Granatai nekainuoja nė euro

Tikriausiai kiekvienas, užsukantis apsipirkti, jau spėjo pajusti šventinį suaktyvėjimą – dažnas į pirkinių krepšelius gausiau deda ne tik kasdienius, bet ir gurmaniškus, šventiniams patiekalams skirtus ilgesnio galiojimo produktus.

Prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė Gintarė Kitovė sako, kad sumaniai apsipirkti jau pratę pirkėjai apie artėjančias šventes pradeda galvoti iš anksto, o norintys sutaupyti naudojasi nuolaidomis tūkstančiams prekių, kurias kiekvieną savaitę vis skirtingas galima rasti kassavaitiniame kainų leidinyje.

„Prieš didžiąsias žiemos šventes ypač perkami konservuoti produktai – agurkai, žirneliai, pupelės ir kiti įprastai mišrainėms skirti ilgesnio galiojimo ingredientai. Dažniau į pirkinių krepšelius keliauja premium kategorijos produktai, tarp kurių ir prieskoniai bei padažai, tinkantys prie pagrindinių švenčių stalo patiekalų“, – pasakoja G. Kitovė.

Žinoma, kalėdiniu laikotarpiu paklausus ir majonezas, kurį panaudosite ne tik mišrainėms gardinti, bet ir prie užkandžių bei pagrindinių patiekalų. Dabar – puiki proga jo įsigyti gerokai pigiau, mat „Iki“ parduotuvėse gruodžio 16–22 dienomis HELLMANN`S ORIGINAL (500 ml) su lojalumo kortele taikoma 1+1 akcija!

Į pirkinių krepšelį įsidėkite ir granatų, mat mes pasidalinsime ypatingu mišrainės receptu, kuris taps tikru jūsų kalėdinio stalo topu! Vieno granato kaina su lojalumo kortele „Iki“ parduotuvėse šią savaitę kainuoja vos 0,89 Eur.

Visą kainų leidinį galite peržiūrėti čia.

Ypatinga „nebaltoji“ miršrainė

Kuo ypatinga „nebaltoji“ mišrainė? Be vištienos ir granatų, joje yra daug sočių virtų daržovių. Burokėlių, morkų ir bulvių trijulė puikiai dera su granatų saldumu. Taip, atrodo išties netikėta, tačiau granatai ir graikiniai riešutai suteikia šiai mišrainei subtilaus skonio.

Patiekalas bus vis kitoks, jei pertepsite sluoksnius skirtingų skonių majonezais, tačiau šventėms siūlome rinktis įprastą, klasikinį – juk čia visko tiek daug! Tačiau svarbiausia – ne tik kas, bet ir kaip. Kalėdų vainiką reikės sluoksniuoti, todėl susmulkintus ingredientus dėkite į atskirus indelius.

Ypatingos mišrainės receptas

Reikės:

(jei šeima didelė, galite visko dėti dvigubai)

  • 1 vištienos krūtinėlės,

  • 2 morkų,

  • 1 burokėlio,

  • 1–2 bulvių,

  • 2 virtų kiaušinių,

  • 1 svogūno,

  • 2 saujų graikinių riešutų,

  • 4–5 granatų sėklų,

  • 2 česnako skiltelių,

  • 1 šaukšto sviesto,

  • žiupsnelio druskos,

  • žiupsnelio juodųjų pipirų,

  • majonezo.

Vištienos krūtinėlę išvirkite sūdytame vandenyje apie 15–20 min. Išvirkite bulves su lupena, morkas ir burokėlius irgi 15–20 min. Daržovės turi būti minkštos, nepervirtos.

Išvirkite kietai kiaušinius, apie 10 min., perliekite šaltu vandeniu, kad gerai nusiluptų.

Virtas daržoves – bulves, morkas, burokėlį – nulupkite ir susmulkinkite burokine trintuve, sudėkite į atskirus indelius, kiaušinius irgi sutarkuokite, o vištienos krūtinėlę supjaustykite kubeliais.

Svieste pakepinkite smulkintus svogūnus, kol suminkštės. Suberkite į dubenėlį.

Smulkintuvu susmulkinkite graikinius riešutus (ne per smulkiai, turi būti gabaliukai), atskirai išspauskite česnako skilteles.

Mišrainę sluoksniuokite plačioje lėkštėje, į ją įdėję torto formos žiedą, o į vidurį įstatę stiklinę – taip gausite vainiko formą. Sluoksniuokite, vis pertepdami gausiai majonezu: vištienos kubeliai (perpus), majonezas, morkos, majonezas, bulvės, pipirai ir druska, majonezas, graikiniai riešutai (pusė), burokėliai (pusė), riešutai (likusi dalis), kepinti svogūnai ir smulkinti česnakai, pipirai ir druska, vištiena (likusi dalis), majonezas, kiaušiniai, druska ir pipirai, burokėliai, majonezas. Juo patepkite ne tik viršų, bet ir vainiko šonus. Viską aplipdykite granatų sėklomis.

Beje, Kalėdų vainiko idėja gali praversti ir kitam jūsų mėgstamam patiekalui – silkei pataluose. Nustebinkite!