„Pagrindiniame meniu tiek patiekalų skoniu, tiek pateikimu orientuosimės į modernią virtuvę. Siūlysime ir unikalų nealkoholinį naminį vyną. Sukūrėme naujus intriguojančius nemažai meistriškumo reikalaujančius veganiškus desertus“, – sako už permainas atsakingas „Holigans“ šefas.

Jo dėka naujajame restorano meniu atsirado išties gurmaniškų retenybių: baklažanų pašteto, „Ahimsa“ kepsnių, naminių niokių su „Beyond Meat“ „spirgučių“ padažu, Viduržemio falafelių salotų.

„Holigans“ – savo filosofija išskirtinis restoranas. Čia laikomasi aukščiausių maisto gamybos etikos standartų. Restorano meniu galima rasti ir patiekalus be laktozės, gliuteno, be cukraus. „Turime įvairių variantų, nes klientų poreikiai skirtingi, o mes - restoranas, kuris klauso ir girdi savo lankytojus“, – pasakoja „Holigans“ šefas.

Patiekalams naudojama nemažai ekologiškų produktų, kurie perkami iš patikimų ūkininkų, o nesant galimybei įsigyti vietinės produkcijos, ji atgabenama iš užsienio.

Neseniai savo virtuvėje jie pradėjo naudoti „Ahimsa“ pieno produktus. Tokį pieną duoda karvės nepatiriančios prievartos, jos mežiamos rankomis ir niekada nebus skerdžiamos.

Restoranas renkasi ekokologiškas popierines pakuotes ir popierinius šiaudelius. Jų virtuvėje – taip pat ekopopieriaus šluostės ir rankšluosčiai, o salėje – ekopopieriaus servetėlės. Jie skrupulingai rūšiuoja atliekas. Patys vietoje valo ir apdoroja daržoves, o atsinešusiems savo tarą taiko 10% nuolaidą.

„Holigans“ didelį dėmesį skiria ir atmosferai - darbuotojai stengiasi perteikti klientams geras emocijas ir rūpestį.

J. Jurgaitis pripažįsta, kad ekologiniais, etiškais ir švariais principais grįsti maisto gamybą – nemenkas iššūkis. Kartais tenka spęsti situacijas, kurių nepatiria įprasti restoranai.

„Sukurti aukštesnio lygio vegetarišką ir veganišką meniu yra daug sudėtingiau, nes sukamės be kiaušinių, svogūnų, česnako, o dažniausiai – ir be pieno produktų. Kepame naminę grikių duoną iš ekologiškų žaliųjų grikių. Norime parodyti žmonėms, kad veganiškas ir vegetariškas maistas gali dovanoti gastronomines patirtis bei ypatingus skonius. Be to, pas mus neparduodamas alkoholis“, – sako Jokūbas.

Pašaukimą būti šefu jis atrado netikėtai – kai išvyko dirbti į Londoną. Ten jis 8 metus darbavosi aukštesnio ir aukščiausio lygio restoranuose. Teko suktis net „Michelin“ įvertinimą turinčioje virtuvėje.

„Nemenkai prisiliečiau ir prie veganiškos bei vegetariškos virtuvės patiekalų, desertų. Didžiausiu profesiniu įkvėpimu laikau periodą, kai turėjau galimybę pagyventi Pietų Italijoje. Ten pamačiau didžiulę žmonių meilę maistui ir vietiniams produktams“, – pasakojo virtuvės šefas.

Grįžęs į Vilnių, jis toliau gilino žinias. „Būtent domėjimasis vegetariniu maistu, švariais ir etiškais gamybos principais ir atvedė mane į „Holigans“. Pabendravęs su restorano įkūrėjais, supratau, kad noriu čia dirbti ir kurti“, – šypsosi Jokūbas.

Virtuvės šefas įsitikinęs, kad „Holigans“ meniu ir jauki laimingos atmosferos aplinka patiks ne tik veganams ir vegetarams. „Siekiame aukščiausio skonio standarto, stengiamės klientus nustebinti naujomis patirtimis, skatiname patiekalus ragauti ir savo akiratį plėsti visus gero maisto mėgėjus. Norime, kad „Holigans“ taptų vieta, į kurią norisi sugrįžti kaip į šiltus namus“, – sako J. Jurgaitis.

Restoranas „Holigans“ – „Ogmios miestas“, Verkių g. 27. Darbo laikas: I: 11:30-15:00, II–IV: 11:30-20:00, V, VI: 11:30-21:00, VII: 12:00-19:00