Didesnis „iPhone 16 Pro“ ekranas ir plonesni rėmeliai

Ekrano įstrižainė „iPhone 16 Pro“ modelyje padidėjo iki 6,3 col. („iPhone 15 Pro“ turėjo 6,1 col.), „iPhone 16 Pro Max“ - 6,9 col. („iPhone 15 Pro Max“ - 6,7 col.). Ekranas tapo didesnis, o rėmeliai aplink jį – mažesni. Šis patobulinimas atsispindi ne tik įrenginio estetikoje, suteikdamas dizainui modernumo, bet ir reikšmingai padidina naudojimo patogumą. Didesnis ekranas užtikrina daugiau vietos vaizdams, tekstui ir kitam turiniui, todėl naršymas internete, žaidimai ir filmų žiūrėjimas tampa dar labiau įtraukiantys.

„iPhone 16 Pro“ baterijos veikimo šuolis

Lyginant su praeitų metų „iPhone 15 Pro Max“ šių metų „iPhone 16 Pro Max“ pasižymi net iki 4 valandų ilgiau veikiančia baterija. Gamintojas ženkliai optimizavo naujųjų telefonų vidinę konstrukciją, kuri yra dar labiau pritaikyta didesnėms baterijoms, kurios kartu su naujuoju „A18 Pro“ lustu užtikrina neįtikėtinai efektyvų veikimą. Tad kaip ilgai veikia „iPhone 16 Pro baterija“? „iPhone 16 Pro Max“ baterija užtikrina net iki 33 val., o „iPhone 16 Pro“ – iki 27 val. vaizdo įrašų atkūrimo. Žinoma, tikras baterijos veikimo laikas labai priklauso nuo naudojimosi įrenginiu ypatumų.

Greitas įkrovimas

„iPhone 16 Pro“, kaip ir visi kiti „iPhone 16“ serijos modeliai, palaiko laidinį įkrovimą iki 45 W ir belaidį įkrovimą iki 25 W. Prijungus naująjį „MagSafe“ įkroviklį, įkrauti belaidžiu būdu galima dar greičiau – iki 50 proc. per maždaug 30 min.

„Apple A18 Pro“ lusto galia „iPhone 16 Pro“ ir „iPhone 16 Pro Max“ modeliuose

Į „iPhone 16“ ir „iPhone 16 Plus“ bus įdiegtas „Apple A18“ lustas, o „iPhone 16 Pro“ ir „iPhone 16 Pro Max“ modeliai turi „Apple A18 Pro“ lustą. „A18 Pro“ lustas garantuoja pažangias vaizdo ir nuotraukų funkcijas, pvz., „Camera Control“, ir išskirtinį grafikos našumas AAA lygio žaidimams. Lyginant su „iPhone 15 Pro“, „iPhone 16 Pro“ turi iki 15 proc. spartesnį 6 branduolių CPU ir iki 20 proc. spartesnį 6 branduolių GPU.

Tobulesnė kamera ir naujas būdas jai valdyti su „Camera Control“

„iPhone 16 Pro“ turi tris naujas galines kameras.

  • Pagrindinė - su patobulintu 48 MP jutikliu - gali fotografuoti beveik be vėlavimo, užtikrindama ryškius net greitai judančių objektų kadrus.

  • Itin plataus kampo 48 MP. Kokybiškai veikia net esant prastam apšvietimui.

  • 12 MP teleobjektyvas su 5 kartų optiniu priartinimu (kaip ir „iPhone 15 Pro Max“ ir naujajame „iPhone 16 Pro Max“).

Tačiau pagrindiniu pokyčiu fotografavimo srityje galima laikyti jau minėtąjį fotoaparato valdymo mygtuko „Camera Control“ atsiradimą, kuris rado vietą dešiniajame krašte - po įjungimo mygtuku. Jis yra jautrus lietimui ir reaguoja į spaudimo jėgą, imituodamas lytėjimo reakciją vibracijos pagalba. Jo pagalba galima greitai paleisti kameros programą, padaryti nuotrauką arba pradėti įrašinėti vaizdo įrašą.

„iPhone“ kūrėjai ypatingą dėmesį taip pat skyrė filmavimo galimybėms. „iPhone 16 Pro“ palaiko 4K įrašymą 120 kadrų per sekundę sparta su „Dolby Vision“, todėl galima filmuoti didelės raiškos sulėtintus vaizdo įrašus. Tuo pat metu programoje „Photos“ galima keisti kadrų dažnį nuo 24 iki 120 kadrų per sekundę.

„iPhone 16 Pro“ serija taip pat turi naujus kūrybingus vaizdo įrašų garso redagavimo būdus su „Audio Mix“. Už viso to slypi pažangūs algoritmai ir mašininis mokymasis (ML). „Audio Mix“ leidžia naudotojams koreguoti garsą jau po to, kai vaizdo įrašas jau įrašytas. Taip naudotojai gali sutelkti dėmesį į objektyve esančio asmens balsą, sukurti įspūdį, kad filmuota medžiaga nufilmuota profesionalioje studijoje, arba iškelti balso takelius į pirmą planą ir nutildyti aplinką. Vėjo triukšmo mažinimo veikimą prižiūri galingi mašininio mokymosi algoritmai - tai leidžia pašalinti nepageidaujamą triukšmą ir pagerinti garso kokybę.

„iPhone 16 Pro“ – bene geriausias telefonas šiais metais

„iPhone 16 Pro“ yra puikus išmanusis telefonas - greitas, tvirtas, su viena geriausių kamerų rinkoje. Kaip ir visada, kalbant apie „Apple“, sprendimas jį įsigyti priklauso nuo to, kiek vertinate naujas technologijas ir ar šiuo metu naudojate jūsų lūkesčius atitinkantį modelį. Tačiau jei jūsų telefonas pradeda atsilikti našumu ar baterijos veikimo trukme, „iPhone 16 Pro“ -be abejonės puikus pasirinkimas ir protinga investicija ne vieneriems metams.