Paprastumas ir elegancija viename: A VIVA serija 

Viena populiariausių produktų serijų – JUNG A – papildyta A VIVA matinio stiklo rėmeliais. Jie pagaminti iš grūdinto stiklo, todėl yra tvirti ir saugūs. Tačiau svarbiausios yra šių rėmelių estetinės savybės: 

„Dažniausiai stiklą asocijuojame su kietumu ir aštrumu. A VIVA serijoje matinis stiklo paviršius ir švelniai užapvalinti kraštai bei kampai sukuria priešingą įspūdį – rėmeliai atrodo švelnūs ir lengvi, o stiklas atrodo minkštesnis ir rafinuotesnis. Dėl šios savybės, tokie rėmeliai sukuria švelnų perėjimą tarp sienų apdailos ir paties jungiklio ar kištukinio lizdo, tad gražiai dera tiek klasikinio stiliaus, tiek moderniuose interjeruose. Švelnios stiklo briaunos, priklausomai nuo apšvietimo kampo, taip pat meta subtilų šešėlį aplink jungiklį, taip suteikiant įdomų trimatį efektą“, – apie A VIVA matinio stiklo rėmelius pasakoja „JUNG Vilnius“ direktorius Raimundas Skurdenis. 

A VIVA rėmeliai gali būti įvairių spalvų – smaragdo žalios, naktinės mėlynos, krištolo pilkos, baltos, juodos, šampano ir moka. Rėmelius galima montuoti horizontaliai arba vertikaliai, iki penkių vienetų vienoje grupėje. A VIVA serija suderinama su visais A serijos jungikliais, kištukiniais lizdais, KNX išmaniųjų namų sistemos mygtukais ir kitais elektros instaliacijos komponentais. 

Skirtingiems poreikiams – produktų įvairovė

Loftams ir industrinio dizaino erdvėms – A CUBE serija 

Kartais interjere tiesiog nėra galimybės įdiegti jungiklius ar kištukinius lizdus po sienų apdaila. Tokiu atveju interjero dizaineriai ar savarankiškai svajonių namus kuriantys naujakuriai turėtų atkreipti dėmesį į A CUBE seriją, skirtą virštinkiniam montavimui. 

Naujos spalvos ir valdymo galimybės

„A CUBE idealiai tinka ant atviro betono, rąstinių ar senovinio plytų mūro sienų. Kai laidų ir pačių jungiklių negalima ar nenorima įleisti į sieną – šis trūkumas su A CUBE serija virsta privalumu. Tai estetiškai atrodantys elementai, neaukojantys funkcionalumo ir ypač gerai derantys industrinio dizaino įkvėptame interjere, pavyzdžiui – loftuose. Laidai iki tokių jungiklių ar kištukinių lizdų gali būti atvesti variniais, plieno ar kitokių medžiagų vamzdeliais, montuojamais sienos paviršiuje, kurie tik paryškina industrinę estetiką“, – paaiškina R. Skurdenis.  

A CUBE serijoje – šešios klasikinės spalvos: balta, juoda, aliuminio, matinė grafito juoda, matinio sniego balta ir matinio antracito. Vienoje grupėje galima montuoti iki trijų jungiklių ar kištukinių lizdų, tiek vertikaliai, tiek horizontaliai. 

Naujos spalvos ir valdymo galimybės LS 1912 kolekcijoje 

Vertinantiesiems retro stilistiką, ypač patiks svirteliniai JUNG LS 1912 jungikliai, kurių spalvinę gamą papildė net 63 spalvos iš „Les Couleurs Le Corbusier“ paletės. Monochrominius paletės atspalvius lengva priderinti prie bet kokio modernaus interjero dizaino, o svirtelės primena senovinius jungiklius, tad šioje serijoje darniai susijungia klasika ir šiuolaikinis dizainas. 

„Kiekvienas LS 1912 jungiklis – unikalus, nes yra dažomas rankomis, specialiu metodu ir pasižymi subtiliai matiniu paviršiumi. Išskirtinė spalvų paletė leidžia šiuos jungiklius priderinti prie dominuojančio kolorito arba priešingai – parinkti efektingai kontrastuojančią spalvą. LS 1912 serija, nors ir įkvėpta senovinių jungiklių dizaino, gali būti integruojama į KNX išmaniųjų namų sistemą. Tam JUNG sukūrė šių jungiklių variaciją, kur jungiklio svirtelė turi neutralią padėtį.  

Jungikliai su matinio stiklo rėmeliais

Tokiu jungikliu galima kontroliuoti žaliuzių juostelių kampą, vėdinimo sistemą, apšvietimo intensyvumą ir kitas išmaniųjų namų funkcijas. Taip klasikinio dizaino jungiklis tampa lygiaverčiu išmaniųjų namų sistemos valdymo įrankiu. Vienas jungiklis gali turėti iki keturių tokių svirtelių su neutralia padėtimi – sukuriamas ištisas KNX funkcijų valdymo blokas“, – pasakoja „JUNG Vilnius“ vadovas. 

Šiuolaikinius poreikius atitinkantis USB-C kroviklis 

Nauji Europos Sąjungos reikalavimai elektronikos įrenginiams numato, kad nuo 2024 metų pabaigos USB-C tipo jungtis taps privaloma nedideliuose elektroniniuose prietaisuose, tokiuose kaip išmanieji telefonai ar kompiuteriai. JUNG sukūrė į sieną montuojamą USB-C kroviklį, kuris atitinka šiuos reikalavimus: 

„Šio kroviklio maksimali galia siekia net 60 W, tad juo galima greitai įkrauti išmaniuosius įrenginius ir nešiojamas baterijas. Jis suderinamas su daugeliu greitojo įkrovimo standartų, kuriuos naudoja didžiausi ir žinomiausi elektronikos gamintojai pasaulyje. Toks sieninis kroviklis išvaduoja nuo poreikio turėti daug skirtingų kroviklių ir idealiai tinka darbo kambariui namuose arba viešbučiuose. Jo dizainas suderinamas su populiariausiomis JUNG A, CD ir LS serijomis“, – paaiškina R. Skurdenis. 

Skaitmeninė namų sistema JUNG HOME

Visos JUNG naujienos ir dar daugiau – parodoje „Supernamai 2024“  

Su visais šiais JUNG produktais kviečiame susipažinti gyvai parodoje „Supernamai 2024“, kuri vyks rugsėjo 27–29 dienomis „LITEXPO“ parodų rūmuose. Lankytojai taip pat išvys ir kitus, jau klasika tapusius JUNG produktus, bei susipažins su JUNG KNX ir JUNG HOME išmaniųjų namų sistemų galimybėmis. Stendą puoš įspūdingoji, net 63 spalvų „Les Couleurs Le Corbusier“ paletė. JUNG stendą rasite pačiame 2-osios salės centre.