Skoniais bei aromatais viliojantys, jau pamilti ir mėsos mėgėjų, ir smaližių. „Ogmios miesto“ ūkininkų turgaus prekybininkų gretas visiškai neseniai papildę „Šefo pyragai“ kviečia neaplenkti jų išskirtiniais kepiniais nukrauto prekystalio.

O už pastarojo šį penktadienį, vasario 7-ąją, kaip ir kituose suplanuotuose renginiuose, šypsosis Raimondas Skidzevičius. Daugiau nei dviejų dešimtmečių virtuvės šefo patirtį turintis vilnietis drauge su žmona Aida Litviniene įkūrė šeimos verslą ir kartu kepa unikalius kepinius.

„Pirmąjį pyragą su mėsa sugalvojau pagaminti maždaug prieš dvidešimt metų. Tuomet Lietuvoje nieko panašaus dar nebuvo. Pirmąjį pyragą kepiau su vištiena, jį tobulinau apie dvejus metus. Ieškojau skonio balanso, norėjau idealaus varianto“, – prisimena pašnekovas.

Po ilgų bandymų, jo teigimu, pavyko tai, kas dabar žavi ištikimus „Šefo pyragų“ klientus. O niekada šių kepinių neragavusieji, anot R. Skidzevičiaus, išties nustemba ir gaminių skoniu, ir įvairove.

„Pyragų turime kone visiems kulinariniams norams. Juos kepame su vištiena, kiauliena, vištos kepenėlėmis, lašiša, šitakių grybais, daržovėmis, raugintais kopūstais, špinatais ir varške, elniena, jautiena. Kūčioms netgi gaminame silkės įdarą. Be to, dar yra desertinių variantų. Su varške ir persikais, Filadelfijos sūriu bei vyšniomis, maskarpone ir aguonomis, rabarbarais ir avietėmis, maskarpone bei slyvomis, vien tik slyvomis“, – pasakoja R. Skidzevičius ir priduria – nusipirkus šiuos kepinius, jie šviežumo nepraranda net savaitę.

Tačiau ne tik asortimento gausai „Šefo pyragai“ skiria labai daug dėmesio. Ilgai tobulinę kepinių receptūrą, juos kepantys sutuoktiniai šiandien ypač reiklūs ir kokybei.

„Viską darome patys. Gaminame įdarus, malame mėsą, nenaudojame jokių nenatūralių ingredientų. Todėl mūsų pyragai – ne tik išties gardūs, bet ir labai kokybiški. Tačiau kepame ne tik juos, bet ir ypatingą „Napaleono“ tortą. O jo receptui – daugiau nei šimtas metų. Šį tortą kepdavo dar mano žmonos močiutė. Autentiškai, tradiciškai. Ir jis visiškai kitoks, nei daugeliui tekę ragauti. Mes jį pertepame su obuoliene bei plikytu kremu“, – dalinasi R. Skidzevičius.

Tuos, kuriems norisi apie šiuos skanėstus ne tik skaityti, bet ir jų paragauti, R. Skidzevičius kviečia „Ogmios miesto“ ūkininkų turguje ieškoti „Šefo pyragų“ prekystalio. Kepėjai pirkėjų lauks ir šį penktadienį, vasario 7-ąją, ir kituose artėjančiose renginiuose.

Tačiau „Ogmios miesto“ ūkininkų turgaus asortimentas džiugina ne tik pyragų mėgėjus. Čia natūralių kaimiškų gėrybių iš visos Lietuvos atveža mėsos ir žuvies pardavėjai, naminės duonos, pieno produktų bei konditerijos gamintojai, įvairių vaisių augintojai. Turguje taip pat galima rasti šviežių, raugintų ir marinuotų daržovių, medaus, fermentuotų gėrimų, sulčių, uogienių bei dar daug, daug visko.

Artimiausias „Ogmios miesto“ ūkininkų turgus vyks vasario 7-ąją. Kiekvieną penktadienį jis šurmuliuoja Verkių g. 29, „Ogmios mieste“, centrinėje šio prekybos ir laisvalaikio centro automobilių stovėjimo aikštėje, šalia restorano „Jurgis ir Drakonas“. Turgaus darbo laikas – nuo 10 iki 16 val.

Pažymėti
Dalintis
Nuomonės