Efektyvesnei burnos ertmės priežiūrai

Burnos irigatorius — prietaisas tarpdančiams valyti. Purškiant siaurą, stiprią aukšto slėgio vandens srovę tarpdančiuose, ties dantenų linija ir net ant liežuvio susikaupusios apnašos pašalinamos kur kas efektyviau ir patogiau, nei naudojant tik dantų šepetėlį ir tarpdančių siūlą. Tinkamai pašalinant maisto likučius ir nuvalant liežuvį mažėja dantų ėduonies ir kitų burnos ertmės ligų rizika.

Ir vaikui, ir senjorui

Burnos irigatorius naudingas prietaisas visų amžiaus grupių asmenims. Labai patogu, kad vienu burnos irigatoriumi gali naudotis visa šeima. Svarbiausia, laikantis higienos reikalavimų, kiekvienam šeimos nariui naudoti individualius irigatoriaus antgalius ir pasirinkti tinkamiausią vandens srovės stiprumą. Jei Jūsų dantys ar dantenos yra jautrūs, rinkitės švelnesnį purškimo režimą. Jei dantys yra susispaudę ar tarpeliai tarp jų labai siauri, rinkitės intensyvesnį irigatoriaus režimą. Stipri, į tarpdančius nukreipta vandens srovė padės pašalinti susikaupusias apnašas kur kas efektyviau nei tradicinės dantų valymo priemonės.

Burnos irigatorius kelionėms

Irigatoriaus nauda vaikams


Tinkamų burnos higienos įpročių ugdymas nuo mažens yra sveikos ir gražios šypsenos pagrindas. Vaikams naudoti tarpdančių siūlą dažniausiai yra sudėtinga ir nepatogu. Be to, efektyvus tarpdančių valymas siūlu reikalauja laiko, kruopštumo ir patirties. Džiugu, kad burnos irigatoriumi gali naudotis ir vaikai nuo maždaug 5 metų. Tiesa, specialistai nurodo, kad vaikai prietaisą turėtų naudoti prižiūrimi tėvelių.

Tinkamo stiprumo burnos irigatoriaus srovė ne tik padeda pašalinti maisto likučius, bet ir suteikia vaikui smagią, įtraukiančią, mažiau bauginančią dantų valymo patirtį. Pozityvios asociacijos leidžia vystytis tinkamiems burnos higienos įpročiams ir išvengti karieso, dantenų ligų ir diskomforto.

Wesmile.lt specialistų teigimu, renkantis burnos irigatorių šeimai, labai patogu pasirinkti prietaisą, turintį vaikams skirtą režimą. Paprastai, tokie burnos irigatorių režimai pasižymi specialiai vaikams pritaikytu vandens purškimo intensyvumu.

Tarpdančių valymas burnos irigatoriumi

Paauglių burnos priežiūrai


Iššūkiu pilnu paauglystės laikotarpiu asmeninė burnos higiena, anksčiau dažnai prižiūrėta tėvų, po truputį arba visiškai perleidžiama paaugliui, siekiant ugdyti jo savarankiškumą. Burnos irigatorius - efektyvus prietaisas, kurį naudojant galima efektyviau palaikyti burnos ertmės švarą.

Paauglystė vienas iš dažniausių ortodontinio gydymo pradžios laikotarpių. Nešiojant breketus dantų priežiūra tampa daug sudėtingesnė, kadangi konstrukcijų tarpeliuose kaupiasi maisto likučiai. Tinkamai jų nepašalinus formuojasi pigmentas, apnašas, kuris gali sukelti dantų kariesą ar baltas dantų emalio dėmes, gali pradėti kraujuoti dantenos, kilti uždegimas. Burnos irigatoriaus vandens srovė pasieks sunkiausiai pasiekiamas vietas, leis efektyviau valyti breketus ir išvengti nemalonių burnos ertmės pokyčių.

Intensyviam suaugusiųjų gyvenimo ritmui

uaugę asmenys, turintys įvairių įsipareigojimų, įprastai vertina prietaisus ir priemones, kurie palengvina jų kasdienybę. Burnos irigatoriai padeda tarpdančius ir dantų paviršių išvalyti kur kas greičiau ir efektyviau. Dažnai keliaujantiems asmenims Wesmile.lt specialistai rekomenduoja nedidelius, bevielius burnos irigatorius, kuriuos galima pasiimti net į darbą ar poilsines keliones. Tinkamai prižiūrint burnos ertmę galima išvengti ne tik didelių išlaidų, skirtų odontologiniam gydymui, bet ir sutaupyti laiko, praleidžiamo gydytojo-odontologo kabinete.

Geresnei senjorų gyvenimo kokybei


Senstant, dėl prastėjančios bendros sveikatos būklės, burnos ertmės sveikatai reikia skirti dar daugiau dėmesio.

Senstant dėl sumažėjusio kalcio ir kolageno kiekio organizme ar neretai išsivystančios osteoporozės dantys tampa trapesni, dažniau skyla, lūžta. Dėl šių priežasčių senyvo amžiaus asmenims dažnai tenka įsriegti implantus, pritaikyti dantų protezus. Siekiant, kad tokios konstrukcijos atliktų savo funkciją ir leistų šypsotis, valgyti ir tiesiog kokybiškai gyventi, jas reikia atidžiai prižiūrėti. Tarpų tarp implantų negalima valyti tarpdančių siūlu. Didelio intensyvumo burnos irigatoriaus vandens srovė leidžia pašalinti maisto likučius efektyviau, nepažeidžiant brangių dantų konstrukcijų.

Jaučiant sąnarių skausmus, atsiradus rankų silpnumui, smulkiosios motorikos sutrikimams naudotis dantų siūlu gali būti sudėtinga. Tokiu atveju burnos irigatorių laikyti rankoje kur kas patogiau nei ploną tarpdančių siūlą.

Belaidis irigatorius WESMILE

Burnos irigatorius palengvins senjorų burnos ertmės priežiūrą ir leis gyventi kokybiškai.

Kaip išsirinkti burnos irigatoriaus antgalius?

Kitas žingsnis, išsirinkus burnos irigatorių, pasirinkti tinkamus, Jūsų poreikius atitinkančius, irigatoriaus antgalius.

Standartiniai antgaliai

Tokio tipo antgaliai yra skirti naudoti kasdien. Standartiniai antgaliai tinka subalansuotam ir kruopščiam asmenų, neturinčių specifinių dantų ir dantenų problemų, burnos ertmės valymui.

Ortodontiniai antgaliai

Šio tipo antgaliai yra tinkamiausi asmenims, nešiojantiems breketus, dantų plokšteles, protezuotų dantų. Tokio tipo antgaliai leidžia efektyviai valyti dantis ties breketais ir plokštelėmis, nuvalyti metalines konstrukcijas.

Antgaliai implantų priežiūrai

Gydytojai odontologai ir burnos higienistai visuomet pabrėžia, kad implantų negalima valyti tarpdančių siūlu. Atsižvelgiant į tai, kad ant dirbtinių dantų apnašos kaupiasi kur kas greičiau nei ant natūralių, burnos irigatorius ir implantų priežiūrai skirtas antgalis yra būtini kasdienės burnos priežiūros atributai. Tinkama dantų implantų priežiūra yra labai svarbi, siekiant, kad implantai būtų funkcionalūs ir ilgaamžiški.

Irigatorius vaikams

Gilaus valymo antgaliai

Idealiai tinka asmenims, kurių dantenų kišenės yra gilios, dantenos jautrios, taip pat sergantiems parodontoze. Reguliuojant vandens srovės purškimo intensyvumą ir naudojant tinkamą antgalį galima išvengti diskomforto ir užtikrinti maksimalią burnos ertmės švarą, net dantų ir dantenų ligų atvejais.

Sveikų įpročių kūrimas

Burnos irigatoriaus įtraukimas į visos šeimos burnos priežiūros rutiną ne tik leidžia užtikrinti visų šeimos narių dantų ir dantenų sveikatą, bet ir parodyti tinkamą pavyzdį artimiesiems. Labai patogu tai, kad nepaisant skirtingų poreikių ir specifinių burnos ertmės problemų, vienu irigatoriumi gali naudotis visa šeima. Svarbiausia nepamiršti asmens higienos reikalavimų ir naudoti tik individualius antgalius.

Breketų valymas naudojant burnos irigatorių

Burnos irigatorius WE SMILE su OLED ekranu

Wesmile.lt specialistai pristato vieną galingiausių prietaisų bevielių burnos irigatorių rinkoje. Minimalistinis dizainas, atsparumas vandeniui, ypač ilgai veikianti baterija, net 350 ml. vandens talpa, 5 skirtingi vandens srovės purškimo režimai ir gausus skirtingų antgalių pasirinkimas. Pasiimkite burnos irigatorių WE SMILE į darbą ir keliones. Burnos ertmės priežiūra gali būti paprasta ir moderni!

Wesmile.lt elektroninės parduotuvės asortimente rasite ekspertų atsakingai atrinktų stacionarių ir belaidžių burnos irigatorių, kitų sveikai ir gražiai šypsenai skirtų produktų.

WE SMILE – šypsokitės pasitikėdami savimi!