Draudžiant gyvybę, nepamiršti ir finansinės pagalvės

Kaip aiškina M. Vaitkė, gyvybės draudimas, reiškia žmogaus gyvybės apdraudimą, o pasirinktos papildomos apsaugos padeda užsitikrinti finansinę pagalvę įvykus nelaimingam atsitikimui, patyrus traumą, susirgus kritine liga ar gydantis ligoninėje.

„Juk kiekvienam žmogui per gyvenimą nutinka visko, todėl svarbu turėti ne tik apsaugą sau ar savo šeimai, jei neliktų pagrindinio jos maitintojo, bet ir naudinga turėti papildomas apsaugas netikėtose gyvenimiškose situacijose“, – aiškina finansų konsultantė.

Prieš pasirašant gyvybės draudimo sutartį, pašnekovė pataria kuo geriau įvertinti savo finansinę situaciją bei poreikius. O tai geriausia padaryti tariantis su patyrusiu finansų konsultantu.

„Finansų konsultantas su klientu aptaria jo turimus ar planuojamus finansinius įsipareigojimus, paskolas, šeiminę padėtį, darbo pobūdį, keliavimo įpročius, hobius. Visi šie dalykai labai svarbūs. Juk pagrindinis finansų konsultanto darbas ir yra išsiaiškinti, kuo klientas gyvena, kad pavyktų sudėlioti visus galimus finansinius saugiklius, o klientas žinotų, kokioje situacijoje kokios finansinės paramos gali tikėtis iš gyvybės draudimo įmonės“, – sako M. Vaitkė.

Pašnekovė atkreipia dėmesį, jog kartais žmonės mano, kad imdami paskolas apsidraudžia ir jau yra saugūs visais gyvenimo atvejais:

„Labai svarbu žinoti, kieno naudai yra turimas draudimas. Imant paskolas, paprastai draudimas yra privalomas, tačiau kartais tai nėra kliento naudai. Draudžiantis mūsų bendrovėje nelaimės atveju išmoką gaus klientas arba jo šeima.“

Klaidos, kurių verta vengti sudarant gyvybės draudimo sutartį

„Allianz Lietuva“ finansų konsultantė pabrėžia, jog labai svarbu patyrus traumą ar nutikus nelaimingam atsitikimui, kreiptis į gydymo įstaigą, kad būtų sutvarkyti visi draudimo įmonei reikalingi dokumentai, išrašai.

„Klientas turi būti atidus ir nuosekliai papasakoti apie savo nelaimingą atsitikimą medikams. Pirmą kartą sudariusiems gyvybės draudimo sutartį ir patyrus traumą ar ištikus sunkiai ligai, rekomenduojame drąsiai skambinti ir konsultuotis su savo finansų konsultantais, kurie mielai atsakys į visus klausimus, supažindins su procesu, norint gauti draudimo išmoką. Ir kolegos, ir aš pati, visada padedame teisingai užpildyti dokumentus, kad žmonėms būtų išmokėtos išmokos“, – apie asmeninio finansų konsultanto svarbą pasakoja M. Vaitkė.

Alianz Lietuva vyresnioji finansų konsultantė Monika Vaitkė

Dar vienas svarbus dalykas – tai paties draudimo pobūdis. „Išmokos mokamos atsižvelgiant į tai, kokią draudimo paslaugą ar papildomas apsaugas pasirinko žmogus. Klientams visada suteikiame visą reikiamą informaciją apie pasirinktą draudimo paslaugą, jis gauna bendrąsias taisykles, draudiminių traumų ir ligų sąrašus, kurie padeda lengviau susiorientuoti, žinoti, kokiai, pavyzdžiui, ligai ištikus, gali būti mokama draudimo išmoka“, – sako M. Vaitkė.

Vyr. finansų konsultantė pabrėžia, kad labai svarbu bendraujant su konsultantu būti atviru, pateikti pilną sveikatos istoriją:

„Mes turime sveikatos anketas, kurias privalu užpildyti. Todėl labai svarbu pasitikėti savo finansų konsultantu, nors kalbėti apie sveikatą ir nėra visada malonu ar jauku. Būna, jog žmonės sutrinka, klausia, kodėl tokios informacijos reikia. Mes visuomet aiškiname, kad tai svarbu, nes nuslėpta arba klaidinga informacija gali apsunkinti situaciją, kai bus prašoma draudimo išmokos.“

Nepavėluokite sudaryti sutarties

„Allianz Lietuva“ vyr. finansų konsultantė įsitikinusi, kad pats geriausias laikas sudaryti gyvybės draudimo sutartį yra tada, kai žmogus yra visiškai sveikas ir jaučiasi puikiai.

„Niekada nežinome, kas mūsų laukia rytoj. Būna, pakalbi su žmogumi, kuris yra sveikas ir gali turėti gyvybės draudimo sutartį su visomis norimomis, jo lūkesčius atitinkančiomis apsaugomis, tačiau jis nutaria pagalvoti, palaukti, atidėti tai ateičiai, o tada skambina po kokio mėnesio, kad jau susirgo, kad kas nors nutiko ir klausia, ar galima dabar apsidrausti“, – apie dažną situaciją pasakoja M. Vaitkė.

Deja, tada jau vertinama situacija, kokia tai liga, kokiomis sąlygomis žmogus dar gali būti draudžiamas.

„Viskas priklauso nuo asmens sveikatos būklės. Bet pasitaiko ir tokių atvejų, kai draudimo įmonė nebegali drausti žmogaus, tarkime, kritinių ligų draudimu“, – pasakoja finansų konsultantė.

Tiesa, net ir tokiais atvejais „Allianz Lietuva“ turi ką pasiūlyti. „Tai jau kitos draudimo paslaugos, kurias pasirinkus galima kaupti lėšas ateičiai, oresnei pensijai, didesnėms svajonėms ir kartu turėti nelaimingų atsitikimų draudimą“, – sako M. Vaitkė ir pabrėžia, kad geriausia draudimo sutartis yra sudaryta vakar, mat laikas čia itin svarbus.

Vaikų draudimo svarba

Vaikų naudai M. Vaitkė pataria gyvybės draudimo sutartis sudaryti vos jiems gimus. Jos įsitikinimu, tai turėtų būti kiekvieno tėvo, mamos ar globėjo atsakomybė.

„Juk mažieji yra judrūs, todėl niekada nežinome, kas jiems gali nutikti, jie taip pat suserga įvairiomis ligomis. Labai svarbus ir taupymas jų ateičiai, savarankiško gyvenimo pradžiai, svajonių studijoms ar panašiai. Kiekvienas atidėtas euras suteiks ramybės jausmą, kad vėliau nereikės skolintis iš artimųjų, imti paskolų vaikui pradėjus studijuoti. Juk brangsta ir mokslai, ir pragyvenimas, todėl rūpintis vaiko finansine ateitimi turėtų būti vienas iš prioritetų“, – įsitikinusi pašnekovė.

Pasak jos, šiuo metu itin populiarus įmonės siūlomas gyvybės draudimas vaikams „Studentas“. Jau pats pavadinimas sako, jog tai paslauga, kuri padės pasirūpinti ne tik šiandienos poreikiais, bet ir ateities finansiniu kapitalu.

„Allianz Lietuva“ pasirinkus minėtą paslaugą ir taupant vaiko ateičiai, vaikas gali būti papildomai draudžiamas nuo traumų arba nelaimingų atsitikimų renkantis papildomai „Būk Atsargus“, kritinių ligų ir stacionarinio gydymo draudimo „Būk sveikas“ apsaugas bei kartu draudžiant ir vieno ar abiejų tėvų gyvybę.

Dar viena puiki žinia, kad vaiko draudimas „Studentas“ gali būti labai geras įrankis seneliams ar krikštatėviams prisidėti prie kapitalo kaupimo ateičiai mokant papildomas įmokas.

Pasak M. Vaitkės, draudimas labai pasitarnauja ir vaikams susirgus – tėvai, turėdami nedarbingumą, juos slaugo ir dar gauna draudimo išmokas. „Tai papildomos pajamos, už kurias galima rinktis gydymą privačiose klinikose, nelaukti eilėse, pasirūpinti reikiama reabilitacija ir šeimai nereikia taupyti“, – apie dažną situaciją pasakoja finansų konsultantė.

M. Vaitkė tikina, kad „Allianz Lietuva“ finansų konsultantai išsamiai atsako į klausimus apie draudimo produktus, sutarčių sudarymo sąlygas bei jų galiojimą.

„Sudėliojame poreikių anketą, pasiūlome aktualias gyvybės draudimo paslaugas ir kartu sprendžiame finansinius klausimus bei su jais susijusias problemas. Esame tam, kad rytojus būtų finansiškai saugesnis mūsų klientams“, – sako ji.