Iniciatyvos ėmėsi prieš 18 metų

Kodėl neatlygintina kraujo donorystė rūpi ne tik paprastam žmogui, bet ir verslo sektoriui – atsakymas paprastas. Pasak „Allianz Lietuva“ generalinės direktorės Astos Grabinskės, kartais geriems darbams reikia bendraminčių ir postūmio iš šalies, be to, verslui lengviau sutelkti žmones kilniems tikslams, inicijuoti teigiamus pokyčius visuomenėje. Tai – kiekvieno socialiai atsakingo verslo pareiga.

„Prieš 18 metų nedrąsiai pakvietėme kolegas ir finansų konsultantus padaryti gera darbą, suteikti pagalbos tiems, kuriems jos reikia labiausiai ir užauginome kilnią, gražią tradiciją. Į šią mūsų iniciatyvą, kartu su Nacionaliniu kraujo centru kiekvieną rudenį kviečiame prisijungti visus „Allianz Lietuva“ darbuotojus, finansų konsultantus, mūsų artimuosius, bičiulius, susirenka ir gausus būrys iniciatyvą palaikančių klientų.

Mūsų įmonės kultūroje tiesiog užkoduotas rūpestis žmonėmis, nuo gyvybės draudimo – iki kraujo donacijų. Kuo daugiau verslų, įmonių, viešųjų įstaigų perims šią gerąją praktiką, tuo daugiau pasieksime mes, kaip visuomenė. Būsime saugūs ir žinosime, jog ištikus nelaimei mumis pasirūpins“, – sako A. Grabinskė.

Allianz Lietuva gyvybės draudimas UAB generalinė direktorė A. Grabinskė

Dabar – tai kasmetinė socialiai atsakingos įmonės tradicija, kiekvienais metais suburianti vis didesnes gretas tų, kurie nori padovanoti kraujo sergantiems ar patyrusiems nelaimes.

Pasiekė neatlygintinos kraujo donorystės rekordo

Vienas kraujo donoras gali išgelbėti net trijų žmonių gyvybes, tai – vienas iš pagrindinių variklių, mat prie šios iniciatyvos kasmet prisijungdami įmonės darbuotojai, finansų konsultantai visuomet džiaugiasi – kažkam pasveikti bus lengviau, o kažkas gaus antrą progą gyvenimui.

Pasak „Allianz Lietuva“ generalinės direktorės A. Grabinskės, kasmet prie šios įmonės iniciatyvos prisijungia vis daugiau entuziastų, kraujo donorų skaičiai auga. Užpernai „Allianz Lietuva“ iniciatyva išplito per 15 Lietuvos miestų, o pernai net į 17 šalies miestų ir miestelių.

„Pernai prie mūsų iniciatyvos prisijungė net 623 kraujo donorai, o kartu paaukojome 281 litro kraujo ir drauge prisidėjome prie 1869 gyvybių išsaugojimo“, – kilnios iniciatyvos rezultatu dalijasi A. Grabinskė.

Panašu, jog gerumas tampa užkrečiamas. Pernai vykusios neatlygintinos kraujo donorystės metu įmonei pavyko pagerinti savo pačių ir visos šalies rekordą. Per dvi pirmąsias gyvybės draudimo ir pensijų kaupimo bendrovės kilnios iniciatyvos dienas „Allianz Lietuva“ Elektrėnų biure kraujo donorais tapo 205 geros valios žmonės, o norinčiųjų dovanoti kraujo buvo dar daugiau, net 287 asmenys. NKC vadovo Daumanto Gutausko teigimu, „Allianz Lietuva“ dėka 2023-aisiais buvo pagerintas visos šalies neatlygintinos kraujo donorystės rekordas.

„Gera, kai mūsų klientai ne tik pasitiki mūsų įmone patikėdami savo finansinę ateitį, taupydami vaikų studijoms ar oriai senatvei, bet ir palaiko mūsų socialines iniciatyvas. Kraujo donorystės iniciatyvos metu tikrai juntame, jog esame viena didelė bendruomenė. Esu dėkinga, kad mūsų kraujo donorų gretos auga kasmet ir didžiuojuosi, jog tiems, kuriems to reikia, galime ne tik padėti užsitikrinti finansiškai saugią ateitį, bet ir ištiesti pagalbos ranką“, – pasakoja A. Grabinskė.

Allianz Lietuva kviečia prisijungti prie neatlygintinos kraujo donorystės iniciatyvos

Kaip ir kiekvieną rudenį, „Allianz Lietuva“ kartu su NKC skelbia kraujo donorystės iniciatyvą visoje šalyje, miestuose ir miesteliuose, kuriuose įsikūrę įmonės skyriai ar biurai. Visus, kurie nori padaryti gerą darbą, prisidėti prie gražios iniciatyvos, kviečiame sekti naujienas apie kraujo donorystę „Allianz Lietuva“ socialiniuose tinkluose.