Ir pagal mūsų receptą kepami kepiniai man pačiai labai patinka. Duoną gaminame laikantis senolių tradicijų, tik natūralaus rauginimo būdu. Viskas autentiška“, – pasakoja „Editos kepyklėlės“ bendrasavininkė.
Tradiciniais receptais vadovaujasi ir Lionė Trukanavičienė. Ji į „Ogmios miesto“ ūkininkų turgų atvyksta iš Butrimonių, Alytaus rajone. Čia daugiau nei šešerius metus veikia L. Trukanavičienės įkurta kepykla „Lionės šimtalapiai“, o pati kepėja šiuos gardėsius kepa jau du dešimtmečius.
„Tai – mūsų šeimos verslas, dirbame drauge su vyru ir dukra. Gaminame šimtalapius, kuriuos kepame pagal totorišką receptą. Naudojame daug natūralaus sviesto, visus saldėsius ruošiame savo rankomis. Pagrindiniai ir labiausiai pirkėjų mėgstami šimtalapiai yra su aguonomis. Tačiau turime ir kitokių įdarų – su varške, obuoliais, vyšniomis. Užsukite paragauti mūsų šviežių bei labai skanių kepinių“, – kviečia L. Trukanavičienė.
Tikrai nenusivylę, antrina kepyklos „Kepuva“ vadovas Gintaras Gailius, pirkėjai liks ir pasidairė po jo vadovaujamų kepėjų pagamintą asortimentą. Vilniuje įsikūrę gamintojai į „Ogmios miesto“ ūkininkų turgų atveža virš 40 skirtingų kepinių, kuriuos sostinės gyventojai spėjo pamėgti ne tik dėl įvairovės.
„Mūsų kepykla veikia jau 25-erius metus. Viską darome patys – nenaudojame jokių šaldytų ingredientų, pusfabrikačių, produkciją kepame natūraliai. Todėl didžiuojamės ir kepinių kokybe, ir gausa. Turime dviejų rūšių natūralaus raugo duonos, įvairiausių sausainių, pyragaičių, pyragėlių su daržovėmis, dešrelėmis, grybais. Taip pat – skirtingų bandelių, tiek sluoksniuotos, tiek mielinės tešlos, kurias kepame su daugybe įdarų. Visi kepiniai – jau patikrinti laiko. Kai tik pradėjome dirbti, ateidavo vaikai, kurie kepykloje lankėsi dar būdami maži, o dabar pas mus jau atveda savo mažuosius“, – šypsosi G. Gailius.
Tačiau gausus ir gardus „Ogmios miesto“ ūkininkų turgaus konditerijos asortimentas – ne viskas, ką pirkėjai ras čia atvykę. Prekybininkai taip pat siūlo ožkų pieno produktų, ekologiškų vaisių, šviežių, raugintų ir marinuotų daržovių, medaus, kiaušinių ir netgi vietoje rūkomos šviežios žuvies.
Čia galima įsigyti ir natūralių uogienių, sulčių, rūkytos mėsos, žuvies, pieno produktų bei dar daugelį kitų kaimiškų gėrybių. Artimiausias „Ogmios miesto“ ūkininkų turgus vyks jau rytoj, sausio 3-ąją.
Kiekvieną penktadienį jis pirkėjus pasitiks Verkių g. 29, „Ogmios mieste“, centrinėje šio prekybos ir laisvalaikio centro automobilių stovėjimo aikštėje, šalia restorano „Jurgis ir Drakonas“. Turgaus darbo laikas – nuo 10 iki 16 val.
Daugiau informacijos https://www.ogmiosmiestas.lt/ukininku-turgus