Ant Naujųjų metų stalo – daugiau dėmesio užkandžiams

Sotus ir įvairus Naujųjų metų stalas žada turtingus ateinančius metus, tad net jei po praūžusio Kalėdų maratono pilvai dar pilni, gražiausią metų naktį pasirūpinkite gausiu šventiniu stalu. Ant jo, kaip pastebi prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė Gintarė Kitovė, tradiciškai nugula įvairiausi užkandžiai ir gurmaniškos gėrybės.

Artėjant Naujiems metams, į pirkėjų krepšelius dažniau keliauja sūriai, paštetai ir užtepėlės, vytinti ar rūkyti mėsos gaminiai, įvairūs nesunkiai tarpusavyje derinami gurmaniški pagardai. Ilgai brandintiems kietiesiems, sodraus skonio pelėsiniams ar tepamiems ožkų pieno sūriams draugiją palaiko saldūs vaisių ir uogų džemai, čatniai ir uogienės, o ant vytintų kumpių ir dešrų lentos nugula nebrangiai kainuojantys, tačiau dailiai atrodantys vyšniniai pomidorai, juodosios ar žaliosios alyvuogės, taip pat vaisiai – figos, vynuogės ir melionai, kurie suteikia intensyviam mėsos skoniui reikiamo subtilumo.

„Džiaugiamės, kad lojalių „Iki“ pirkėjų ratas nuolat auga. Tai geriausiai įrodo, kad jie mūsų tinkle randa tai, kas svarbiausia – kokybę, daug gerų pasiūlymų ir įvairovę. Būdami arčiau savo pirkėjų, galime dar geriau pažinti jų poreikius, todėl siūlome ne vieną būdą sutaupyti – skelbiame temines savaites, kurios reiškia ypač dideles nuolaidas, taip pat ruošiame itin patrauklius savaitinių akcijų pasiūlymus tūkstančiams prekių, o sutaupyti leidžia ir išskirtiniai mūsų lojalumo programos pasiūlymai „Iki“ mobiliojoje programėlėje bei pirkėjų itin pamėgtas „Pigintuvas“, – sako G. Kitovė.

Ji primena – nors šventės jau įsibėgėjo, geros kainos ir akcijos niekur nedingo. Visas jas rasite naujausiame „Iki“ kainų leidinyje.

Traški česnakinė duonelė su sūriu

Genialu tai, kas paprasta

Šalia gurmaniškų gėrybių, simbolizuojančių artėjančių Naujų metų gausą, ant šventinio stalo vietos tikrai atras ir kone tobulas užkandis – traški česnakinė duonelė su sūriu. Ją pagaminsite greitai ir be didelio vargo, tad liks daugiau laiko mėgautis šventės atmosfera ir artimųjų draugija.

Galite rinktis bet kokius sūrius, kurie gerai lydosi kaitroje, pavyzdžiui, mocarelą ar čederį. Norėdami suteikti intensyvesnio skonio, sūrius maišykite, pridėdami tarkuoto parmezano ar trupinto pelėsinio sūrio. Žinoma, nepagailėkite česnako, o jei aitrumo nemėgstate – gausiai dėkite šviežių smulkintų žolelių.

Jei artimųjų draugija pasitinkant Naujus metus bus gausesnė, pasiruoškite kelis skirtingų skonių variantus. Mes pasidalinsime dviem receptais – abu lengvai pagaminami ir nereikalaujantys ypatingų ingredientų.

  • Pirmajam variantui reikės mocarelos ir fermentinio tarkuoto sūrio bei pesto padažo.

  • Antrajam variantui reikės švelnaus pelėsinio ir tarkuoto kietojo sūrio bei lydytame svieste įmaišyto spausto česnako.

Fokačijoje ar kitoje pasirinktoje šviesioje duonoje padarykite kryžmines įpjovas, bet neperpjaukite duonos iki galo – ji turi išlaikyti formą. Įpjovų plotis turėtų būti apie 2–3 cm. Tarpelius patepkite pesto padažu arba lydytu česnakiniu sviestu, dėkite sūrio – tik nepersistengdami.

Paruoštą duonelę šaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių ir kepkite apie 10–15 minučių, kol sūris išsilydys ir duonos paviršius taps traškus. Patiekite ant stalo dar karštą!