Šiais modernių technologijų laikais, gyvūnų mylėtojai gali rasti ne vieną sprendimą, kuris palengvina ne tik trumpas išvykas, bet ir kasdienybę. Apie naujausius įrenginius, užtikrinančius gyvūnų komfortą ir jų šeimininkų ramybę, pasakoja „ACC Distribution“ prekių ženklų vystymo vadybininkė Dovilė Lenkšienė.

Prioritetas – augintinio sveikata ir saugumas

D. Lenkšienė teigia, kad pažangios technologijos į augintinių rinką pradėjo skverbtis jau prieš gerą dešimtmetį, tad šiuo metu galima rasti jau gerai ištobulintų sprendimų. „Jau kurį laiką dirbame su „Petkit“ prekės ženklu, kuris veiklą pradėjo dar 2013 metais ir greitai tapo lyderiaujančia technologijų įmone gyvūnams skirtų produktų rinkoje. „Petkit“ sėkmę labiausiai lėmė tai, kad išmanūs įrenginiai ne tik palengvina kasdienę gyvūnų priežiūrą, bet ir prisideda prie sveikesnio augintinių gyvenimo būdo bei užtikrina ilgesnę gyvenimo trukmę ir saugumą“, – apie svarbiausias priežastis, kodėl verta rinktis išmanius sprendimus augintiniams pasakoja specialistė.

Modernūs įrenginiai apima visas svarbiausias kačių priežiūros sritis – maitinimą, šviežio vandens užtikrinimą ir kraiko dėžės valymą. „Dauguma „Petkit“ produktų susiejami su specialia mobiliąją programėle, kurioje galima tiek stebėti įvairius augintinio sveikatos rodiklius, tiek valgymo, gėrimo ar naudojimosi tualetu dažnumą. Tokiu atveju galite laiku pastebėti, kai yra nukrypimų nuo įprastų rodiklių ir spėti užkirsti kelią augintinio sveikatos problemoms“, – sako įmonės atstovė.

Visi įrenginiai sukurti taip, kad būtų užtikrintas augintinių saugumas. Savaime išsivalančiuose tualetuose įrengti svorio, vandens fontanėliuose – infraraudonųjų spindulių jutikliai, o didesniuose maisto dozatoriuose integruotos ir vaizdo kameros, kurios tiesiogiai į programėlę transliuoja vaizdą.

Tekantis vanduo skatina gyvūnus daugiau gerti

Turbūt ne kartą esate matę katiną, kuris vandenį geria jam bėgant iš atsukto čiaupo arba šunį, kuris godžiai laka miške tekančio upelio vandenį. Atsižvelgiant į tokius gyvūnų įpročius bei siekiant nuolat užtikrinti gerą vandens kokybę, buvo sukurti „Petkit“ vandens fontanėliai. „Nešvaraus vanduo ar nepakankamas jo kiekis gali turėti rimtų neigiamų padarinių naminių gyvūnėlių inkstų ir šlapimo takų būklei. Tad suteikdami savo augintiniui nuolatinę ir neribotą prieigą prie vandens, pasirūpinsite jo sveikata“, – pabrėžia D. Lenkšienė.

Petkit

Vandens fontanėlio talpa – nuo 1,35 iki 3 litrų, todėl galite rinktis skirtingus variantus pagal augintinių skaičių ar dydį. Trijų litrų vandens talpos užtenka ir keliems augintiniams vienu metu. Cirkuliuojantis vanduo yra nuolat filtruojamas, todėl neužsistovi ir ilgai lieka švarus.

„Svarbu ir tai, kad išmaniajame įrenginyje visada galite stebėti, kiek vandens išgėrė jūsų augintinis. Galite lyginti savaitės, mėnesio ar net visų metų duomenis. Taip pat programėlėje gausite pranešimą, kai vandens atsargos sumažės, tad tikrai nepamiršite papildyti talpos. Gausite priminimus ir apie filtro keitimą. Dar svarbu, kad, priklausomai nuo modelio, belaidžiai įkraunami fontanėliai be papildomo jungimo į elektros tinklą gali veikti net iki 83 dienų“, – apie patogumą užtikrinančias technines savybes pasakoja moteris.

Maisto dozatoriai pritaikomi personalizuotiems maitinimo planams

„Petkit“ išmanieji gyvūnų maisto dozatoriai – puikus pasirinkimas norint išlaikyti sveiką ir subalansuotą augintinio mitybą. Maisto dozatoriai itin patogūs tuo, kad juose esančias talpas užpildžius maistu, jis bus dozuojamas pagal jūsų nustatymus. Įrenginiai turi talpas, kurių tūris nuo 3 iki 5 litrų. Penkių litrų talpyklos pakanka norint maitinti suaugusį katiną ar nedidelį šunį visą mėnesį.

„Priklausomai nuo amžiaus ar ligų, gyvūnams gali būti sudaryti specialūs maitinimo planai. Laikytis šių planų taip pat padeda išmanioji programėlė, kurioje galite nustatyti tiek dozuojamo maisto kiekį, tiek maitinimo laiką, o didesniuose įrenginiuose į dvi atskiras talpas dėti skirtingą maistą ir pasirinkti jų dozavimo pobūdį. Svarbiausia – augintinio maistas visuomet išlieka šviežias, nes anga, pro kurią sauso maisto gabalėliai pilami į dubenėlį, automatiškai užsidaro ir į talpą nepatenka oro. Taip pat prietaisuose naudojamas sausiklis, kad maistas nepradėtų pelyti“, – maisto dozatoriaus privalumus vardija D. Lenkšienė.

Vienas didžiausių privalumų – galimybė rinktis modelius, kuriuose įmontuotos kameros su naktinio stebėjimo vaizdu, tad net būdami darbe ar trumpoje išvykoje, programėlėje galite stebėti savo augintinį realiu laiku. Matydami, kad dubenėlyje trūksta maisto, galėsite jį papildyti automatiniu būdu per nuotolį, o pastebėję, kad augintinis kurį laiką nevalgo – atidžiau stebėti jo savijautą. Vaizdo kameroje taip pat integruota ir garso sistema, tad galima ne tik išgirsti, kas vyksta aplinkui, bet ir nusiųsti savo augintiniu garso žinutę – pavyzdžiui paraginti jį ėsti maistą.

Petkit

Kačių tualetas, kurio galėsite nevalyti dvi savaites

Vienas nemėgstamiausių daugelio kačių augintojų darbų – kačių tualeto priežiūra. Naujausios technologijos stipriai pažengė ir šioje srityje, tad dabar galima rinktis ir tokias kraiko dėžes, kurios ne tik savaime išsivalo, bet ir stilingai atrodo namų interjere. „Turbūt daugelis kačių augintojų yra susidūrę su situacija, kuomet namuose sudėtinga rasti vietą kraiko dėžei. Vonioje daug drėgmės, o šeimininkams maudantis katinas negali patekti vidun. Koridoriuje dažnai yra mažai vietos, taip pat nesinori, kad atėjus į namus pirmiausiai pamatytume katino kraiką. Svetainėje, virtuvėje ar miegamajame nesinori kvapo ir aplinkui išsimėčiusio kraiko. Džiugu, kad jau yra ne tik savaime išsivalančių, bet ir stilingai atrodančių bei automatiškai pašalinančių nemalonų kvapą įrenginių“, – sako specialistė.

Savaime išsivalantys „Petkit“ kačių tualetai tinka visų rūšių sušokančiam kraikui. Įrenginyje naudojamas filtras, kuris atskiria įvairaus dydžio gabalėlius. Jie dėl svorio atsiskiria nuo švaraus kraiko ir patenka į maišelį. Šiuos maišelius galima keisti kas 15 dienų, o priminimas apie šį darbą, ateis į išmaniąją programėlę, tad nereikia patiems skaičiuoti, kada yra valymo diena. Programėlėje taip pat galima stebėti ir augintinio svorį, kuris yra fiksuojamas jam įlipus į išmanųjį tualetą.

Kačių augintojai dažnai renkasi šiuos tualetus ir dėl integruoto oro gaivinimo modulio su specialios sudėties skysčiu. Katei pasinaudojus kraiko dėže, iš specialios talpyklos automatiškai išpurškiamos molekulės, kurios pašalina virusus, bakterijas ir kvapus.

„Manau, kad visus šiuos įrenginius renkasi tie, kurie myli ne tik savo gyvūnus, bet ir save. Kiekvienas prietaisas padeda sutaupyti laiko, mažiau apkrauti save galvojimu, kada pakeisti vandenį ar išvalyti tualetą. Taip pat galima be didelės baimės išvykti kelių dienų kelionei, žinant, kad augintinis gaus šviežio maisto ir vandens, bus galima jį stebėti per kamerą ar išmaniosios programėlės pranešimus“, – gerąja patirtimi dalijasi D. Lenkšienė.