Perskaičius antraštę, daugeliui turbūt iškils klausimas, ar tikrai ir lietuviai taip atostogauja. Atsakymas – taip ir kasmet vis daugiau tokių žmonių, kurie pageidauja išskirtinių atostogų. „Paslaugas, pažymėtas VIP ženklu, dažniausiai renkasi tie, kurie nori ne pasipuikuoti, o privačiai pailsėti. Tai viena iš priežasčių, kodėl apie tokias atostogas mes nieko negirdime ir nematome pikantiškų nuotraukų spaudoje“, – sako Inga Aukštuolytė „Tez Tour“ viešųjų ryšių ir rinkodaros skyriaus vadovė.

Prabangios atostogos nėra tik turtingųjų privilegija

Svečiose šalyse atostogaujantys lietuviai vertina aukštos kokybės paslaugas, dalis iš jų pasinaudoja ir VIP ženklu pažymėtu servisu. Pasak I. Aukštuolytės, tam, kad kelionė būtų tobula, nebūtina užsisakyti visų VIP ženklu pažymėtų paslaugų. Vieniems gali būti aktualus maksimaliai komfortabilus skrydis, kitiems svarbus viešbutis, kažkam reikalingas tik privatumas. Todėl klientams siūlomas ne visas VIP kelionės paketas, o atskiros aukščiausios kokybės paslaugos, iš kurių galima pasirinkti tik tas, kurios reikalingos.

Vila su atskiru paplūdimiu ir privati jachta – įprastas pageidavimas

„Dažniausiai lietuviai pageidauja aukštesnės kokybės apgyvendinimo paslaugų. Net 80 proc. visų „Tez Tour“ keliautojų renkasi 4 – 5 žvaigždučių viešbučius, o 95 proc. skrendančių į Turkiją – turinčius ne mažiau nei 5 žvaigždutes“, – pasakoja „Tez Tour“ atstovė. Svarbus ne tik viešbučio interjeras, infrastruktūra bei vieta, bet ir kokios papildomos paslaugos jame siūlomos. Turkijoje ir Jungtiniuose Arabų Emyratuose aukštos klasės viešbučiai turi svečiams skirtus nuosavus lėktuvus ir jachtas, Graikijoje, Egipte bei Turkijoje populiarios VIP vilos. Jose apsistoję svečiai gali mėgautis visišku privatumu ir aukščiausios kokybės servisu. Šios vilos turi nuosavus baseinus, atskirą paplūdimį, mini restoranus ir siūlo daugybę kitų, tik vilų svečiams skirtų privilegijų.

Skrydis į pasirinktą šalį – su visais patogumais, kelionė į viešbutį – malūnsparniu

Pasak I. Aukštuolytės, planuodami atostogas, vis daugiau lietuvių prioritetą teikia ir komfortui pačios kelionės metu. Tai ypač aktualu, kai skrydis ilgesnis arba jungiamasis. Keleiviams su privilegijomis patikrą praeina be eilės, į lėktuvą įleidžiami ir išleidžiami pirmi, bet kuriame oro uoste savo skrydžio gali laukti verslo klube bei nemokamai naudotis visais jame siūlomais patogumais: poilsio zona, dušu, maistu, gėrimais, internetu ir daugeliu kitų privalumų. O paties skrydžio metu jie mėgausis išskirtiniu komfortu, sėdėjimo vieta bus kur kas erdvesnė, maistas bei gėrimai – aukštos klasės.

„Dažniausiai klientai, kurie renkasi komfortišką skrydį, pageidauja ir visų patogumų kelionės į viešbutį metu. Užsisakyti galima ne tik itin prabangų automobilį, bet ir malūnsparnį, jei viešbutis turi įrengtą nusileidimo aikštelę“, – sako „Tez Tour“ viešųjų ryšių ir rinkodaros skyriaus vadovė.

Žvelgiant iš šono, gali susidaryti įspūdis, kad visos šios paslaugos – tai perteklinis prabangos demonstravimas, statuso pabrėžimas ir pinigų švaistymas. Tačiau kaip pastebi I. Aukštuolytė, tie žmonės, kurie šiomis paslaugomis naudojasi, visų pirma akcentuoja kokybę ir komfortą. Juk kiekvienas iš mūsų norime gyventi gražiau, tad kodėl nedaryti to, ką galima sau leisti.

Užsakymo nr.: PT_89224667