Dėmesys – asortimento įvairovei

Anot G. Azguridienės, per pastaruosius septynerius metus specializuodamasis „Gourmet“ produktų sektoriuje, šiandien „Assorti“ yra „Premium“ klasės supermarketas. Jame galima rasti kitur neparduodamų prekių ženklų, įdomių dovanų, didelį pasirinkimą gurmaniškų sūrių ir kumpių, Rytų virtuvės produktų, jūros gėrybių, užkandžių, gurmaniškų šaldytų produktų.

„Vien ekologiškos prekės šiandien sudaro net trečdalį mūsų asortimento. Ši dalis sėkmingai auga ir toliau. Nuo 2021-ųjų plėtojome aiškią savo viziją – tapti „Premium“ segmento produktų supermarketu. Tai reiškia, kad esame orientuoti į kokybę ir platų kasdieninių prekių asortimentą“, – teigia G. Azguridienė.

Pasak jos, kryptingai judėjęs šio tikslo link, prekės ženklas stipriai plėtė savo pasiūlą. „Assorti“ parduotuvėse asortimentas pildėsi ne tik rinktiniais maisto produktais, bet ir kasdienos prekėmis, kurios į lentynas keliavo ir iš Lietuvos gamintojų. Šalies ūkininkai dabar pirkėjams taip pat tiekia uogas ir daržoves, o visa tai papildo užsienio augintojų vaisiai bei kitos gėrybės.

 Assorti“ parduotuvė „Panoramoje“ („Assorti“ nuotr.)

„Stebėdama statistinį pirkėjų krepšelį, labai dažnai matau gurmaniškus pasirinkimus – kelių rūšių sūrį, alyvuoges, aliejų, pjaustytą kumpį, krekerius, prie jų derančius gėrimus, prancūziškus plikytus pyragaičius su kremu profitrolius. Sulaukiame ir ištikimų Rytų virtuvės gerbėjų, kurie renkasi puikios kokybės sojos padažą, miso pastą ir mochi ledus bei desertus. Tačiau „Assorti“ nėra vien „Gourmet“ produktų parduotuvės. Pirkėjai dažnai užsuka tiesiog geros kokybės kasdienių prekių – duonos, sviesto, jogurto, kefyro, makaronų, ryžių, aliejaus, pomidorų, avokadų. O viena šiuo metu populiariausių – ekologiški sausainiai vaikams“, – sako ji.

Švarios produktų sudėtys

Nors „Assorti“ mažmeninės prekybos rinkoje išsiskiria ne vienu unikalumu, bene stipriausias prekės ženklo privalumas – „Premium“ klasės produktų pasiūla. Skyręs daug dėmesio būtent šio segmento asortimento plėtrai, supermarketas šiandien susitelkęs ne tik į maisto skonį, bet ir gaminių sudėtį. Ji, pastebi G. Azguridienė, ir lemia „Assorti“ konkurencinį pranašumą.

„Greta to rinkoje išsiskiriame šviežių „Premium“ produktų – sūrių, kumpių, pieno gaminių – pasiūla bei jų prekyba internetu. Tačiau ypač esame reiklūs produktų sudėčiai. Prekės mūsų asortimente atitinka vadinamuosius „Clean label“ kriterijus, rodančius, kad jos – be skonio stipriklių, agresyvių dažiklių ir kvapiklių. Žinoma, yra produktų grupių, kuriose išvengti konservantų neįmanoma. Pavyzdžiui, mėsos gaminiai. Tačiau, kalbant apie „Gourmet“ produktus, jais negalėtume didžiuotis, jei pirkėjams siūlytume prekes su skonių stiprikliais“, – pažymi pašnekovė.

 Assorti“ daržovių ir vaisių skyrius „Panoramoje“  („Assorti“ nuotr.)

Būtent ekologiški, natūralūs bei atsakingai pagaminti gaminiai ir yra pastarojo asortimento pagrindas. „Patys labiausiai didžiuojamės savo sūriais. Juos turime kiekvienam skoniui, siūlome išsirinkti ir prie baro, ir savitarnoje. Mūsų favoritai – skanioji buivolių pieno mocarela ir autentiškoji graikiška feta. Pirkėjai taip pat greitai pamėgo „Wechsler“ lašišą, upėtakį, lentynos netrukus kvepės šviežiai sunokusiais „Solarino“ ekologiškais apelsinais iš Sicilijos. Šiemet jų bus jau antras sezonas. Kartu džiaugiuosi, kad pavyko rasti skanius veganiškus mėsos pakaitalus ir šviežias datules be papildomo cukraus. O mūsų karšiausia naujiena – „FoieGood“. Tai etiškai pagaminti ančių kepenėlių (pranc. foie gras) paštetų pakaitalai“, – pasakoja „Assorti“ asortimento vadovė.

 Assorti“ sūrių lėkštė

Pasiruošę nustebinti Kalėdoms

Artėjant Kalėdoms, daugelis suka galvą, kuo nustebinti savo artimus ir mylimus žmones. „Assorti“ turi sprendimą ir šiam opiam galvosūkiui. Anot G. Azguridienės, maistinės dovanos, vadinamos Kalėdų klasika, visada yra madingos bei aktualios, o skania šventine staigmena neabejotinai susižavės daugelis.

„Ši sritis – tikras mūsų arkliukas. Parduotuvėse galima rasti jau supakuotus dovanų rinkinius, o dar didesnį pasirinkimą siūlome tiems, kurie turi laiko ir noro dovanas išsirinkti patys. Skirtingų rūšių triufeliai, pagal Turino tradicijas iš pieniško šokolado ir Pjemonto lazdyno riešutų pagaminti „Gianduiotto“ saldainiai, šokoladas, įvairiausios alyvuogės ir užtepėlės, produktai su trumais. Taip pat tradicinis Modenos balzaminis actas, puikus alyvuogių aliejus, vokiški riešutiniai meduoliai, itališki „Panettone“ pyragai, lietuviški šakočiai. Visa tai ir dar daugiau tikrai nustebins kiekvieną“, – įsitikinusi pašnekovė.

 Assorti“ kalėdinis triufelių rinkinys

Tačiau ne vien su valgomomis dovanomis „Assorti“ pasitinka pirkėjus prieš šventes. Parduotuvėse gausu ir produktų šventiniam stalui.

„Turime visko, ko tik jam gali prireikti. Nuo aguonų ir šaldytų uogų iki lašišos, „Confit“ antienos bei aštuonkojų. Siūlome tiek mėgautis tradicijomis, tiek išbandyti gurmaniškus šventinius skonius, o kartu paragauti įvairių rūšių kombučios, nealkoholinių gėrimų, putojančios arbatos“, – apie kalėdinį asortimentą kalba G. Azguridienė.

 Assorti“ parduotuvė „Panoramoje“

Jį bei kitas prekes įsigyti šiuo metu galima ne tik „Assorti“ parduotuvėse, įsikūrusiose prekybos centruose „Ogmios miestas“ bei „Panorama“, bet ir internetu. Užsakymus iš internetinės parduotuvės prekybininkai siunčia visoje Lietuvoje.