Apie naujausius technologinius sprendimus, kurie veržiasi į pasaulio ir Lietuvos rinką, pasakoja „ACME Grupės“ bendrovės „ACC Distribution“ prekės ženklų vadovas Egidijus Sabaitis.

Tvarūs sprendimai keičia vienkartinius

Įprastos sienelės su specialiai sukurto dizaino spauda tapo vienu iš dažniausiai naudojamų sprendimų renginiuose ar parodose. Vis tik jų ilgaamžiškumas labai priklauso nuo poreikio keisti informaciją, atnaujinti įmonės naudojamas spalvas arba prisitaikyti prie skirtingo pobūdžio renginių.

„Pastebėjome, kad renginių rinkoje trūko sprendimo, kurį būtų galima adaptuoti skirtingose situacijose. Tad šių metų „LOGIN“ konferencijoje pirmą kartą Lietuvoje pristatėme „Twinkly“ šviesos sienelę, kurią iki šių metų pavasario buvo galima įsigyti tik Jungtinių Amerikos Valstijų rinkoje. LED lempučių siena suteikia galimybę kurti animuotas vizualizacijas, kurias galima individualizuoti ir sinchronizuoti su muzika“, – apie naująjį technologinį sprendimą pasakoja E. Sabaitis.

Originaliai šis sprendimas buvo kurtas muzikos atlikėjams, kurie rengia daug vaizdo transliacijų socialiniuose tinkluose ir didžėjų pasirodymams, tačiau patekęs į rinką, yra naudojamas daug plačiau.

„Žmonėms svarbu tai, kad gali rinktis ne vienadienį sprendimą ir pritaikyti sienelę skirtingiems poreikiams. Pavyzdžiui, didžėjus, grojantis vakarėlyje, gali pasirinkti, kad šviesos automatiškai keistųsi sinchronizuojantis su atliekama muzika, vestuvėse galima kurti animaciją pagal iš anksto su jaunaisiais aptartą scenarijų, įmonės šventėje gali būti rodomi vaizdai su vizualinio identiteto spalvomis ir logotipu. Ir visiems šiems sprendimams užtenka vienos sienelės bei specialios programėlės, kuria LED šviesas galima valdyti esamuoju momentu. Tad jeigu keičiasi muzikos pobūdis – vestuvių vakarienės metu rami, o vakarėliui tęsiantis – šokių, tuomet ir sienelės apšvietimas gali keistis iš žemiškų spalvų į ryškesnes, ar iš statinio vaizdo į dinamiškai judančius raštus. Tad ir vykstant į skirtingus renginius užteks vieno įrenginio, kurį naudoti galima pagal poreikį“, – teigia E. Sabaitis.

Vasarą kartu su renginiais į lauką keliasi ir technologijos

Naujausių technologijų specialistas atkreipia dėmesį ir į tai, kad dažnai šventėms ir renginiams pasirenkamos įvairios lauko erdvės. Galima įžvelgti tendencijas, kad atveriama vis daugiau panoraminių lauko terasų, šventėms pasirenkamos lauko erdvės, kuriose galima mėgautis grynu oru arba atokios sodybos, kuriose daugiau privatumo. Tuomet „scena“ dažnai tampa atvira erdvė, kurioje be didelių investicijų suformuoti aiškiai matomą muzikinio pasirodymo vietą tampa dar sunkiau.

Twinkly

„Atsižvelgiant į tai, kad „Twinkly“ šviesos sienelė yra labai lengvai transportuojama, o surinkti ją galima per dešimt minučių, šis sprendimas puikiai tinka kai šventė vyksta atokesnėse lauko erdvėse. Taip pat labai svarbu pastebėti, kad produktas atsparus lietui bei dulkėms, todėl galima būti ramiems, kad nedidelis lietus nesugadins šventinės nuotaikos. Tiesa, būtina pasirūpinti elektros šaltiniu, į kurį galėtumėte jungti sienelę“, – teigia E. Sabaitis

Ekspertas taip pat pastebi, kad daugeliui aktuali galimybė tiek valdyti sienelę nuotoliu, tiek nustatyti automatinį įjungimą ar išjungimą. Tam, kad vakarėlis tęstųsi ir po atlikėjo pasirodymo ir nereiktų vietoje prižiūrėti šviesų sienelės, galima nustatyti jos veikimo laiką ir ji išsijungs automatiškai. Taip pat automatinis įjungimas ar išjungimas gali būti naudojamas ir tada, kai sienelė stovi nuolat lankomose vietose su nustatytomis darbo valandomis.

Vizualinių sprendimų laisvė beribei fantazijai

Šviesos sienelė kurta ir galvojant apie tai, kad unikalus vaizdo turinys socialinėse platformose tapo vienu svarbiausių aspektų siekiant auginti auditoriją.

„Norint į save atkreipti dėmesį socialiniuose tinkluose, būtina prikaustyti žiūrovą nuo pirmųjų sekundžių. LED lempučių siena tampa animuotų vizualizacijų fonu, kuris kiekvienos transliacijos metu gali būti vis kitas. Toks sprendimas dažnai patraukia žiūrovo dėmesį, nes jis dinamiškas bei padeda sukurti turinį atspindinčią emociją“, – teigia E. Sabaitis

Specialistas sako, kad šis sprendimas užsienio rinkoje dažnai pasirenkamas renginių organizatorių, kurie šventėms teikia visą garso, šviesų ir pramoginių veiklų rinkinį. Tokiais atvejais sienelė naudojama ne tik siekiant sukurti sceninį įvaizdį, bet ir kaip foto sienelė renginio dalyviams. Naudojant skirtingus vizualinius efektus galima sukurti įvairius nuotraukų variantus, taip pat kurti vaizdo įrašus.

„Manau, kad šios sienelės populiarumas nuolat augs dėl itin paprasto ir intuityvaus valdymo. Kiekvienai LED švieselei galima parinkti individualią spalvą. Vienoje septynių kvadratų sienelėje, yra net 1 120 šviesos elementų. Taip pat į vieną konstrukciją galima sujungti net šešias sieneles. Tokia masyvi šviesos siena kuria dar didesnį efektą, kuris tikrai paliks įspūdį renginio dalyviams. Tokia sienelė gali būti puikiai išnaudojama ir parodų stendams įrengti, tuomet galima pritaikyti animaciją priklausomai nuo pristatomų produktų ar veiklų. Kartu integruojant ir kitus „Twinkly“ įrenginius, turinio galimybės yra neribotos, viskas priklauso tik nuo mūsų fantazijos“, – šypsosi E. Sabaitis.