Kambariai ir biurai

Prasidėjus šaltajam metų sezonui infrared šildytuvai yra žymiai pranašesni už standartines šildymo sistemas. Vien tai, kad veikdami įrenginiai neskatina oro cirkuliacijos ir nekelia dulkių nuo paviršių, tampa ypač dideliu privalumu tiems, kurie yra jautrūs, alergiški ar serga kvėpavimo takų ligomis. Todėl dažnai infraraudonųjų spindulių šildytuvus mėgstama statyti miegamuosiuose, vaikų kambaryje arba biuruose, kuriuose darbuotojai praleidžia trečdalį dienos. Šie šildytuvai papildomai nesausina oro, kuris žiemos metu ir taip yra ganėtinai išsausėjęs.

Asmeninės šventės

Tikriausiai net nepagalvojote kam gali būti reikalingas šildytuvas vasaros metu. Tačiau yra daug atvejų, kai rengiant asmenines šventes, tokias kaip vestuvės, krikštynos ar gimtadieniai, netikėtai užklumpa darganotas oras. Gūsingi vėjai, lietus ir nukritusi temperatūra jaukumo visai nesukuria. Tokiais atvejais ypač pravartu turėti infraraudonųjų spindulių šildytuvą, kuris padės maloniai jaustis net ir vėsiausią dieną ar vakarą. Įrenginys įkaitina ne orą, o paviršius. Todėl pakilus iš sėdėjimo vietos nejausite vėsumos, o šalto oro srovės neišsklaidys šilumos. Be to, įrenginio sukuriama natūrali šiluma yra artima saulės spinduliams, tad užtikrins maksimalų komfortą.

Infraraudonųjų spindulių šildytuvai yra atsparūs lauko sąlygoms. Todėl juos drąsiai galite naudoti atvirose terasose ir pavėsinėse, kai lyja lietus, pučia gūsingas vėjas ar oro temperatūra yra labai žema. O pasitelkus dujinius infraraudonųjų spindulių šildytuvus neprireiks ir elektros tiekimo.

Paslaugų teikimo vietos

Infraraudonųjų spindulių šildytuvus galima naudoti ne tik asmeninėms reikmėms, bet ir versle. Stilingai atrodantys įrenginiai ne tik suteiks šilumą, bet ir papuoš interjerą. Šio tipo šildytuvus ypač populiaru naudoti restoranuose ir įstiklintose lauko kavinėse. Taip pat jie puikiai pasitarnauja viešbučių holuose ir kitose poilsio vietose. Verta paminėti ir tai, kad funkcionali stiliaus detalė gali būti naudojama parduotuvėse, grožio salonuose, agentūrose ir kitose paslaugų versluose, kur yra žmonių srautai.

Bažnyčios

Ne kartą besilankant bažnyčioje net ir karščiausią vasaros dieną jaučiamas nemalonus šaltukas. Siekiant užtikrinti jaukumą ir patogumą pamaldų namuose galima sukurti mobilią šildymo sistemą, kurią sudarytų būtent infraraudonųjų spindulių šildytuvai. Įšilę suolai taip greitai neatvės, o lankytojai bus maloniai nustebinti. Be to, infrared šildytuvai turi tarptautinius saugumo sertifikatus, kurie įrodo įrenginio tinkamumą naudoti bet kokiose patalpose. Didelių erdvių šildymui reikėtų rinktis trumpųjų infraraudonųjų spindulių šildytuvus.

Nesandarios erdvės

Itin galingi infraraudonųjų spindulių šildytuvai labai praverčia nesandariose patalpose, į kurias pro konstrukcijų plyšius lengvai patenka šaltas oras. Taip pat erdvėse gali susidaryti vėjo gūsiai atsidarant ir užsidarant vartams. Tad tokio tipo šildytuvas ne tik efektyviai sušildo patalpas, bet ir padeda išlaikyti norimą temperatūrą, kuri yra nuolat veikiama atšiaurių lauko sąlygų.

Aukštų lubų komercinės patalpos

Įvairūs sandėliai, angarai, sporto klubai ir kitos erdvės, turinčios aukštas lubas, dažnai greitai atvėsta arba tokių patalpų šildymas būna ganėtinai brangus ir ilgas. Tačiau trumpųjų infraraudonųjų spindulių šildytuvai padeda palaikyti reikiamą temperatūrą. Įkaitę paviršiai ilgai neatvėsta taip išlaikant komfortišką atmosferą. Tokiose erdvėse savo kokybę puikiai išlaiko sandėliuojamos prekės ir produktai, o verslininkai nepatiria didelių nuostolių.

Negyvenami namai arba sodybos

Bundant gamtai ypač smagu nuvykti poilsiui į sodybą. Kadangi namuose nuolat negyvenama, pastato konstrukcijos yra įšalusios ir sušildyti tokias patalpas yra ganėtinai sunku. Tačiau ilgųjų infraraudonųjų spindulių šildytuvai efektyviai įkaitina paviršius, daiktus ir žmones bei palaiko stabilią kambarių temperatūrą. Jos neveikia žiemos įšalas, todėl net ir ankstyvą pavasarį sodo namelyje galima jaustis maloniai bei patogiai.

Kaip šviesos šaltinis

Infraraudonųjų spindulių šildytuvai skleidžia ne tik šilumą, bet iš šviesą. Geltonai oranžinės infrared lempos gali būti pastatomos, tvirtinamos ant sienos ar net kabinamos virš stalo. Taip sukuriama jauki atmosfera, kuriai nereikia papildomo apšvietimo, pavyzdžiui, lempų ar žvakių. Tačiau jei vis tik nepageidaujate papildomos šviesos, galite rinktis anglies pluošto arba halogeninę lempą turintį infraraudonųjų spindulių šildytuvą, kuris skleidžia mažiausio intensyvumo šviesą ir nevargina akių. O šildytuvai, turintys MICA kaitinimo sistemą, iš viso neskleidžia jokios šviesos.

Infraraudonųjų spindulių šildytuvų panaudojimo idėjos namuose, versle ir net bažnyčiose

Patarimai, kaip išsirinkti

Apie bet kokio įrenginio kokybę pirmiausia kalba gamintojo vardas. Todėl Oro1 asortimente yra standartus šildymo rinkoje laužantis ir lyderiaujantis HEATUM, kuris šildytuvų gamyboje pasižymi moderniais ir išmaniais sprendimais. Todėl HEATUM infraraudonųjų spindulių šildytuvai puikiai veikia įvairiomis lauko sąlygomis ir suteikia maksimaliai jaukią šilumą tiek uždarose, tiek ir atvirose erdvėse.

Infraraudonųjų spindulių šildytuvų panaudojimo idėjos namuose, versle ir net bažnyčiose

Oro1 kokybės vadovas Laurynas pabrėžia, kad pirmiausia atranka prasideda nuo patikimo gamintojo, o tik tada pasirenkamas infraraudonųjų spindulių šildytuvo bangų ilgis: „Trumpųjų infrared spindulių šildytuvas tinkamas didelių patalpų šildymui, vidutinių bangų – namų ir terasų apšildymui, o tolimųjų – mažų gyvenamųjų ir komercinių patalpų apšildymui“ – vardina jis.

Kitas kriterijus – ar jums bus reikalinga papildoma šviesa. Jei ne, tuomet rinkitės MICA kaitinimo sistemą turinčius šildytuvus. Jei norite akių nevarginančios šviesos, jums pravers anglies pluošto arba halogeninis infrared šildytuvas.

Papildomai įvertinkite tai, kad įprastai lauko šildytuvams reikalingas elektros tiekimas. Tad tokios mažos smulkmenos, kaip laido ilgis gali palengvinti įrenginio pritaikymą terasoje pavėsinėje ar kitoje atviroje erdvėje.

Nepamirškite, kaip planuojate montuoti šildytuvą. Nuo to priklausys, koks įrenginys jums yra reikalingas: pastatomas, tvirtinamas prie sienos arba pakabinamas. Norint pastatyti infraraudonųjų spindulių lempas atskirai reikės įsigyti tam stovą. Deja, komplektacijoje šio priedo nėra.