Pinigų reikia, o sveikata dirbti neleidžia – sprendimas yra

Socialiniuose tinkluose vis stebime, jog žmonės renka lėšas savo ar artimųjų gydymo išlaidoms padengti, vieniems Lietuvoje, kitiems – patyrusiems traumas ar sunegalavusiems užsienyje.

„Tai jautrūs prašymai padėti finansiškai žmonių, kurie nepasirūpino finansiniais saugikliais laiku tikėdamiesi, jog juos ligos ir sunkumai aplenks. Deja, ne visiems pavyksta surinkti pinigų, nors žinome ir itin gražių istorijų, kuomet žmonės susivienija pagalbai. Bet ar visi esame pasiryžę sudėtingu metu prašyti viešai pagalbos iš nepažįstamųjų“, – retoriškai klausia gyvybės draudimo ir pensijų kaupimo bendrovės „Allianz Lietuva“ vyresnioji finansų konsultantė Svetlana Zuikienė ir primena, jog yra būdas pasirūpinti savo finansiniais saugikliais patiems.

Pasak jos, ne vienas iš mūsų esame susidūrę su situacija, kuomet sunkiai susirgę pradedame skaičiuoti, kiek laiko sirgti ir gydytis sau galime leisti. Juk gyventi reikia, viskas kainuoja, o dirbti sergant ne visada įmanoma.

„Norint išvengti tokių piniginių šokų savo gyvenime, galime laiku pasirūpinti gyvybės draudimu su papildomomis apsaugomis. Ypač, kol esame jauni ir sveiki. Tie, kurie turi sudarę gyvybės draudimo sutartis, papildomai pasirinkę apsaugas nuo kritinių ligų, tokių kaip vėžys ar insultas, apsaugą nuo traumų, stacionarinio gydymo draudimą gyvena lengvesne širdimi. Jie žino, jog ištikus nelaimei gaus draudimo išmoką, kuri leis ne tik pasirūpinti sveikata, bet ir oriai gyventi“, – akcentuoja S. Zuikienė.

Pinigai

Susirgus vėžiu „Allianz Lietuva“ išmokėjo per 20 tūkst. eurų

„Kai manęs paklausa, kodėl kiekvienas atsakingas suaugęs žmogus turėtų apsidrausti gyvybę, pasirūpinti draudimo apsaugomis nuo sunkių ligų ar traumų – pasidalinu klientų gyvenimo pavyzdžiais. Turiu klientę, jauną moterį, mamą, kuriai buvo diagnozuotas dešinės kiaušidės vėžys. O moteris viso labo nuėjo pasitikrinti profilaktiškai, diagnozė jai žemę iš po kojų išmušė. Tiesa, trumpam. Klientė gavo daugiau nei 20 tūkst. eurų siekiančią „Allianz Lietuva“ išmoką už kritines ligas bei gydymąsi ligoninėje, mat buvo pasirinkusi ir papilomą stacionarinio gydymo apsaugą“, – pasakoja S. Zuikienė.

Klientų patirtys rodo, jog ištikus sunkiai ligai pinigų reikia gydymuisi, reabilitacijai, psichologo konsultacijoms. Taip pat reikia sukompensuoti ilgalaikį nedarbingumą, padengti pragyvenimo išlaidas ir kita.

„Tad paprastas sprendimas, pasirūpinti gyvybės draudimu, kol esame sveiki, gali mus išgelbėti nuo pagalbos ir išmaldos prašymų socialinėje erdvėje“, – pastebi konsultantė.

Vis daugiau sergančių onkologinėmis ligomis

O tiems, kurie vis dar dvejoja, statistika nemeluoja – kiaušidžių vėžio diagnozę Lietuvoje kasmet išgirsta apie 400 moterų ir, deja, ne viena jų susiduria su finansiniais sunkumais, kurie užgriūva iš paskos. „Allianz Lietuva“ finansų konsultantai pataria rūpintis ir finansiniais saugikliais, kurie gali išgelbėti nuo skolų liūno sunkiu metu.

Medikai nuolat primena, jog onkologinės ligos jaunėja, tai nebėra vyresnio amžiaus žmonių problema. O ir sergančiųjų vėžiu vis daugiau. Tą patvirtina ir „Allianz Lietuva“ statistika. Per pastaruosius dvejus metus net apie 65 procentų išmokų už kritines ligas sudaro būtent išmokos dėl vėžinių susirgimų.

Per 2023 metus įmonė klientams, susirgusiems onkologinėmis ligomis ir pasirinkusiems papildomą draudimo apsaugą nuo kritinių ligų, bendrai išmokėjo beveik 890 tūkst. eurų, o vidutinė išmokos suma susirgus vėžiu siekė daugiau nei 12 tūkst. eurų.

„Sudarant gyvybės draudimo sutartį išties svarbu nusimatyti, kokia draudimo suma jums taps tikru finansiniu ramsčiu susirgus. Žinoma, nuo to priklausys ir mėnesinės įmokos dydis, tad verta pasitarti su savo finansų konsultantu ir priimti jūsų poreikius bei galimybes atitinkančius sprendimus“, – primena S. Zuikienė.