Svarbu atsižvelgti ir į šeimos genetinę liniją

R. Mizarienė atvira – kalbėdamasi su gyvybės draudimo sutartį norinčiu sudaryti klientu ji pasiūlo mintimis nusikelti keliomis dešimtimis metų į ateitį ir pagalvoti, kokie sprendimai šiandien paklotų tvirtą finansinį pamatą ateityje.

„Sudarydami gyvybės draudimo sutartis su klientais pildome poreikių anketas, filtruojame ir aiškinamės jų finansinius lūkesčius ateityje: kas bus nutikus traumai; iš ko gyvens ištikus ligai; kas yra šeimos maitintojas ir kokie finansiniai iššūkiai lauktų jo netekus arba susirgus kritine liga. Kuo realiau įvertinsime situaciją, tuo tvirtesnį finansinį ramstį ligos, nelaimės ar netekties atveju turės klientas. Beje, psichologinis ramybės momentas čia irgi itin svarbus, kai žinai, jog turi visus saugiklius, jei ne viskas vyktų taip, kaip norisi ar planuojama“, – akcentuoja ekspertė.

Dar vienas R. Mizarienės patarimas – nenumoti ranka į papildomas draudimo apsaugas ir drausti ne tik gyvybę, bet ir pasirūpinti, pavyzdžiui, kritinių ligų draudimu.

„Štai turėjau klientą, kuris perkopęs penktą dešimtį suabejojo ar jam reikalinga iki tol turėta kritinių ligų apsauga. Suprask – sveikas gi. Vis tik susėdome pasikalbėti ir paaiškėjo, jog jo tėvas ir brolis mirė nuo onkologinių ligų. Sutarėme, kad jis tris mėnesius pagalvos, ar tikrai nori šios apsaugos atsisakyti. Ir kai jau laukiau jo skambučio su sprendimu, klientas pranešė susirgęs skrandžio vėžiu. „Allianz Lietuva“ tuomet klientui išmokėjo beveik 13 tūkst. eurų išmoką už kritinę ligą bei atliktą operaciją. Laimė, liga buvo diagnozuota laiku, pačioje pradžioje, o gauta išmoka palengvino kliento ir visos jo šeimos finansinę būklę“, – prisimena R. Mizarienė.

Allianz Lietuva vyresnioji patarėja Rasa Mizarienė

Ilgalaikė gyvybės draudimo sutartis – privalumas klientui

Vyresnioji „Allianz Lietuva“ patarėja sako, jog klientai itin vertina gyvybės draudimo paslaugą ilgalaikėje perspektyvoje būtent dėl to, kad tokią draudimo sutartį sudaro du elementai: gyvybės draudimas, skirtas apsidrausti nuo įvairių draudimo rizikų (mirties, nelaimingų atsitikimų, kritinių ligų ir t. t.) bei investavimas, kurio tikslas yra sukaupti lėšų senatvei, ateities tikslams, vaikų studijoms ir kitoms reikmėms.

„Ne veltui sakoma, jog ilgalaikes gyvybės draudimo sutartis su papildomomis apsaugomis sudaryti geriausia kol esi jaunas ir sveikas. Tada draudimo įmonė gali pasiūlyti geriausias sąlygas už klientą tenkinantį įmokos dydį, o žmogus turi gražaus laiko papildomai sukaupti kapitalo ateities svajonėms. Be to, tai didžiulė finansinė apsauga visai šeimai, ypač, jeigu sutartį sudarantis asmuo yra šeimos maitintojas. Minėto kliento atvejis rodo, jog beveik 13 tūkst. eurų siekianti išmoka išties padeda išspręsti daugybę užgriuvusių finansinių problemų: padengti gydymosi, nedarbo, reabilitacijos išlaidas ir turėti iš ko pragyventi“, – akcentuoja R. Mizarienė.

Finansinė pagalvė gali išgelbėti visą šeimą

„Allianz Lietuva“ vyresnioji patarėja neslepia, jog klientai kartais prasitaria pirmiausia apdraudę turtą, namus, automobilius, o tik po to susimastę apie save, savo gyvybę ir sveikatą.

„Tokiais atvejais paklausiu, kas mokėtų tuos daiktų ir turto draudimus, jeigu jūsų neliktų arba užkluptų sunki liga, negalėtumėte dirbti ir užsitikrinti pastovaus nenutrūkstamo pajamų šaltinio. Žmogus susimąsto, jog nors tiek būsto, tiek automobilio ar kito turto draudimas svarbus ir reikalingas, verta pradėti nuo savęs ir šeimos saugumo.

Mūsų klientai skambina sulaukę išmokų, patyrę sunkias traumas, susirgę išties sunkiomis ligomis, netekę šeimos maitintojų ir padėkoja, jog „Allianz Lietuva“ išmokos leido nenugrimzti į skolų liūną sunkiu metu. Aš sakau, kad už teisingą ir laiku priimtą sprendimą jie turi būti dėkingi pirmiausia sau. Iš anksto pasidėta finansinė pagalvė gyvybės draudimo forma neretai palengvina visos šeimos gyvenimą“, – tvirtina R. Mizarienė.