Norėdami patekti į pasaulinį „MercedesTrophy World Final“ turnyro finalą, kasmet varžosi apie 60tūkst. žaidėjų iš 60 pasaulio šalių ir tik 78 stipriausieji patenka į šias prestižines varžytuves. 26 komandas suformavę dalyviai, tarp kurių ir Baltijos šalis atstovaujantys trys lietuviai Laimutis Kaselis, Valdas Butvilas, Augustė Skolskytė, mėgavosi tiek pačiu turnyru, vedamu žinomo Didžiosios Britanijos sporto komentatoriaus Andrew Cotter, tiek ir tikra „mersedesiška“ prabanga alsuojančia pramogine programa.

„Į Klaipėdoje „National Golf Resort“ golfo klube vykusį renginį buvo pakviesti Baltijos šalių nacionalinių finalų laimėtojai, - sako Marius Žielys, „Mercedes-Benz“ atstovo „Veho Lietuva“ marketingo ir klientų patirties vadovas. - Mums buvo didelė garbė pakviesti į regiono finalą net 45 golfo mėgėjus, iš kurių, mūsų nuostabai, į geriausių gretas išsiveržė trys lietuviai. Būtent jie ir mėgavosi ilgamete „Mercedes-Benz“ ir golfo draugyste bei, atstovaudami šalį, kurioje tik 5 golfo laukai, kaip lygūs su lygiais varžėsi su kolegomis iš tokių golfą mėgstančių šalių kaip JAV, Italija, Švedija, Italija... Užbėgdamas už akių papasakosiu, jog šių šalių atstovus mūsiškiams pavyko aplenkti“.

Pats „MercedesTrophy“ 2024 turnyras vyko 3 dienas ir tol, kol žaidėjai rungėsi dėl geriausiųjų pasaulyje vardo, lydintys asmenys taip pat nenuobodžiavo. Jie turėjo progą aplankyti prabangių laikrodžių gamintojo IWC muziejuje Šveicarijoje ir Romos imperijos laikus menančiame ir rotveilerių šunų veislę pasauliui padovanojusiame miestelyje Rotweill. Jie taip pat pamatė didžiausius Europoje Reino upės krioklius.

Poilsio dieną turnyro dalyviai aplankė didžiausią pasaulyje „Mercedes-Benz“ gamyklą Sindelfingen mieste. Gamykla užima net 3 kv.km teritoriją, joje dirba per 45 tūkst. darbuotojų. Čia gaminami E, GLC, S class, S class Maybach ir EQS modeliai. „Mercedes-Benz“ muziejuje buvo galima susipažinti su gamintojo istorija ir pamatyti Karl Benz bei Gottlieb Daimler sukurtus pirmuosius pasaulio automobilius.

„Der Oschberghof“ penkių žvaigždučių golfo klubas, kuriame vyko turnyro pasaulio finalas, turi 2 žaidimo laukus, dviem Michelin žvaigždutėmis apdovanotą klubo restoraną, barus, baseinus, SPA centrą ir daugelį kitų kokybišką ir prabangų poilsį garantuojančių atributų. Renginio dalyvių nuomone, turnyro šūkis „Patirtis kartą gyvenime“ visiškai atitiko jų patirtus įspūdžius.

MercedesTrophy World Final“ 2024 golfo turnyras

Bendroje įskaitoje Lietuvos komanda užėmė 15 vietą. Tai yra puikus rezultatas tokią neilgą golfo istoriją turinčiai šaliai, nes už lietuvių nugaros liko tokios golfą mėgstančios šalys kaip JAV, Japonija, Švedija, Italija. Pirmą vietą turnyre laimėjo „MercedesTrophy“ 2023 titulą gynusi Pietų Korėjos komanda. Nors pagrindinis titulas ir šiemet iškeliavo į Korėją, tačiau buvo ir individualių rungčių, kuriose žaidėjai galėjo varžytis individualiai. Būtent čia ir sužibėjo lietuvė Augustė Skolskytė.

„Drive to the Major“ - išskirtinio tikslumo reikalaujanti individuali rungtis, kurios metu reikia numušti kamuoliuką kuo arčiau nubrėžtos linijos, - pasakoja Augustė Skolskytė. – Renginio šeimininkai pasirūpino viskuo, jog turnyro dalyviai jaustųsi it super žvaigždės ir galėtų susifokusuoti į žaidimą. Dar prieš smūgiuodama supratau, jog pats dalyvavimas turnyre ir buvo geriausia „Mercedes-Benz“ dovana, o aš esu labai laiminga ir dėkinga už suteiktą galimybę dalyvauti tokio aukšto lygio turnyre. Supratau, jog svarbu ne laimėti, o dalyvauti. Paskutinė iš 78 dalyvių atlikau smūgį, kuris skriejo virš 200 metrų ir nusileido vos 29 centimetrai nuo linijos ir... laimėjau.“

MercedesTrophy World Final“ 2024 golfo turnyras

Augustė laimėjo galimybę pabūti Mercedes-Benz VIP svečiu ir savo akimis pamatyti ilgiausią istoriją turintį golfo turnyrą „The Open 2025“. Turnyras vyksta Š.Airijoje ir bus organizuojamas jau 153 kartą nuo 1860 metų, tai yra anksčiau nei Karl Benz sukūrė pirmąjį pasaulio automobilį.

Individualioje rungtyje „Mission Longest Drive“ – tolimiausią smūgį pademonstravo atstovė iš Kanados ir žaidėjas iš Meksikos. Dar viena rungtis „Beat Bernhard Langer“ suteikė galimybę varžytis su „Mercedes-Benz“ golfo ambasadoriumi Bernhardu Langer, ją laimėjo Japonijos atstovas.

Kitas Kitų metų nacionalinės atrankos „MercedesTrophy“ 2025 turnyras planuojamas kitų metų vasaros pradžioje.