Prieš keletą metų Baldai1 startavo su iniciatyva, kuri tuo metu dar buvo visiška naujiena Lietuvoje. Už kiekvieną užsakymą įmonė įsipareigojo pasodinti po medelį! O atsiradus galimybei tai daryti Lietuvoje, Baldai1 pasirinko partnerius, kuriais pasitiki - ne pelno siekiančią organizaciją VšĮ „Myliu mišką“. Ši organizacija kviečia įmones ir gyventojus prisidėti prie naujų miškų įveisimo ir sodinti miškus čia - Lietuvoje. „Miško sodinimas - pirmiausia yra nauda mūsų gamtai. O žmogus gali mėgautis ne tik miško sodinimo procesu, bet ir stebėti rezultatą - augantį mišką.“ - miškasodžių svarba dalinosi Baldai1 vadovas Pijus Makarevičius.

Misija Atsodinti ir Atgaivinti

VšĮ „Myliu mišką“ turi labai svarbią misiją: sodinti daugiau miškų Lietuvoje ir absorbuoti ore esantį CO2. Pastaruosius trejus metus ši organizacija kviečia įmones ir jų atstovus prisidėti ne tik skiriant paramą, tačiau ir atvykti į miškasodžius, prisidėti prie naujo miško įveisimo. „Mūsų tikslas yra ne tik ekologinis atkūrimas, bet ir klimato kaitos poveikio mažinimas, absorbuojant anglies dioksidą naujų miškų pagalba.“ - apie organizacijos tikslus pasakojo „Myliu mišką“ vykdančioji direktorė Rūta Gjerde.

Ištikimiausias draugas: Baldai1

Nuo VšĮ „Myliu mišką“ pradžios Baldai1 yra nuolatiniai šios organizacijos rėmėjai. Kaip vienas iš pirmaujančių Lietuvos internetinių baldų mažmenininkų, Baldai1 bendradarbiavimas su VšĮ „Myliu mišką“ reiškia tobulą sinergiją tarp verslo ir gamtos apsaugos. Pripažindama tvarių praktikų svarbą, Baldai1 įsipareigojo kasmet sodinti medelius ir taip tęsti savo įsipareigojimą laikytis įmonės vertybių ir apčiuopiamų aplinkosauginių veiksmų.

Šis bendradarbiavimas įkūnija gilų įsipareigojimą išsaugoti Lietuvos gamtos grožį ir skatinti tvarią ateitį. VšĮ „Myliu mišką“ ir Baldai1 jau pasodino 14 533 medelius.

VšĮ „Myliu mišką“ organizuojamas miško sodinimas

Iniciatyvos Širdis: savanoriai

VšĮ „Myliu mišką“ misijos centre yra tikėjimas bendruomenės galia. „Miškasodžiai dažnai pritraukia savanorius iš įvairių gyvenimo sričių, kurie atvyksta su bendru tikslu - pasodinti kuo daugiau medelių. Jaučiamas užsidegimas, kiekvieną kartą įkvepia kalbėti apie miško naudą garsiau ir plačiau. O miškasodžiuose dalyvaujantys miškininkai gali profesionaliai papasakoti apie miškų sodinimo ypatybes, miško kenkėjus ar miško augimo ciklus.“ - pasakoja „Myliu mišką“ pardavimų vadovė Skaistė Paišytė.

„Yra kolegų, kurie jau ne vienerius metus vyksta sodinti miško. Smagiausia būna vaikams, kurie miškasodžio metu turi vieną pagrindinių užduočių - užburti medelius, kad šie augtų kuo didesni. Tokio užsidegimo, su kokiu medelius „užburia“ vaikai, dar reikia labai gerai paieškoti.“ - įspūdžiais dalinasi Baldai1 atstovė Renata Rumsevičiūtė.

Žvelgiant į ateitį, „Myliu mišką“ ir Baldai1 yra pasirengę dar labiau padidinti savo poveikį gamtai. Įmonės augimas ir didėjantis užsakymų skaičius reiškia, kad kasmet Baldai1 sodins vis daugiau ir daugiau medelių. O nauji medeliai, tai nauja buveinė laukinei gamtai. Šis verslo ir ne pelno siekiančios organizacijos bendradarbiavimas yra pavyzdys, kaip verslai ir organizacijos gali dirbti kartu, siekdami prasmingų pokyčių.

O kada mišką sodinsi Tu?

Kiekvienas iš mūsų turime atsigręžti į save ir pagalvoti, kaip galime prisidėti prie žalesnės Lietuvos. Nesvarbu, ar per savanorišką darbą, ar skirdami paramą, ar tiesiog skleisdami žinią - kiekvienas veiksmas yra svarbus. Kartu galime prisidėti prie žalesnės ir sveikesnės planetos.

Daugiau informacijos apie miško sodinimą - www.myliumiska.lt