Ligos jaunėja, brangsta ir gydymas

Pasak daugiau nei šešiolikos metų patirtį gyvybės draudimo ir pensijų kaupimo bendrovėje „Allianz Lietuva“ sukaupusio vyresniojo patarėjo – eksperto Tado Kvasiliaus, praktika rodo, jog gyvenimo tempas, stresas, mitybos įpročiai, nejudrus gyvenimo būdas lemia, kad ligos jaunėja, kritinės ligos nustatomos anksčiau. Tiesa, gydymas tampa vis pažangesnis, efektyvesnis, bet kartu ir brangesnis.

„Vėžinių susirgimų daugiausia iš visų kritinių ligų, tą pastebiu padėdamas klientams susitvarkyti išmokų dėl kritinių ligų dokumentus. Tų kritinių ligų daugėja. Besikreipiantys dėl onkologinių susirgimų, kiek vyresnio amžiaus klientai, tačiau širdies ir kraujagyslių ligos, insultai, infarktai pasitaiko ir keturiasdešimtmečiams“, – pasakoja T. Kvasilius.

Kol rimta liga neužklumpa, dažnas nė nesusimąstome, koks kartais brangus gali būti gydymas, kiek turimi finansai lems mūsų pranašumą kovoje su liga. Pasak eksperto, nors sunkių ligų diagnostika ir gydymas žengia priekin, norint gauti efektyvų, modernų gydymą, tenka gerokai patuštinti piniginę, kreiptis į privačias klinikas ar net ieškoti gydymosi galimybių užsienyje.

Allianz Lietuva vyr. patarėjas-ekspertas Tadas Kvasilius

„Būna, jog žmogus, susirgęs vėžiu, iš medikų išgirsta kelias gydymosi opcijas, dalis jų – mokamos ir kainos nemažos, kartais siekiančios dešimtis tūkstančių eurų. Tada skambina man ir klausia, ar jis turi galimybę rinktis. „Allianz Lietuva“ klientai tokią galimybę turi“, – sako T. Kvasilius.

Kodėl populiarėja kritinių ligų draudimas?

Kalbėdamasis su klientais T. Kvasilius pastebi, jog vis dažniau sudarydami gyvybės draudimo sutartį klientai nedvejodami pasirenka ir papildomą apsaugą nuo kritinių ligų.

„Tai sutampa su mano vizija dėl asmeninių finansinių saugiklių reikalingumo. Galima diskutuoti apie daug ką, bet kritinių ligų apsauga šiuolaikiniam žmogui yra ir gyvybiškai, ir finansiškai svarbi. Žmonės vertina tai, kad susirgus sunkia liga, tarkime, vėžiu, draudimo išmoka leidžia rinktis norimas gydymosi galimybes.

Turiu klientą, kuriam buvo diagnozuotas prostatos vėžys. Žmogus, žinodamas, jog jam bus skirta „Allianz Lietuva“ išmoka, pradėjo domėtis pažangiomis gydymo galimybėmis ir pasirinko operaciją gama peiliu užsienyje. Operacija kainavo apie 12 tūkst. eurų, o mūsų įmonė klientui išmokėjo beveik 23 tūkst. eurų išmoką. Tad šios sumos pakako tiek gydymosi išlaidoms padengti, tiek kompensuoti nedarbingumą nemažinant įprastų gyvenimo poreikių jam ir jo šeimai. Ši draudimo apsauga itin vertinga, tą patvirtina mūsų klientų istorijos”, – akcentuoja T. Kvasilius.

Pasak eksperto, protinga finansinius saugiklius susidėti kuo jaunesniems žmonėms, kol dar nekamuoja ligos, tada ir draudimo sąlygas galima gauti palankesnes.

„Žinoma, kai kurios ligos ateina su amžiumi. Bet su amžiumi paprastai mažėja ir darbingumas, sulaukus pensijos – pajamos. O laiku sudėti finansiniai saugikliai padeda išvengti galvojimo „kas bus, jeigu...“, nes jūs žinosite, kad turite draudimo apsaugą“, – pataria T. Kvasilius.