Aktyvumo padidėjimas

Vienas iš ryškiausių vasaros sezono požymių NT rinkoje – padidėjęs aktyvumas. Įprastai žmonės turi daugiau laisvo laiko, atostogauja, todėl gali skirti laiko būsto paieškoms, apžiūroms bei sandorių sudarymui.

Ypatingai daug dėmesio sulaukia parduodamos sodybos ir vasarnamiai. Nors visi puikiai žino posakį „roges ruošk vasarą“, kuris metaforiškai byloja, kad svarbius darbus reikia daryti iš anksto, realybėje tą įgyvendina retas... Dauguma žmonių sugalvoja norintys turėti sodybėlę tada, kai orai jau atšyla. Tad nenuostabu, kad vasaros sezonu parduodamų vasarnamių skelbimai susilaukia kur kas daugiau dėmesio.

Kainų svyravimai

Nors vasaros metu NT rinka tampa aktyvesnė, tai ne visada reiškia kainų augimą. Įdomu tai, kad įkainiai svyruoja priklausomai nuo regiono, paklausos ir pasiūlos. Kai kuriose populiariose vietovėse, ypač turistiniuose regionuose, kainos gali kilti dėl didelės paklausos. Tuo tarpu kitose vietovėse, ypač periferijose, gali būti priešingai: ypač jei pasiūla viršija paklausą. Svarbu paminėti, kad šie svyravimai įprastai yra laikini, į įprastą lygį jie grįžta vasaros sezonui pasibaigus.

Sezoninių nuomos sandorių augimas

Vasaros metu stebimas sezoninių nuomos sandorių augimas, ypač kurortiniuose miestuose ir prie jūros esančiose vietovėse. Daugelis žmonių ieško trumpalaikės nuomos, todėl natūralu, kad kainos kyla. Šioje vietoje išlošia investuotojai, turistinėse zonose turintys NT.

Dar viena vasaros sezono tendencija, prigijusi tik pastaraisiais metais, – darbostogos. Šiuolaikiški verslininkai įprastai išsinuomoja gamtos apsuptyje esančias sodybas, kuriose jų darbuotojai gali leisti vasarą: derinti poilsio ir darbo režimą.

Įdomu tai, kad žmones domina trumpalaikė nuoma ne tik kurortuose, bet ir atokiai – vienkiemiuose. Tokių sodybų nuoma poilsiui vilioja miesto gyventojus, norinčius trumpam palikti šurmulį ir pasimėgauti lėtu gyvenimo tempu, gamtos apsuptimi.

Pirmoji vasaros pusė – palanki nuomai mieste

Pabaigai, reikėtų nepamiršti, kad NT rinkoje, ypatingai kalbant apie nuomą mieste, vasaros metu pastebimi dideli pokyčiai. Pirmoje vasaros pusėje butų nuomos kainos kiek nukrenta. Antroje, priešingai, ženkliai išauga. Tam įtakos turi daug veiksnių, vienas iš jų – naujų studentų sugužėjimas į miestus mokytis. Todėl jeigu nuo rudens planuojate studijuoti Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje, siūlome nuomos skelbimus pradėti sekti jau dabar.