Pilies SPA viešbutis Castle Spa Wagenküll pristato Tageperos pilies burtų parką „Alisa Stebuklų šalyje“

Pasakiška Tageperos pilis yra vienas iš gražiausių Skandinavijos šalyse jugendo stiliaus pastatų, kuriam unikalios vertės suteiks šią vasarą, birželio pabaigoje, atidaromas burtų parkas, o Stebuklų šalies grožiu bus galima mėgautis iki rugsėjo vidurio. Pasaulinio garso pasakojimo vaikams įkvėptame parke atsivers tikra Stebuklų šalis su tūkstančiais gėlių, spalvingu burtų mišku, dešimtimis teminių skulptūrų ir milžiniškomis instaliacijomis. Parko gilumoje karaliauja vertingas Versalio stiliaus dešimties metrų aukščio fontanas, tamsoje spindintis įvairiaspalvėmis šviesomis. Takai, vedantys iki prabangaus fontano, apsupti gražių medžių ir spalvingų gėlynų. Vaikų parke mažylius stebins ne tik namelis, bet ir sklandytuvas, kurio ilgais sparnais smagu palaipioti.

„Džiugu pripažinti, kad didingas Tageperos pilies parkas jau primena pasaulinio garso Versalio pilies sodą“, – sakė Maris Reimann.

Tageperos pilies gėlių parkas

Parko kūrimo iniciatoriai yra floristė Pille Tiirak ir pilies projektų vadovas Janas Oscaras Veidenbergas.

„Kurti tokio dydžio teminį parką kiekvienam floristui yra didelis iššūkis, net, galima sakyti, gyvenimo darbas“, – teigia keturis mėnesius parką kūrusi P. Tiirak.

„Įrengti parką nuo pradžios iki galo buvo labai įspūdinga patirtis. Smagu matyti, kaip milžiniškoje pilies parko teritorijoje galima sukurti šį tą gražaus“, – sakė projekto vadovas J. O. Veidenbergas.

Daug netikėtumų ir atradimų džiaugsmo burtų parke ras tiek suaugusieji, tiek ir mažieji lankytojai, o bilietai bus visiems pagal kišenę.

Tageperos pilies gėlių parkas

Menas, magija ir istorija drauge

Vienas iš ryškiausių Tageperos pilies architektūros elementų yra įspūdingas 42 metrų aukščio bokštas. Šį pavasarį atliktos meninio pilies bokšto atnaujinimo procedūros, po kurių kiekvienas lankytojas gali pasijusti kaip pasakoje. Dailininkės Helinos Toater stebuklingo teptuko darbais kiekvienas bokšto aukštas pasakoja savo istoriją ir atskleidžia dalelę paslaptingo burtų pasaulio. Bokšto sienas gražina neprilygstami raštai, tapyba ir veidrodžiai, susivijusios gėlės ir medžiai, lubas puošia pilies statybos laikotarpio šviestuvai. Sėdint paauksuotame karališkame soste galima pasijusti tikru pilies ponu arba ponia. O jeigu pasiseks, galima netgi patekti į veidrodžių karalystę!

Gausiai pasisotinti – į kavinę arba restoraną

Kokia gi būtų išvyka skaniai nepasistiprinus! Puiki Tageperos pilies virtuvė jau tapo legenda. Parko lankytojų laukia vasaros kavinės Alice lengvų patiekalų meniu, čia maisto gausite greitai ir už gerą kainą.

Tageperos pilies gėlių parkas

Be to, pilyje atidarytas svečių tikrai mėgstamas įvairaus meniu restoranas Wagenküll. Šio restorano siūlomi patiekalai išskirtiniai dėl gamybos būdo. Valgiai ruošiami „Josper“ medžio anglių krosnyje, kuri išlaiko patiekalų sultingumą, tekstūrą ir subtilų skonį. „Wagenküllio“ restorano firminiais patiekalais tapo delikatesinis Barono šernienos troškinys, ant lentos kepta lašiša su įvairiais priedais, keptos krevetės balto vyno padaže ir tiktai „Wagenküllio“ restorane tiekiamas, liežuvį praryti verčiantis desertas creme caramel. Lankytojai restorano patiekalus ir gerą aptarnavimą vertina aukščiausiais balais.

Tikras atsipalaidavimas SPA ir pirčių centre

Verta ne tik aplankyti parką, bet ir pasimėgauti pilies pusrūsyje įrengtame prabangiame SPA ir pirčių centre. Tenykštė elegantiška ir raminanti atmosfera po istoriniais skliautais atpalaiduoja visą kūną. SPA džiaugsmus siūlo penkios skirtingos pirtys, o pati ypatingiausia – rąstas po rąsto suręsta dūminė pirtis, kurioje stiprus karštas didelio židinio garas leidžia išsiperti ant plautų, o tokios galimybės nepraleis nė vienas pirties mėgėjas. Populiarios ir dvi skirtingos garinės pirtys, tradicinė suomiška sauna ir jūros putos pirtis, kurioje temperatūra neviršija 55 laipsnių. Pasivoliojus ant šilto gulto galima medituoti atskiroje poilsio zonoje ir gėrėtis kelių kubinių metrų akvariume plaukiojančių žuvų gyvenimu.

Tageperos pilies gėlių parkas

Be purvo vonių, galima patirti japoniškos vonios malonumų ir paplaukioti šilto vandens baseine po atviru dangumi. Saulėtu oru šalia atviro baseino atidaryta ir terasa, kurios baseine su jūros mėlynumo vandeniu patogu pliuškentis karštą dieną.

Kaip papildomą paslaugą galima įsigyti įvairių kūno, veido priežiūros ir vonios procedūrų bei masažų. Unikalus pilies SPA atsipalaiduoti norinčiam žmogui tikrai gali sukelti priklausomybę: apsilankęs kartą, jis būtinai čia sugrįš.

Aristokratiškas gyvenimas „Wagenküllio“ viešbutyje

Nusprendus apsilankyti pilyje ir parke, patogiausia rezervuoti nakvynę jaukiame „Wagenküllio“ viešbutyje. Pagrindiniuose pilies rūmuose pagal istorinę dvasią įrengti kambariai ir apartamentai su šiuolaikiniais patogumais. Verta atkreipti dėmesį, kad kiekvienas numeris įrengtas skirtingai: kambariams išskirtinumo teikia lovos su baldakimais, savitos langų nišos, o apartamentuose yra ir atvira vonia.

Pilies apartamentai su pačiu įspūdingiausiu vaizdu – Panorama suite – įrengti šalia pagrindinių rūmų stovinčiame Parko namelyje. Pro jo langus atsiveria kvapą gniaužiantis panoraminis pilies vaizdas. Beveik iš visų madingai įrengtų Parko namelio kambarių išvysite nuostabų vaizdą su pilimi. Pagrindinius rūmus ir Parko namelį jungia požeminio tunelio galerija, kuria patogu nueiti tiesiai į SPA, vilkint rytinį apsiaustą. Visiems nakvojantiems viešbutyje į nakvynės kainą įskaičiuoti neribotas lankymasis SPA ir pirčių centre, burtų parke ir gausūs pusryčiai.

Castle Spa Wagenküll kviečia svečiuotis! Daugiau informacijos rasite Castle Spa Wagenküll svetainėje ir nepamirškite: birželio 28 d. prasideda šios vasaros Tageperos pasaka!