IKEA privačių klientų interjero dizaino projektais besirūpinančio skyriaus atstovė Margarita Bitautė pastebi, kad nusprendę savo jėgomis įsirengti namus, naujakuriai dažnai neapgalvoja visų smulkmenų. Pavyzdžiui, tinkamai neįvertinami atstumai tarp baldų ar buitinės technikos, kad būtų patogu judėti erdvėje. Vėliau tokių klaidų taisymas kainuoja brangiau nei pastangos jų išvengti nuo pat pradžių.

„Netinkamas baldų išplanavimas gali paversti erdvę nejaukia ir nepatogia. Derėtų pagalvoti ne tik apie tai, ar pats baldas fiziškai „telpa“ kambaryje, bet ir koks atstumas lieka norint jį apeiti, ar toks išstatymas pilnai leidžia išnaudoti jo funkcijas. Taip pat, derėtų įvertinti, kokia seka judame erdvėje ir į tai atsižvelgti“, - pataria specialistė.

Dar vienas, pasak jos, dažnai pasitaikantis iššūkis – kai pasirinkti patikę baldai patalpoje nedera tarpusavyje. To rezultatas – erdvė neatrodo harmoningai ir tvarkingai.

Sprendimas – nemokama interjero dizaino paslauga

Tuo tarpu IKEA savo klientams suteikia galimybę interjero dizaino paslaugą gauti nemokamai. Su privačiais klientais dirbanti dedikuota komanda, padeda tiek įsirengiant naujus namus ar atskiras namų erdves, tiek norint atsinaujinti esamas.

IKEA baldai

„Atsižvelgdami į individualius poreikius ir norus, IKEA interjero dizaineriai parengia interjero planą su tinkamiausiais baldais ir sprendimais, idėjų koliažą, prekių sąrašą, įskaitant, jei reikia, derančius aksesuarus. Nusprendus įgyvendinti siūlomą projektą ir įsigyti ne mažiau kaip 70 proc. įtrauktų IKEA baldų ir aksesuarų, interjero dizaino paslauga suteikiama nemokamai“, - sako IKEA atstovė.

Pasak jos, klientai, savo namų įrengimą ar atnaujinimą patikėję IKEA interjero dizaineriams, itin vertina netikėtus ir apgalvotus profesionalų sprendimus, pavyzdžiui, maksimaliai išnaudojant itin mažą ar nestandartinę erdvę. Tuo tarpu naujakuriams patinka, kai visos namų erdvės išlaiko bendrą stilių.

„Ne mažiau vertinamas ir patogumas. Paskirtas projektų vadovas, esant poreikiui, pasirūpina ir papildomomis paslaugomis, tokiomis kaip baldų pristatymas ir surinkimas. Taip klientai sutaupo laiko ir energijos. Suprantame, kad namų įrengimas gali būti varginantis procesas tiek fiziškai, tiek emociškai“, - sako M. Bitautė.

IKEA baldai

Ji priduria, kad darbuojantis su klientais, praverčia ilgametė patirtis ir gilios žinios apie tai, kaip žmonės gyvena namuose. „Žinodami, su kokiais iššūkiais daugelis dažniausiai susiduria, mes galime numatyti juos ir pasiūlyti sprendimų. Pavyzdžiui, kasmet IKEA atliekamas tyrimas „Gyvenimas namuose“ rodo, kad labiausiai daugelį erzina netvarka ir vietos daiktams laikyti trūkumas. Ir atvirkščiai – tvarkingi namai prisideda prie geresnės psichologinės savijautos. Tad, pavyzdžiui, planuodami klientui virtuvę, mes ne tik pasirūpiname, kad ji būtų erdvei pritaikyto dydžio ir norimo stiliaus, bet ir kad visa erdvė būtų maksimaliai išnaudojama daiktams laikyti. Interjero dizaineriai pagalvos ir apie stalviršio apšvietimą ar numatys pakankamai vietos atliekų rūšiavimo sistemai“, - sako M. Bitautė.

Nemokamai pasikonsultuoti bus galima šį penktadienį prasidedančioje „Būsto mugėje“

Spalio 11-12 d. prekybos centre "Panorama" (Saltoniškių 9, Vilnius) vyks „Būsto mugė“. Jos metu lankytojų lauks NT rinkos lyderių stendai su naujausiais projektais, pranešimai norintiems įsigyti būstą aktualiomis temomis, interjero dizainerių konsultacijos, bankų atstovų atsakymai apie paskolas.

Mugėje dalyvaus bei į susidomėjusių lankytojų klausimus atsakys ir IKEA komanda, siūlanti interjero dizaino paslaugas privatiems klientams. Čia bus eksponuojama ir IKEA interjero dizainerių įrengta ekspozicinė namų erdvė.

IKEA baldai

„Mugės metu pademonstruosime funkcionaliai įrengtą studijos tipo butą. Jis atspindi dažnus besikreipiančių klientų klausimus apie tai, kaip maksimaliai išnaudoti nedidelę erdvę. Lankytojai čia galės pasisemti įkvėpimo, kaip sumaniai joje sutalpinti visas reikalingas funkcijas, pradedant virtuve ir baigiant miegamuoju. Šis sprendimas atspindės ir vyraujančias tendencijas – jis bus įrengtas lietuvių itin mėgstamomis pastelinėmis spalvomis, balansuojant tarp jaukumo ir minimalizmo bei sukuriant pakankamai vietos daiktams laikyti“, - sako IKEA atstovė.

Visi mugės dalyviai prie IKEA stendo taip pat galės dalyvauti interaktyviame žaidime – sukti laimės ratą ir laimėti IKEA prizų.

Daugiau apie IKEA interjero dizaino paslaugas galite rasti čia.