Parama ir šilumos siurblių rinka

Parama šilumos siurbliams – nuostabi galimybė fiziniams asmenims, naudojantiems katilus namų apšiltinimui, atsinaujinti jų šildymo sistemas. LEA parama – Europos Sąjungos finansuojama parama, kurios tikslas „skatinti energijos vartojimo efektyvumą ir sumažinti išmetamų šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekį“. Parama ypač aktuali turint omenyje, jog pastaruoju metu žmonės vis labiau domisi šilumos siurblių įsigijimu.

S. Tamulevičius teigia: „Jau porą savaičių, kaip stipriai suaktyvėjo šilumos siurblių rinka. Daug gauname užklausų, užsakymų, sparčiai didėja eilės. Greitu metu reikės galvoti, kaip didinti pajėgumus.“

Atrodo, jog su šia tendencija susijusios ir saulės elektrinės bei vasaros metu jų pagaminama elektra. „Vienas dalykas – tai sezoniškumas. Žmonės pasistatė saulės elektrinių ir mato, kad prisigamins elektros ir neturės, kur jos išnaudoti. Tuomet pradeda galvoti, kur tą elektrą dėti, ir geriausias pasirinkimas – šilumos siurblys oras-vanduo, nes pasigaminta elektra namus šildaisi“, – aiškina pašnekovas.

Daikin Altherma 3 Gulvmodell

Nepaisant to, kad Lietuvos energetikos agentūros parama nebūtinai reikalauja seno katilo atsisakymo, tinkamas sprendimas gali priklausyti nuo individualių poreikių ir sąlygų. Vis dėlto svarbu paminėti, jog pagarsėjusi idėja, kad šilumos siurblio namų apšiltinimui nepakanka – paprasčiausias mitas. Net atsisakius katilo, apšildymo namie laisvai užtenka.

Visgi, kaip patirtis rodo, žmonės bet kuriuo atveju išbandę šilumos siurblį nusprendžia atsisakyti seno katilo naudojimo ir taip palengvinti sau gyvenimą: „Prieš 7 ar 8 metus pasitaikydavo atvejų, kai klientai sakydavo – pasiliksiu seną katilą. Tokių baimių būdavo. Tačiau, pasistatę šilumos siurblį, žmonės daugiau niekada nenori eiti į katilinę ir kurti katilo“, – teigia S. Tamulevičius.

Kaip išsirinkti tinkamą šilumos siurblį ir kas svarbu klientams?

Šilumos siurblių rinkoje klientai tampa vis reiklesni ir daugiau išmano apie technologijas, kurios gali padidinti efektyvumą ir sumažinti aplinkos taršą. Kaina nebėra vienintelis sprendimo veiksnys, o didesnis dėmesys skiriamas tiekėjo patirčiai ir atsiliepimams. Čia „Oris LT“ išsiskiria kaip lyderė.

„Dauguma klientų žiūrėjo, kad įmonė turėtų daugiau nei 5 metų patirties. Mūsų įmonei – 8. Paisė gerų atsiliepimų apie įmonę, buvo svarbios vadybininkų kompetencijos ir konsultacijos, patikimumas. Tie klientai, kurie rinkosi mus, tikėjo ir pasitikėjo mumis, įsigijo, ką mes pateikėme jiems nuoširdžiai“, - teigia S. Tamulevičius.

Renkantis šilumos siurblį, taip pat svarbi namo energinė klasė, kvadratūra, žinoma, ir gamintojo patikimumas.

Daikin Altherma 3-H-MT

Nors išsirinkti iš didelės įvairovės sunku, kaip nurodo „Oris LT“ direktorius, protingiausia rekomendacija – „gerai žinomi, rinkoje išbandyti gamintojai.“ Vienas jų – „Daikin” – Japonijos prekių ženklas, kurio produkcija gaminama Europoje.

„Detalėmis pasirūpinama nesulaukus nei savaitės, o jei kažkas sugenda – žmonės nelieka be šildymo – jis vis vien veikia“, – sako pašnekovas. Šilumos siurbliai – įranga, kuriai reikalinga priežiūra. Dėl to atsižvelgiama ir į tai, iš kur perkama, bet ir kaip reikės ją prižiūrėti.

Čia padeda „Oris LT“ profesionalūs montuotojai, turintys daugiau nei 15 metų patirties. Įmonė išsiskiria ir savo rekomendacijų gausa, padeda susitvarkyti su paramų teikimu bei gavimu. Tuo tarpu klientai, norintys konsultacijos, laukiami „Oris LT“ biure arba jiems pasiūloma individuali apžiūra, kai atvykstama konsultuoti.

Daikin Altherma 3-H-MT

„Daikin Altherma 3“ šilumos siurblys: technologija, patikimumas ir garantija

„Daikin Altherma 3“ šilumos siurbliai nėra atsitiktinai populiarūs. Šie siurbliai pasižymi technologinėmis inovacijomis ir patikimumu, „Daikin“ taip pat suteikia 3 metų garantiją. „Oris LT“, turintys daug patirties su „Daikin Altherma“ šilumos siurbliais ir jų montavimu, prideda dar 3 metų garantiją, tad bendra siekia net 6 metus.

„Esame sumontavę apie 800 vienetų siurblių. Jie veikia nepriekaištingai, neturime kokių nors problemų ir galime drąsiai teigti, kad nebijome prisiimti papildomos garantijos“, – teigia S. Tamulevičius.

Be to, pats gamintojas rekomenduoja reguliariai atlikti šilumos siurblių profilaktiką. Pagal gamintojo reikalavimus kas metus reikia atlikti profilaktiką visiems šilumos siurbliams, bet kokiam modeliui, taip pat oro kondicionieriams.

Akivaizdu, kad ilgalaike garantija, kasmetinėmis profilaktikomis ir populiariu prekių ženklu „Daikin Altherma“ išsiskiria ne be reikalo – klientai jaučiasi patenkinti savo priimtais sprendimais įsigyti „Altherma 3“ šilumos siurblį ir taip pasilengvinti gyvenimą.

Daikin Altherma 3-H-MT

Tad tie, kurie nori investuoti į ekologiškesnę ir pigesnę ateitį, turėtų apsvarstyti „Daikin Altherma 3“ įsigijimą. Šie šilumos siurbliai – puiki alternatyva tradiciškiems brangiems ir aplinką teršiantiems šildymo būdams. Tuo tarpu parama, skirta senų katilų keitimui, – dar vienas žingsnis, skatinantis tai padaryti – net 50 procentų mažesne kaina. Kaip nurodo „Oris LT“ vadovas, visa tai reikšmingai prisideda prie žaliosios energijos kūrimo.