Tinka alergiškiems

Elektrinių šildytuvų kaitinimo elementai sukuria šilumą, kuri patalpose yra paskirstoma per natūralią oro cirkuliaciją. Taip nesukuriami dirbtini vėjo gūsiai, kurie nuo paviršių keltų dulkes, bakterijas ir virusus. Tokie tyliai veikiantys šildytuvai yra vadinami konvekciniais radiatoriais.

„Verta paminėti, kad naujos kartos šildytuvai, priešingai nei standartiniai radiatoriai, nesausina oro. Todėl konvekciniai šildytuvai puikiai tinka kaip papildoma priemonė, kai centrinis šildymas nepakankamai pakelia oro temperatūrą. Be to, naudojant pažangų šildytuvą užkertamas kelias lengvam mikroorganizmų judėjimui ir patekimui į žmogaus organizmą per kvėpavimo takus. Ypač tai aktualu mažus vaikus auginantiems tėveliams, senjorams, alergiškiems, silpną imuninę sistemą turintiems ir kvėpavimo takų ligomis sergantiems asmenims.“ – vieną iš didžiausių naujos kartos šildytuvų privalumų įvardina Oro1 vadovas Povilas.

Turi atsparumą drėgmei

„Įprasta, kad drėgnose patalpose būna šalta, o vanduo ir elektra yra tarsi du nesuderinami dalykai. Tačiau konvekciniai radiatoriai turi IP20 ir IP24 atsparumą drėgmei. Tai reiškia, kad elektriniai šildytuvai gali veikti tose vietose, kuriose kaupiasi vanduo arba kondensatas.“ – atkreipia dėmesį Oro1.lt kokybės vadovas Laurynas. Naudojant vandeniui atsparų įrenginį ne tik sušildysite, pavyzdžiui, vonios kambarį, bet ir galėsite išgarinti dalį perteklinės drėgmės. Tai ypač svarbu palaikant tinkamą patalpų mikroklimatą ir vykdant pelėsio prevenciją. Be to, patalpose, kuriuose yra tinkamas šilumos ir drėgmės lygis, išlaikoma turto kokybė ir ilgaamžiškumas.

Automatinis valdymas

Automatizuota valdymo sistema leidžia atlikti veiksmus, kurie išlaisvina nuo nuolatinės įrenginio priežiūros ir patenkina individualius poreikius. Konvekciniame radiatoriuje yra integruotas itin tikslus termostatas, palaikantis nustatytą oro temperatūrą. Per valdymo panelę arba programėlę mobiliajame telefone galima nurodyti norimos temperatūros intervalus, kuriuos peržengus radiatorius įsijungia arba išsijungia. Taip pat yra galimybė nustatyti skirtingą dienos ir nakties temperatūrą. Todėl komfortiškai jausitės susikoncentravus į darbus ir maksimaliai atsipalaiduosite kokybiškai išstimiegant.

Naujos kartos elektriniai šildytuvai: nesausina oro, veikia drėgnose patalpose ir yra valdomi mobiliuoju telefonu

Taip pat pasitarnaus ir laikmačio funkcija, kuri automatiškai įjungs ir išjungs įrenginį pagal tam tikrus laiko intervalus. Pavyzdžiui, elektrinis šildytuvas veiks tam tikrą valandų kiekį nuo jo įjungimo arba įsijungs prieš jums grįžtant iš darbo. Taip net ir nebūnant šalia radiatoriaus galėsite pasirūpinti namų jaukumu, kuris maloniai nuteiks grįžus iš darbo, kelionės ar kitų išvykų.

Tarnauja iki 20 metų

Kalbant apie elektrinio radiatoriaus veikimą, jis yra labai ekonomiškas. Naujos kartos šildytuvai naudoja pažangius aliuminio elementus. Jie greitai įkaista ir lėtai atvėsta, todėl padeda sumažinti elektros sąnaudas iki 25%. Taip pat įrenginiai yra itin patvarūs, mažai genda ir gali tarnauti net iki 20 metų. Šie du faktoriai rodo, kad konvekciniai šildytuvai yra finansiškai naudingi tiek trumpuoju, tiek ir ilguoju periodu.

Paprastas montavimas

Konvekcinį šildytuvą yra labai parasta sumontuoti. Jį galima pakabinti ant sienos arba pastatyti ant specialių, įrenginio komplektacijoje esančių kojelių. Antruoju atveju šildytuvas tampa mobilus ir juo galima naudotis apšildant skirtingus kambarius. Taip pat lengvai ir greitai prijunkite elektrinį šildytuvą prie Wi-FI ryšio, jei radiatorius yra valdomas mobiliuoju telefonu. Taip paprastai per nuotolį galėsite keisti įrenginio parametrus ir veikimo režimus.

Stilingas dizainas

Elektrinis šildytuvas gali tapti stilinga interjero detale. Kai kurie Heatum šildytuvai savo išvaizda primena plokščiaekranius televizorius, o plonas korpusas suteikia įrenginiui lengvumo. Asortimente yra tiek baltos, tiek ir juodos spalvos radiatorių, todėl jie be vargo pritaikomi tamsioje arba šviesioje erdvėje. Minimalistiniai įrenginiai puikiai tinka moderniame, klasikiniame ir net prabangiame interjere.

Atrankos kriterijai

Oro1 ekspertai atkreipia dėmesį, kad visus technininius elektrinio radiatoriaus parametrus pirmiausia nurungia gamintojo pasirinkimas. Pavyzdžiui, HEATUM yra šildymo rinkoje lyderiaujantis gamintojas, kuris kuria unikalius šildytuvus. Gaminiai pasižymi naujausiomis technologijomis, yra atsparūs lauko sąlygoms ir ilgaamžiški. O minimalistinė jų priežiūra ir efektyvus veikimas leidžia nemažai sutaupyti.

Naujos kartos elektriniai šildytuvai: nesausina oro, veikia drėgnose patalpose ir yra valdomi mobiliuoju telefonu

Kaip ir dauguma šildymo įrenginių, elektriniai radiatoriai yra pasirenkami pagal norimų apšildyti patalpų dydį. Nuo to priklauso ir įrenginio galia. Kuo didesnės patalpos, tuo galingesnio šildytuvo reikia. Visa šią informaciją galima rasti prekės kortelėje arba aprašyme – jei planuojamas pirkimas internetu.

Kiti papildomi atrankos kriterijai priklauso nuo radiatoriaus naudojimo ypatybių. Jei naudosite elektrinį šildytuvą vonios kambaryje, sandėliuke, garaže ir kitur, kur yra gana didelė drėgmė, jums bus svarbus atsparumas vandeniui. Kuo didesnis IP, tuo didesnei drėgmei yra atsparus šildytuvas. Jei įrenginio reikės darbo kambaryje, miegamajame arba vaikų kambaryje, ten kur būtina tyla ir ramybė – atkreipkite dėmesį į skirtingus veikimo režimus. TURBO rėžimas įprastai naudojamas greitai sušildyti itin atvėsusias patalpas, o įjungus miego režimą radiatorius veiks taip tyliai, kad netrukdys komfortiškai pailsėti.