Su draudimu susipažino dar vaikystėje

E. Sladkevičius prisimena, kad dar būdamas vaikas jis iš arti pamatė, kokią naudą gali atnešti laiku ir tinkamai parinktas draudimas.

„Vaikystėje buvau patyręs dvi rimtas traumas, bet visa laimė, kad tėvai buvo mane apdraudę nuo nelaimingų atsitikimų, todėl gydymui ir reabilitacijai iš draudimo gavome taip reikalingas išmokas. Taip pat tėvai per investicinį draudimą kaupė mano ateičiai. Tapęs pilnamečiu, sukauptus pinigus panaudojau mokslams“, – pasakoja draudimo ekspertas.

E. Sladkevičius savo profesinę kelionę pradėjo dar studijuodamas ekonomiką universitete. Jis gilinosi į finansus, ypatingą dėmesį skyrė pensijų sistemai ir investavimui. Ši aistra neapsiribojo vien teorinėmis žiniomis – bakalauro studijų baigiamąjį darbą jis taip pat skyrė būtent šiai temai.

„Jau tada tvirtai tikėjau finansinio raštingumo ir draudimo svarba, todėl nusprendžiau šia tema dalintis su kitais ir siekti, kad kuo daugiau žmonių suprastų investavimo, taupymo ir draudimo naudas“, – sako pašnekovas.

Kelias į „Allianz Lietuva“

Baigęs studijas, E. Sladkevičius įtraukė savo domėjimosi sritis į gyvenimo aprašymą ir netrukus iš „Allianz Lietuva“ gavo pasiūlymą tapti finansų konsultantu. Ši patirtis leido jam iš arčiau susipažinti su draudimo ir investavimo sistemų veikimu bei tiesiogiai bendrauti su klientais, kurie neretai susiduria su įvairiais finansiniais iššūkiais.

„Man pasiūlė ateiti ir daryti tai, kuo tikiu ir ką mokiausi ketverius metus. Tokia galimybė ką tik studijas baigusiam jaunam žmogui atrodė labai patraukli ir intriguojanti. Ilgai negalvojau ir drąsiai nėriau į šį gyvenimo etapą, kuris tęsiasi jau 7 metus”, – pasakoja vyras.

Per šiuos metus E. Sladkevičiaus karjera „Allianz Lietuva“ įmonėje sparčiai kilo į viršų. Neilgai trukus jis tapo grupės vadovu, o dabar vadovauja visai pardavimo grupių komandai. Pašnekovas pabrėžia, kad jam šis darbas patiko nuo pat pradžių – ne tik dėl galimybės būti geriausiu, bet ir dėl įmonėje egzistuojančios motyvavimo bei vertinimo sistemos, kurioje svarbiausia yra pastangos ir rezultatai.

„Tik pradėjęs dirbti, iškart apie aukštas pozicijas net negalvojau. Tačiau iš prigimties esu maksimalistas, stengiuosi būti geriausia savo versija čia ir dabar, todėl išsikėliau tikslą savo darbais parodyti, kad galiu būti savo srities profesionalu.

Eimantas Sladkevičius

Mano motyvacija ir noras būti geriausiu labai greitai buvo įvertinti puikių vadovų – po pusantrų metų mane paskyrė grupės vadovu, dar po pusantrų metų tapau skyriaus vadovu. Šiandien galiu drąsiai pasakyti, kad „Allianz Lietuva“ pastangos nelieka nepastebėtos“, – teigia E. Sladkevičius.

Ir iš tiesų, kol vieni pašnekovo amžiaus žmonės vis dar ieško savęs, yra linkę keisti darbovietes, E. Sladkevičius bent jau šiandien neįsivaizduoja savęs dirbančio kitoje įmonėje. Pasak jo, „Allianz Lietuva“ yra puiki vieta augti ir siekti aukštumų.

„Allianz Lietuva“ yra suteikiamos visos sąlygos mokytis, tobulėti ir kilti karjeros laiptais įmonės viduje. Pats finansų konsultantų darbas yra labai dinamiškas ir visiškai nemonotoniškas. Per visą šį laiką kol čia dirbu, neatsimenu dviejų panašių darbo dienų. Kasdien nauji iššūkiai, nauji klientai, naujos galimybės“, – džiaugiasi finansų ekspertas.

Konsultavimo svarba ir patarimai

Kalbėdamas apie savo profesiją, E. Sladkevičius įsitikinęs – finansų konsultanto darbas svarbus tiek klientams, tiek visai visuomenei. Jis pastebi, kad jaunimas vis labiau domisi finansiniu saugumu, tačiau bendrai žmonėms vis dar trūksta žinių apie investavimo naudas bei rizikas.

„Tiesa ta, kad draudimo reikia ne tada, kai nutinka kažkokia nelaimė, o tada, kai žmogus yra visiškai sveikas. Bėgant metams, daugelio žmonių sveikata prastėja: jeigu šiandien jaučiuosi gerai, tai dar nereiškia, kad ir rytoja tai bus. Ligos, traumos ar net blogiausias scenarijus – niekas nuo jų nesame apsaugoti, tačiau jei dar būdami sveiki užsitikriname apsaugą, nutikus nenumatytam įvykiui, galime ramiau reaguoti, turėti finansų problemai spręsti“, – sako specialistas.

Deja, visuomenėje vis dar yra nepasitikinčių draudimu. Pasak pašnekovo, geras finansų konsultantas turi gebėti paaiškinti sudėtingas sąvokas paprastai ir suprantamai, taip pat sukurti pasitikėjimą tarp savęs ir kliento.

„Kai susitinku su kandidatais į finansų konsultanto poziciją, visada paklausiu, kokio finansų konsultanto jie patys norėtų. 9 iš 10-ies man atsako, kad norėtų tokio, kuris paprastai ir suprantamai paaiškintų apie draudimą. Toks mąstymas yra teisingas, todėl visada kartoju, kad reikia pradėti ne nuo to, kaip aš, finansų konsultantas, matau draudimo naudą, o nuo to, kas rūpi konkrečiam žmogui. Turime išsiaiškinti, kokie jo lūkesčiai ir norai, kokia finansinė padėtis, kokie įsipareigojimai, patirtys. Tik žinodami šiuos dalykus, galime sukurti individualią paslaugą būtent to žmogaus poreikiams patenkinti“, – sako E. Sladkevičius.

Draudimo ekspertas pripažįsta, kad finansų konsultanto darbas – tai daugiau nei tik konsultavimas apie finansinius produktus. Tai misija, kurios tikslas – užtikrinti žmonių psichologinį ir finansinį saugumą.

„Nutikus kažkokiai nelaimei, netekus artimojo, sunkiai susirgus, pinigų trūkumas gali tik dar labiau padidinti stresą, nes visi puikiai suprantame, kad išgyti ar reabilituotis be finansų yra sudėtinga. Tačiau žinojimas, kad esi pasirūpinęs savo ir artimųjų ateitimi, iš finansinės pusės žmogui sukuria psichologinio saugumo jausmą. Jam nebereikia sukti galvos, iš kur gauti pinigų, todėl jis gali visą savo laiką ir energiją skirti gydymuisi, artimųjų priežiūrai, susigyvenimui su netektimi ir t. t.“, – teigia pašnekovas.

Karjera draudimo srityje

Kiekvienam, galvojančiam apie finansų konsultanto karjerą, E. Sladkevičius pirmiausia pataria susipažinti su esama situacija: kokie yra studijų kaštai, pragyvenimo išlaidos, kokie finansiniai įsipareigojimai laukia visuomenės ateityje ir kaip šiuo metu gyvena pensinio amžiaus žmonės.

„Kai suvoki visus šiuos aspektus, tampa aišku, kodėl reikia finansų konsultanto – žmogaus, kuris gali padėti ne tik suprasti situaciją, bet ir priimti geriausius sprendimus“, – teigia jis.

Pašnekovo pasiteiravus, kokių savybių privalo turėti žmogus, norintis dirbti draudimo srityje, specialistas pirmiausia išskiria empatiją ir tikėjimą savo darbu.

„Empatija leidžia lengviau suprasti žmones, išklausyti,įsigilinti į jų problemas. Nors gyvename dirbtinio intelekto, technologijų laikais, mūsų klientai labai vertina tikrą, gyvą ir nuoširdų bendravimą bei kontaktą. Lygiai taip pat labai svarbu matyti prasmę savo darbe, tikėti tuo, ką darai, nes tik taip gali iš tiesų padėti žmogui. Žinoma, svarbūs yra ir tokie dalykai kaip lankstumas, komunikabilumas, noras mokytis, prisitaikymas prie naujovių, ryžtas, drąsa“, – vardija E. Sladkevičius.

„Labiausiai įvertintas jaučiuosi tada, kai žmogus man pasako, kad jis viską suprato, kad išsklaidžiau jo abejones, kad jam dabar aiškios draudimo naudos ir rizikos. Tai parodo, kad savo darbą atlikau gerai ir klientas yra pasirengęs savarankiškai nuspręsti“, – sako pašnekovas.