Kokį telefoną rinktis 2024 metais? TOP 7 modeliai

Varle.lt specialistai atrinko šių metų populiariausių ir dažniausiai Varle.lt klientų pasirenkamų modelių sąrašą. Vertėtų pastebėti, kad dauguma jų – galima priskirti flagmanų kategorijai.

iPhone 15 serija

Žinoma, joks geriausių išmaniųjų telefonų reitingas negali apsieiti be „iPhone“ įrenginių. 2023 m. rugsėjį „Apple“ pristatė labai lauktą „iPhone 15“ seriją: „iPhone 15", „iPhone 15 Plus“, „iPhone 15 Pro“ ir „iPhone 15 Pro Max“. Šie telefonai turi pažangiausius „Apple“ „A17 Bionic“ procesorius, kurie užtikrina neprilygstamą našumą ir sklandų veikimą. Be to, „iPhone 15“ serija gali pasigirti nuostabiomis kameromis, kurios leidžia fiksuoti stulbinančiai aiškius ir ryškius vaizdus net prastomis apšvietimo sąlygomis. „Apple iPhone 15 Pro“ yra šiuo metu tai galingiausias „Apple“ išmanusis telefonas (kartu su „iPhone 15 Pro Max“, kuris yra didesnio formato ir turi 5 kartų optinį priartinimą). Naujausia „iPhone Pro“ versija gavo keletą naujų pažangių funkcijų, lyginant su standartiniu 15-uoju modeliu. Svarbu paminėti, kad šių metų vasaros pradžioje „Apple“ paskelbė apie bedradarviavimą su „OpenAI“ integruojant ChatGPT į „iOS“, „iPadOS“ ir „macOS“ ir tokiu būdu suteikiant naudotojams galimybę naudotis AI funkcijomis tiesiogiai iš „Siri“ ir kitų sisteminių įrankių su stipriomis privatumo apsaugomis. Jau yra žinoma, kad „iOS 18“ bus įdiegtos naujos dirbtinio intelekto palaikomos funkcijos.

Samsung Galaxy S24 serija

„Samsung Galaxy S24“ serija debiutavo 2024 m. sausio mėn. Šiuose telefonuose veikia „Android 14“, ir galingi „Samsung Exynos 2400“ (bazinė ir „Plus“ versijos) ir „Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3“ (versija "Ultra") procesoriai. Kalbant apie operatyviąją atmintį, čia jos yra daugiau nei padoriai: nuo 8 GB iki 12 GB, priklausomai nuo versijos. Pagrindinei versijai „Samsung“ pasirinko 128/256 GB flas atminties, „Plus“ modeliui - net 256/512 GB, o „Ultra“ - 256/512/1000 GB. Ypač vertos dėmesio „Galaxy S24“ serijos kameros – „Galaxy S24 Ultra“ atveju turime reikalų su 200 Mpix pagrindine galine kamera ir iki 100x priartinimu. Visose versijose kameroms padeda dirbtinis intelektas: šiuolaikinė „Photo Assist“ funkcija leidžia redaguoti foną, perkelti elementus nuotraukoje, keisti vaizdo dydį arba visiškai pašalinti objektus. Be to, visa „Galaxy S24“ serija gavo galingą dirbtinio intelekto palaikymą ir kitose funkcijose, pavyzdžiui, tiesioginio vertimo, transkripcijos asistento ar paieškos.

Xiaomi 14

Šiandien neįmanoma sudaryti nei vieno geriausių išmaniųjų telefonų reitingo, kuriame nebūtų „Xiaomi“. „Xiaomi 14“ yra gerokai patobulintas „Xiaomi 13“ įpėdinis, kuris muša populiarumo rekordus Europoje. Nenuostabu, nes kompaktiškame korpuse (ekrano įstrižainė - 6,36 colio) slepiasi labai pažangūs komponentai ir sprendimai. Priekyje - legendinės bendrovės „Leica“ naujos kartos optika. Šis „Xiaomi“ išmanusis telefonas patiks daug fotografuojantiems žmonėms. Jo kokybė išsiskiria iš daugumos konkuruojančių prietaisų. Tai lemia ir „Xiaomi Imaging Engine“ - pažangi vaizdo apdorojimo sistema, kuri nuotraukoms analizuoti ir tobulinti naudoja specialią programinę įrangą. O „Xiaomi Multi-Lens Engine 14“ garantuoja tokias pačias nuotraukų spalvas, nepriklausomai nuo naudojamo objektyvo.

Xiaomi 14 Ultra sukurtas legendinėms nuotraukoms

„Xiaomi 14 Ultra“ – tai galingas aukščiausios klasės išmanusis telefonas sukurtas bendradarbiaujant su „Leica“ ir išsiskiriantis ypač pažangiomis fotografijos galimybėmis. „Xiaomi“ čia išnaudojo savo stiprybes keturguba „Leica“ kamera, nes papildomi objektyvai beveik nereikalauja jokių kompromisų, o jų vaizdo kokybė yra įspūdinga. Tačiau yra keletas trūkumų: naudojant „Dolby Vision“ vaizdo įrašai gali būti įrašomi tik 30 kadrų per sekundę greičiu, o telefonas automatiškai apkarpo vaizdą, jei jo proporcijos yra kitokios nei 16:9. Ilgesnėse židinio nuotolio vertėse taip pat galėtų būti geresnė vaizdo stabilizacija. „Xiaomi 14 Ultra“ siekia nustatyti naujus standartus ypač mobilios fotografijos kokybei, ypatingai naudojant jį su specialiu fotografijos priedų rinkiniu (parduodamas atskirai), kurio dėka dar lengviau atskleisti profesionalios fotografijos kūrybos potencijalą. Bendrai, „Xiaomi 14 Ultra“ žavi puikiu funkcijų paketu: greitu įkrovimu, infraraudonųjų spindulių siųstuvu, Wi-Fi 7, geru akumuliatoriaus veikimo laiku, greitu sistemos našumu ir ilgalaikiu atnaujinimų palaikymu.

OnePlus 12 – flagmanas su greituoju įkrovimu

„OnePlus 12“ yra naujausias gamintojo, kurio išmaniųjų telefonų flagmanai pirmiausia tapatinami su aukščiausio lygio našumu, lengva sistemos sąsaja ir greitu baterijos įkrovimu, pasiūlymas. Šiuo atveju turime reikalų su visomis šiomis savybėmis. „OnePlus 12“ turi labai galingą „Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3“ procesorių, UFS 4.0 didelės spartos vidinę atmintį, Android 14 su OxygenOS 14 ir SUPERVOOC 100W akumuliatoriaus įkrovimo technologiją. Akumuliatoriaus įkrovimas nuo nulio iki 100 proc. čia trunka vos 20 minučių. Šio modelio privalumai taip pat yra LTPO AMOLED ekranas su „Dolby Vision"“ ir HDR10+ palaikymu, belaidžio ryšio modulių rinkinys, stereofoniniai garsiakalbiai ir gera kamera su OIS ir teleobjektyvu, siūlančiu 3x optinį priartinimą.

Galaxy Fold6 ir Flip6 – tiems, kurie nori išsiskirti iš minios

„Samsung Galaxy Fold 6“ ir „Samsung Galaxy Flip 6“ yra naujausi legendinių sulankstomų išmaniųjų telefonų modeliai. Jie buvo oficialiai pristatyti „Galaxy Unpacked“ renginyje, 2024 m. liepos 10 d. Abiejuose modeliuose daugiausia praktinių patobulinimų, kurie pagerina prietaisų valdymą ir veikimą. Išskirtinis, atpažįstamas dizainas pakeistas nežymiai, nors „Samsung Galaxy Fold 6“ atveju į akis krenta vienas svarbus pokytis. Gamintojas daugiausia dėmesio skyrė tiems elementams, kurie turi didžiausią poveikį naudotojo patirčiai.

Koks yra naujasis „Galaxy Fold 6“? Šis sulankstomas telefonas dabar yra lengvesnis ir plonesnis, todėl jį dar patogiau laikyti rankoje. Pastebimas pokytis - plokščios šoninės briaunos, dėl kurių jis panašesnis į prestižinį „Samsung Galaxy S24 Ultra“. Atidarytas išlankstomas „Dynamic AMOLED“ ekranas yra labai įspūdingas - jis labai ryškus (ryškesnis nei ankstesnės versijos - dabar jis turi 2600 nitų). Vaizdo sklandumą užtikrina 120 Hz atnaujinimo dažnis. Išorinis ekranas yra 6,3 colio, o pagrindinis - 7,6 colio.

Kokios yra naujos „Samsung Galaxy Flip 6“ funkcijos? Šis išskirtinis sulankstomas telefonas vis dar pasižymi pamėgtu kompaktišku ir plonu, elegantišku dizainu. Svarbiausi jo pakeitimai yra susiję su įranga ir dirbtiniu intelektu. Visų pirma, dabar jis turi daug geresnę pagrindinę kamerą nei ankstesnė versija. „Galaxy Flip 6“ pagrindinę kamerą sudaro 50 MPix. Tai turėtų leisti sėkmingai daryti aiškias nuotraukas net ir esant prastam apšvietimui, taip pat ir naktį. Kitas svarbus pokytis - padidinta akumuliatoriaus talpa, kuri dabar yra 4000 mAh (vietoj 3700 mAh). Tai užtikrina, kad vienu įkrovimu galima ilgiau naudotis, pavyzdžiui, iki 23 valandų žiūrėti vaizdo įrašus arba iki 68 valandų klausytis muzikos.

Google Pixel 8 Pro – vienas geriausių išmaniųjų telefonų su švaria Android sistema

„Google Pixel 8 Pro“ yra nuostabus išmanusis telefonas su švaria „Android“ sistema, kuris stebina savo gerai apgalvota bendra koncepcija ir elegantišku dizainu. „Pixel“ daro įspūdį labai ryškiu ir tiksliu ekranu, geru sistemos veikimu ir puikia kameros sąranka. Su septynerių metų atnaujinimų garantija tai yra išmanusis telefonas, turintis ko gero ilgiausią atnaujinimų garantiją bandymo metu. Šiuo metu nuo jo neatsilieka net „Apple“ ir „Samsung“. „Google Pixel 8 Pro“ pasižymi labai dideliu universalumu. Jei mėgstate fotografuoti ir filmuoti - šis telefonas kaip tik jums. Jei išmaniuoju telefonu žaidžiate žaidimus - juo taip pat būsite labai patenkinti. Jei dažnai naršote socialiniuose tinkluose - „Pixel“ ir čia nenuvils. Tai tiesiog puikus flagmanas.