Daugybė kulinarinių pasirinkimų

Prekybos centre „Panorama“ esančioje „Rimi“ yra platus pasirinkimas jau paruošto, sufasuoto maisto – nuo šaltibarščių, bulvių patiekalų, salotų iki įvairių mėsų ar tešlos gaminių, sušių.

Jei paruoštos salotos nesudomina, galima susikomplektuoti savo geidžiamas salotas iš įvairiausių produktų – 100 gramų vos už 1,29 eurus. Kartu galima įsigyti vienkartinių medinių šakučių.

Galima rinktis sukomplektuotus patiekalus, pavyzdžiui, kiaulienos troškinį su voveraitėmis ir bulvių koše, kuriuos prireiks pasišildyti namuose ar biure. Tokio patiekalo kaina – vos 3,59 eur.

O jei skubate ir pietums ieškote jau paruoštų karšto maisto patiekalų – čia jų gausu įvairiausiems skoniams.

Kaip atrodė 5 dienų meniu

Pirmadienį atvykus į „Rimi“, džiugino karštų kulinarinių patiekalų skyriaus įvairovė. Tą dieną buvo patiekiamas sprandinės troškinys su pievagrybiais, kepta vištiena paprikų padaže, virti ryžiai su prieskoniais, kotletas „Astra“, vištienos kepsneliai, kepta vištiena su aštriu mango padažu, rytietiškas troškinys su vištiena, varškės apkepas su persikais, žemaičių blynai, sprandinės kepsnys su daržovėmis, kepti lietiniai su mėsos įdaru, sviesto ir grietinės padažas.

K. Jasiūnaitė pasirinko ryžius ir vištieną paprikų padaže: „Nesitikėjau, kad prekybos centre galima taip pigiai, skaniai ir sveikai pavalgyti“. Savo nuožiūra įsidėtas karštas patiekalas pirmadienį kainavo vos 3,65 eur.

Antradienį ji rinkosi sprandinės troškinį pievagrybių padaže su ryžiais, kuris kainavo 4,42 eur. Trečiadienio pietums – tuno salotos, kurios kainavo 2,22 eur.

Ketvirtadienio pietums laidos vedėja išbandė keptą viščiuko šlaunelę su ryžiais ir troškintomis daržovėmis, kurią tereikėjo pasišildyti. Šie pietūs kainavo 3,19 eur, o porcija – išties didelė.

Penktadienio pietums K. Jasiūnaitė susigundė kiniškai kepta vištiena su aštriu mango padažu ir makaronais: „Gardu, sultinga, o kainavo tik 3,71 eur“.

Kasdien besikeičiantys meniu ir maisto sudėčių katalogai

Didelis privalumas yra tas, kad „Rimi“ parduotuvėse galima įsidėti tokį karšto maisto kiekį ir tokiomis proporcijomis, kaip norisi.

Reguliariai keičiasi karšto maisto pasiūla. Pavyzdžiui, penktadienį buvo patiektas lietuviškas karbonadas, keptas maltas kiaulienos pjaustinys, sprandinės kepsnys su daržovėmis, keptas vištienos suktinukas, vištienos kepsneliai, jautienos troškinys, aštrus kiaulienos troškinys, kiaulienos troškinys su bulvėmis ir grybais, plovas, troškinys su kiauliena ir pupelėmis, kiniškai kepta vištiena su aštriu mango padažu.

Kasdien tiekiama ir dienos sriuba – už 100 g tik 0,57 eur. Kaip ir su salotomis ar karštais patiekalais, sriubos galima įsipilti norimą kiekį.

Aktualu tai, kad prie maisto galima rasti sudėčių katalogus ir taip įsivertinti jų sudėtį, įsitikinti, ar nėra alergenų.

„Per visas penkias darbo dienas pietūs kainavo vos 17,09 eur, vidutiniškai 3,40 eur per dieną.

Lyginant su kavinėmis ir restoranais, esančiais aplink centre, čia ne tik pigu, bet ir labai skanu – maistas subalansuotas, įvairovė milžiniška, gali rinktis pagal tos dienos nuotaiką“, – sakė K. Jasiūnaitė.