Tačiau jais toli gražu nesibaigia prancūziškų konditerinių šedevrų sąrašas. „Ogmios mieste“ Vilniuje įsikūrusi kepykla „Boka“ džiaugiasi, galėdama savo klientams pasiūlyti kiek mažiau populiarų, bet tikrai ne mažiau nuostabų prancūzišką desertą – „Paris-Brest“.
„Tai gana sudėtingas, tačiau nepaprastai gardus desertas, kurį ragaujant skanautojas tarsi nusikelia į praeitį. Jį apima jausmas, kad šį skonį kažkada jau jautė ir patyrė, tačiau niekaip negali prisiminti, kas tai buvo. Desertas ir saldus, ir tuo pat metu sūrus“, – apibūdinti šį desertą bando kepyklos „Boka“ vadovas Martynas Vildžiūnas.
„Paris-Brest“ gaminamas iš tuščiavidurio žiedo formos eklerų tešlos bandelės, kuri perpjaunama pusiau ir pertepama trimis kremais: lazdyno riešutų su karamele, sviesto ir plikyto kremo. Šis tradicinis prancūziškas desertas sukurtas 1891 metų dviračių lenktynėms „Paryžius – Brestas – Paryžius“ paminėti ir dėl nuostabaus savo skonio išliko populiarus iki pat šių dienų. Įdomu tai, jog šio pyragaičio forma pasirinkta neatsitiktinai – ji simbolizuoja dviračio ratą.
„Boka“ kepyklos konditeriai – tikri profesionalai, apmokyti prancūzo konditerio Landry Hatlas, todėl šio įmantraus kepinio niuansus įvaldė tiesiog tobulai ir net neabejoja, kad „Paris-Brest“ pyragaičiai tiesiog papirks visus jo paragavusius. Šis „Ogmios mieste“ įsikūrusioje „Boka“ kepykloje kepamas tradicinis prancūziškas pyragaitis „Paris-Brest“ – nuostabus pasirinkimas tiek norint pasilepinti pačiam, tiek nustebinti draugus, tiek įmantriai pavaišinti svečius. Skamba nuostabiai, tiesa?
Tad jei būsite netoli „Ogmios miesto“ ir norėsite ko nors laaabai skanaus ir išskirtinio – žinote, kur to ieškoti! Na, o jei nežinote, dar kartelį primename – kepykloje „Boka“!